ИТА: Интер "блоком" до бода у Напуљу!

У дербију 9. кола Серије А Наполи и Интер су у прилчно слабој представи подијелили бодове.  Магични Хандановић одбранио „нулу“ на Сан Паолу: Радује се само Јувентус! Фантастични чувар мреже укротио све покушаје Наполија, па је дерби од којег се много очекивало окончано без голова.

Фудбал 21.10.2017 | 23:15
ИТА: Интер "блоком" до бода у Напуљу!
Пат на "Сан Паолу"!

Дерби између водећих екипа у Серији А задовољио је оне љубитеље фудбала који, поред лијепих потеза и голова, уживају у тактичком надмудривању које су вечерас приредили Маурицијо Сариј и Лућано Спалети. Наполитанци су тако задржали прву позицију и забиљежили први реми, док су "неуроазури" и даље без пораза ове сезоне.

Наполи – Интер 0:0

Тренери обје екипе, који су познати по "краткој" ротацији, наставили су да "циједе" својих стандардних једанаест фудбалера у овој сезони.

У прилично скромном првом дијелу изабраници Лућана Спалетија су већину времена проводили дубоко у својој половини и чини се чекали своју прилику да преко Перишића и Кандреве, са "убитачним" Икардијем у шпицу, угрозе домаћине из контранапада.

Наполитанци су "скратили" простор и покушавали да пробију двоструки блок Интера, најчешће преко Мертенса који је успијевао да се окрене "лицем" према голу и са лоптом у ногама нападне посљедњу четворку Интера.

Наполи је прву одличну шансу имао у 20. минуту коју је пропустио Каљехон, али мора се истакнути одлична интервенвција Хандановића. Шпанац је изашао "један на један", али је Хандановић у два наврата фантастично реаговао.

Другу велику прилику за Наполи је имао Лоренцо Инсиње којег је Марек Хамшик сјајно пронашао, али је омалени Италијан главом са пет метара шутирао у добро постављеног Хандановића.

Први ударац у оквир гола Интер је упутио преко одсјеченог Икардија у 40. минуту, али то није озбиљније угрозило Реину. Аргентинац је у првом полувремену имао само један додир са лоптом у противничком шеснаестерцу.

Само минуту касније "неуроазури" су још једном запријетили. Кулибали је закаснио са "изласком", Гаљардини је лијепо упослио Борху Валера који је из тешке позиције солидно шутирао, али је његов сународњак на голу Наполија опет био сигуран.

Већ у првом нападу у другом полувремену велика шанса за Интер.

Лопту је на средини пресјекао Матијас Весино и кроз неколико муњевитих додавања нашао се испред Реине, успио да га заобиђе и шутира према голу али је Хишај "очистио" са линије.

Након тога наставила се слична слика као у првом дијелу, Интер је стао у "блок" док су Наполитанци нису одустајали од пресинга. Оно што је Интеру отежавало да изађе из своје половине је чињеница да су Гаљардини и Весино стајали превише близу када би "неуроазури" освојили лопту и тиме омогућавали Наполију да брзо поврати посјед.

До краја меча пријетили су Инсиње и Мертенс, али када би Наполитанци некако и прошли кроз "блок" Интера, чекао их је одлични Самир Хандановић који је вечерас заслужио да носи и више од једног бода у Милано.

Тврдо и то превише за дерби који је морао да покаже због чега се Наполи и Интер налазе на прве две позиције италијаснке Серије А. Ипак, Неразури су на Сан Паоло дошли пре свега да одбране свој гол, а да онда запрете у неком од контранапада. У првом су успели и то захваљујући феноменалном Самиру Хандановићу, убедљиво најбољим играчем вечерашњег дербија – 0:0.

Словеначки чувар мреже је укротио све ударце ка свом голу, али се чини да се кључни тренутак меча догодио у 20. минуту када је у само неколико секунди укротио два везана ударца, прво ХосеаКаљехона, а потом и Дриса Мертенса. Играчи Интера су тада схватили да им нема јурњаве са екипом Маурција Сарија, су повукли ручну.

На крају, када се све сабере у одузме, највише разлога за задовољство имају Јувентус и Наполи, као тимови који могу озбиљно да се приближе првопласираним екипама на табели.

Мауро Икарди је из канџи Наполијеве одбране успео да се извуче у два наврата. На крају првог и почетком другог полувремена, када је на озбиљнијим искушењима био и Пепе Реина, али је гостима за вођство било неопходније да још више напдану.

Одбранбени бедем Лучана Спалетија био је све чвршћи како се ближи финиш утакмице, па су домаћи морали да траже алтернативна решења на путу ка голу Самира Хандановића. Једном се из огромне даљине опробао Зјелински, док је последњи покушај у надокнади времена имао Дрис Мертенс, али је и то одбранио Хандановић.

СЕРИЈА А. 9.КОЛО:

Сампдориа – Кротоне 5:0 (3:0)
/Ферари 3, Кваљарела пен 12, Капрари 39, Линети 71, Ковнацки 76/

Наполи – Интер 0:0

У недељу:

Кјево – Верона 12:30

Милан – Ђенова 15:00

Аталанта – Болоња

Беневенто – Фиорентина

СПАЛ – Сасуоло

Торино – Рома

Удинезе – Јувентус 18:00

Лацио – Каљари 20:45

ТАБЕЛА: Наполи 25 (+1), Интер 23 (+1), Јувентус 19, Лацио 19,Сампдорија (+1) 17, Рома (-2) 15, Болоња 14, Торино 13, Милан 12, Кјево 12, Фиорентина 10, Аталанта 9, Удинезе 6, Каљари 6, Кротоне 6 (+1), Хелас Верона 6, Ђенова 5, СПАЛ 5, Сасуоло 5, Беневенто 0.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар