Ко лаже Зоран или кума Вера?!

„Зоран је тврдио да је око 16 сати схватио да Јелене нема, а кума Вера да се са њом чула у 16. 42”, каже наш извор.

Забава 25.10.2017 | 07:36
Ко лаже Зоран или кума Вера?!
Изјаву Вере Вукомановић, куме породице Марјановић, која је у понедељак пред Вишим тужилаштвом у Београду сведочила у оквиру истраге убиства Јелене Крсмановић Марјановић (33), не треба узимати здраво за готово, већ је треба поткрепити доказима, с обзиром на то да је практично дала алиби осумњиченом Зорану Марјановићу (39) и потврдила оно што је он све време говорио у истрази, сматра наш извор упућен у случај.

Наиме, према Вериним речима, она је 2. априла 2016. године била у кући Марјановића када су Јелена, Зоран и Јана отишли на насип Црвенка у Борчи како би Јелена трчала, а код њих је била и када је Зоран позвао оца Владимира и саопштио му да је Јелена нестала. Претходно је, како је испричала тужиоцу, позвала Јецу око 16.42 и с њом кратко разговарала.

- Зоран је све време у истрази тврдио да је са Јеленом и Јаном око 15 сати дошао на насип, а да је око 16 сати схватио да Јелене нема, те да је тада алармирао своје укућане и пријатеље и да су сви одмах кренули у потрагу. Међутим, кума тврди да је са Јеленом разговарала у 16.42, што је врло дискутабилно, пошто је изјавила да је била са Марјановићима када им је Зоран јавио да нема Јеце. Или је Зоран намерно лагао инспекторе и јавност тврдећи да је приметио да Јелене нема у 16 сати или је кума слагала да се са Јеленом чула у 16.42, јер по Зорановој причи она је у то време увелико знала за Јеленин нестанак - објашњава наш саговорник и додаје:

Слаба батерија на мобилном!

Директор Центра за форензичка истраживања рекао је да је један од сведока који су контактирали са Центром испричао да је батерија у телефону који је користила Јелена била слаба и да није могла да траје дуже од два сата без пуњења.

- Поставља се питање како је та батерија издржала од 15 часова до поноћи у дану када је наводно нестала Јелена, а с обзиром на то да су пријатељ и рођаци Јелену звали више стотина пута у том временском интервалу. Такође, тај исти сведок је навео да је њихов заједнички пријатељ Јелену звао бар 100 пута, када се у тренутку позива налазио неколико метара од места где је 3. априла нађен телефон. Он је изричит у томе да је морао видети светло екрана, а то смо и ми експериментално потврдили - објаснио је Шипка.
- Даље, по изјави Јеленине мајке Зорице, њих две су се последњи пут чуле у 16.45, што значи да су њих две разговарале у тренутку када је Зоран већ увелико трагао за њом по насипу. Такође, у кривичној пријави се наводи да је Јелена убијена између 16.47 и 17.10, практично чим је завршила телефонски разговор са мајком. Остало је нејасно како то да Зоран није успео да добије Јелену на телефон када су у критично време то успеле чак две особе - кума и њена мајка? - објашњава наш извор и додаје да је неопходно да се због свих нелогичности које упадају у очи исказ Вере Вукомановић поткрепи материјалним доказима.

И Ненад Шипка, директор Центра за форензичка истраживања у Новом Саду, кога је ангажовала породица Крсмановић и који све време тврди да Јелена није убијена на насипу Црвенка у Борчи, где је њено тело нађено, поставља питање колико је изјава куме Вере веродостојна?

- Неопходно је утврдити да ли је Вера тада заиста разговарла са Јеленом или је с друге стране била нека друга особа. Треба имати у виду да се нама јавио сведок који тврди да му је Зорица Крсмановић, Јеленина покојна мајка, рекла да није сигурна да се у 16.45 чула са својом ћерком, те да је рекла да је током потраге за Јецом видела једног члана Марјановића на месту на којем је касније нађено тело - каже Шипка. 

Последњи пут у медијима

Ненад Шипка, директор ЦФИ, каже да је ово последњи пут да у медијима коментарише случај убиства Јелене Крсмановић Марјановић.

- Тврдим да су сви искази које сам у име Центра изнео у средствима јавног информисања засновани на материјалним траговима, а који се налазе на фотографијама са лица места, на фотографијама са обдукције и у обдукционом записнику. ЦФИ се поводом овог случаја више неће јавно оглашавати - нагласио је Шипка.

(Ало)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

убиство на мах

25.10.2017 09:48

Тако се то звало у СФРЈ. У љутњи и без контроле. Њој су се врата славе отворила, али су та врата затворила врата једног тегобног брака. Сад то треба доказати или да он призна с нагодбом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

24.11.2018 17:44

кума Вера је сумњива.Стити Зорана .Све зна али неце реци истину.Лазе. Због цега је кривотворила иказницу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

24.11.2018 18:43

У медијима писе да хоце јос једном саслусати малу Јану и јос једном направити обдукцију мртве Јелене. Зар је то могуце? Толико пропуста.Игра. Манипулација Нек раде сазнају истину од оних који све знају.Маријановици и куме. Само на који нацин?присилом или нагодбом?