Спасава јетру од хепатитичне коме

Синан Сакић покушава да спаси јетру да не би морао на трансплатацију, преноси Курир. Пјевач који болује од јетрене енцефалопатије (хепатичне коме) тим поводом је ангажовао стручњака. У питању је ајурведа - традиционални индијски вид лијечења.

Забава 09.11.2017 | 14:00
Спасава јетру од хепатитичне коме
То не чуди, с обзиром да је Синан велики љубитељ индијског начина живота, па је раније често боравио код духовног учитеља Саи Бабе.

Сад се о њему брине практичар ајурведе Жарко Тришић, који за дневни лист открива како покушава да Синану, који је тренутно на кућном лијечењу, спаси јетру од пресађивања: 

- Сакићева жена Сабина ме је позвала и рекла да покушам да му помогнем. Сам тај третман је у циљу да се избјегне трансплатација јетре. Они су ме питали да ли могу то да урадим, а ја сам рекао да ми дају седам дана, па ћемо видјети резултат. Не могу да гарантујем, али вјерујем да могу да направим такав лијек и програм за њега, да се то избјегне. Знаћемо врло брзо. Требало би три мјесеца да се лијечи, али већ после прве недјеље се види има ли ефекта. 

Ајурведа сматра да све болести настају због стреса и настоји да врати равнотежу у организму. Доктор Тришић напомиње да је Сакићу одредио ``лијечење по другој линији`` која подразумијева специјалну исхрану, измијењен режим живота, али и лијекове. 

(Србија Данас)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Анте

09.11.2017 16:15

Мијесо цовјек сток колу а кола је у том слуцају опасна по здравље а сток сам је опасан

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

10.11.2017 12:39

Требали скупљати по 1 КМ за пресаду?