“Агрокор“: Одбили жалбу Тужилаштва

Ванрасправно вијеће Жупанијског суда у Загребу потврдило је одлуку суда да се сви осумњичени у афери “Агрокор”, осим оснивача “Концерна” Ивице Тодорића, могу бранити са слободе.

Регион 23.10.2017 | 16:22
“Агрокор“: Одбили жалбу Тужилаштва
“Ванрасправно вијеће одбило је жалбу Тужилаштва и потврдило одлуку судије истраге”, рекао је портпарол загребачког Жупанијског суда Крешимир Девчић.

Тако је Вијеће потврдило одлуку суда да се 14 осумњичених могу бранити са слободе зато што, према ставу Суда, не постоји опасност од утицаја на свједоке, преносе хрватски медији.

Тужилаштво је у петак поднијело жалбу на одбијање захтјева за одређивање истражног затвора за 14 осумњичених у случају “Агрокор”.

Жупанијски суд у Загребу прошле сриједе је одредио истражни затвор само власнику “Агрокора” Ивици Тодорићу, а његови синови Анте и Иван, као и још 12 приведених, бране се са слободе.

Ивица Тодорић још је недоступан правосудним институцијама.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Југословенска удбашка пета колона

23.10.2017 14:34

Удбашка пета колона је промијенила иму у Тајкуни и наставила пљачкати ове јадне народе. Прије обавјесте Тајкуна да ће против њега подићи оптужницу па га сачекају да оде и онда га гањају као фол. Вратице се кући за коју годину као браћа Карић и наставити са пљачкком сопственог народа. Све по истом обрасцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

23.10.2017 15:51

Овде се ради о томе да је врх дрзаве умјесан у криминал који се радио у Агрокору годинама. Сада монтирају процес и зеле окривити искљуциво Тодорица, и тиме опрати себе. Мафијаска дрзава комплетна, змирили су двије деценије на "оба ока" а сад кад је балон пукао сатро боре се против криминала. Провидно крајње,...