Кеба би могао да одговара кривично

Пјевач би због саобраћајне несреће могао да одговара кривично, али и прекршајно, сазнаје „Ало!”

Забава 09.11.2017 | 07:36
Кеба би могао да одговара кривично
Драган Којић Кеба возио је аутомобил без дозволе када је ударио девојку А. Ђ., незванично сазнаје „Ало!”. 
Наиме, Кеби је возачка дозвола због казнених поена одузета још 2. 12. 2016, а те вечери управљао је аутомобилом који је регистрован на Н. А. из Умке. Дјевојка је задобила лакше тјелесне повреде, а на аутомобилу је начињена штета у износу од око 10.000 динара.

Драган Којић Кеба могао би због тог дјела да одговара кривично, али и прекршајно.

- Уколико јавни тужилац процијени да је Кеба одговоран за незгоду, покренуће кривични поступак. Независно од тога, ако се утврди и да је возио под забраном или без дозволе, против њега може бити покренут и прекршајни поступак - каже за „Ало!” стручњак за безбједност у саобраћају и објашњава које су запрећене казне.



- За саобраћајне незгоде које се заврше лакшим тјелесним повредама запрећена је казна затвора до годину дана или новчана казна. Међутим, најчешће се јавни тужилац позове на начело опортунитета, што значи да оном који је изазвао незгоду наложи да уплати новац у добротворне сврхе - каже наш извор и додаје да се обично ради о цифри до 40.000 динара.



- Са друге стране, новчана казна за вожњу под забраном или без дозволе износи од 100.000 до 120.000 динара, односно од 15 до 30 дана затвора, плус 14 казнених поена и осам мјесеци забране управљењем аутомобилом - каже наш извор и додаје да се овдје не исцрпљују новчани пенали које би Кеба могао да плати због несреће:

- Уколико се утврди да је он одговоран за несрећу и да је возио без дозволе, могао би и да исплати сву новчану надокнаду, коју би у другој ситуацији осигурање платило повређеној дјевојци. Тачније, осигурање у овом случају може да тражи да пјевач исплати новац повријеђеној дјевојци, што би значило да би укупна сума коју би платио била и знатно већа од 150.000 динара.

Подсјетимо, осамнаестогодишњој А. Ђ. су, након што ју је Кеба оборио на обиљеженом пјешачком прелазу у Париске комуне 15, у КБЦ Земун констатоване повреде главе. По доласку полиције Кеба је подвргнут алко-тесту, којим је утврђено да није возио у пијаном стању, а за пјевача, који овим поводом није одговарао на позиве и поруке, олакшавајућа је околност то што се вратио и био поред дјевојке док није дошла Хитна помоћ.

(Ало)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цар,

09.11.2017 07:45

Нема ту могао би, које је он да за њега не вазе закони "имамо ми много таквих који побијају недузни народ ,на крају ниста криви" видет цемо како функционира та правна дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуј&овај!

09.11.2017 10:34

Њему је одузета Возацка од његовог Аута а он без дозволе мозе да вози све до тенка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

09.11.2017 15:36

Појединцима који су неписмени и не разумију се ни у сто (осим и мозда свог посла) моле се да не коментарису..... Цуј све мозе да вози???? Ако му је одузета дозвола за управљање возилима те категорије, та особа НЕ СМИЈЕ да управља возилима те категорије без обзира у цијем су власниству та возила.