Ким планирао убити нећака?

Кинеска полиција ухапсила је неколико сјевернокорејских агената у Пекингу под сумњом да су планирали убиство Ким Хан Сола, 22-годишњег нећака Ким Јонг Уна, бившег ученика "Унитед Wорлд Цоллегеа" у Мостару.

Свијет 01.11.2017 | 21:20
Ким планирао убити нећака?
Вијест о наводној завјери против младог Хан Сола прво су пренијели јужнокорејски медији, да би касније и кинески медији потврдили ову информацију, преноси Блоомберг.

Наиме, Кина је ухапсила двојицу од укупно седам сјевернокорејских агената који су планирали убиство Ким Хан Сола, чији је отац Ким Јонг Нам убијен у Малезији почетком ове године. Ову информацију је потврдио и извор близак првој породици Сјеверне Кореје.

Наводно, ухапшени агенти се налазе у притвору у предграђу Пекинга, гдје се врше саслушања. Засад није познато зашто остала петорица нису ухапшена. Иако се очекује реакција кинеског Министарства спољних послова, оно се још није огласило нити коментарисало ово хапшење сјевернокорејских агената.

Када је конкретно ријеч о убиству Ким Јонг Нама, његовим убицама, двјема женама, тренутно се суди у Малезији. Јонг Нам, рођени брат сјевернокорејског вође, убијен је у фебруару на аеродрому у Куала Лумпуру.

Подсјећања ради, Ким Јонг Нам је између 1994. и 2001. године фигурирао као насљедник свог оца Ким Јонг Ила Међутим, након хапшења са илегалним документима 2001. године у Јапану, Јонг Нам је пао у немилост свог оца. Медији су тада писали да је полицији рекао да је само желио посјетити "Дизниленд".

Иако се у Малезији суди убицама Јонг Нама, општеприхваћена теорија је да је он напросто постао жртва чистке свог брата који се жели ријешити свих особа које представљају неку пријетњу његовом режиму.

Још тада се спекулисало да, с обзиром на очеву судбину, сљедећа жртва би могао бити управо његов син Ким Хан Сол (22). Да су те спекулације биле истините, потврђују најновија хапшења сјевернокорејских агената.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар