Сви се слажу - Пауна за селектора!

Вељко Пауновић - слажу се и челници Фудбалског савеза Србије и већина навијача, али. . .

Фудбал 05.11.2017 | 21:15
Сви се слажу - Пауна за селектора!
Вељко Пауновић допутовао је из Чикага у Београд, где ће се ускоро срести за председником Фудбалског савеза Србије, Славишом Кокезом.

Њих двојица требало би у наредних неколико дана да разговарају о идеји првог човека ФСС да, после растанка са Славољубом Муслином, управо млади 40-годишњи тренер преузме сениорску репрезентацију Србије и одведе је на Светско првенство у Русији наредне године.

Мондо је већ писао о томе да је Пауновић прва Кокезина жеља, а препрека на путу његовог повратка у ФСС где је са великим успехом радио као селектор млађих категорија могао би да буде уговор који популарног Пауна веже са Чикаго Фајером на још годину дана.

У међувремену, "Вечерње новости" објавиле су да је "Вељко Пауновић нови селектор фудбалске репрезентације Србије", али је у наставку текста, ипак, наведено да је то и даље само Кокезина жеља и да су преговори у току.

Пауновић има 40 година, у каријери је играо за Партизан, Марбељу, Атлетико Мадрид, Мајорку, Овиједо, Тенерифе, Хановер, Хетафе, Рубин, Алмерију и Филаделфију. Тренерском каријером почео је да се бави 2012. у Фудбалском савезу Србије, где је водио селекције до 18, 19 и 20 година, а након што је 2015. на ФИФА светском првенству за омладинце освојио злато са незаборавном генерацијом "орлића" отиснуо се у САД и преузео Фајер.

Муслинов асистент у стручном штабу, Младен Крстајић, водиће сениорску репрезентацију Србије на пријатељским утакмицама у Кини и Јужној Кореји, а потом би ФСС требало да донесе веома важну одлуку - ко ће као стално запослени селектор "А" тима предводити екипу на Светском првенству у Русији 2018. године.

Пауновић има уговор на још годину дана са Чикагом, који ће као и остали чланови америчке МЛС сезону 2018 почети у марту и завршити у октобру или новембру следеће године у зависности од учинка у плеј-офу.

Пауновић није једини тренер који се помиње као потенцијални наследник Славољуба Муслина, који се разишао са ФСС након што је као селектор изборио са "орловима" директан пласман на наредни Мундијал, који ће почети 14. јуна 2018. године и трајати 31 дан.

С ким ће Србија играти у првој фази такмичења у Русији знаће се после жреба који ће 1. децембра бити одржан у Кремљу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар