ШПА: Судије погурале Барсу ка "већ виђеном" тријумфу!

Каталонци су без већих проблема савладали нејаку Малагу, али им је код првог поготка веома помогла лоша одлука судија.  Валверде пробио Малагину земуницу уз малу помоћ судија! Барса коначно добила незгодног ривала. . .

Фудбал 21.10.2017 | 22:55
ШПА: Судије погурале Барсу ка "већ виђеном" тријумфу!
Дуел првопласираног и последњепласираног се завршио онако како се и очекивало, али "било је виђено" да ће Барселона постићи више од два гола против очајне Малаге.

Ове вечери на "Ноу Кампу" прецизни су били само Ђерар Делофеу (2') и Андрес Инијеста (56') за осму победу Каталонаца у девет кола, односно за 25. освојени бод док прижељкују кикс Реал Мадрида (17 бодова) у недељном окршају са Еибаром.

БАРСЕЛОНА - МАЛАГА 2:0 (2:0)

И у овом мечу се Ернесто Валверде одлучио да "трио" у нападу чине Лео Меси, Луис Суарез и Ђерар Делофеу, а овај потоњи, најмање очекивано, био је стреалц водећег гола.

Барса је Малагу "отворила" већ у другом минуту када је Лукас Дињ прошао по левој страни и асистирао за Делофеуа док су сви гостујући играчи држали руке у ваздуху очекујући да погодак буде поништенн, али судија је остао нем!

Французу је лопта "дебело" побегла ван граница игралишта пре центаршута, али то ни главни судија, а ни његови помоћници нису добро видели.

Код другог гола, ипак, све је било регуларно, па је Лео Меси, након што је одлично повукао на средини терена "гурнуо" лопту мало у страну за Инијесту, а овај мајсторски погодио мрежу Пријета који ће се питати како су његови дефанзивци испратили искусног везисту.



Од шест последњих утакмица против Малаге Барселона је добила само две и то је била најбоља позивница на опрез уочи вечерашњег окршаја са екипом са Росаледе. Прошле сезоне, рецимо, Каталонци ни гол нису дали Андалужанима. Признаћете, било би превише да се тако нешто поновило још једном. 

Али Малага је и овога пута била кост у грлу Барселони. Иако последња на табели, без иједне победе, екипа тренера Мичелајуначки се борила и да није било великог судијског превида у 2. минуту - када је лопта приликом центаршута Диња целим обимом прешла гол-аут линију - ко зна да ли би Барса у последњих четрдесетак минута могла да убаци у спороход, одмара се и рутински приводи утакмицу крају. 

После раног вођства које је обезбедио Ђерар Деулофеу Барса је могла да се опусти, да заборави на прошлосезонске трауме из сусрета са Малагом и то јој значајно олакшало посао. Пошто је Инијеста на проигравање Леа Месија - ког је вечерас у исто време било и на трибинама и на терену - почетком другог дела дуплирао предност Барсе постало је јасно да новог шока на Камп Ноуу неће бити. 

До краја било је још неколико прилика, а далеко најбољу пропустио Луис Суарез петнаестак минута пре краја. 

Барсу за три дана очекује дуел у Купу краља против Мурсије.  

Резултати 9. кола:

субота

Леванте - Хетафе 1:1 (0:0)
/Моралес 62 - Фахр 59/

Бетис - Алавес 2:0 (1:0)
/Санабрија 13, Алексис аг 75/

Валенсија - Севиља 4:0 (1:0)
/Гуедеш 43, 90+2, Заза 51, Мина 85/

Барселона - Малага 2:0 (1:0)
/Делофеу 2, Инијеста 56/

недеља

Виљареал - Лас Палмас (12.00)
Селта - Атлетико Мадрид (16.15)
Леганес - Атлетик Билбао (18.30)
Реал Мадрид - Еибар (20.45)

понедељак

Реал Сосиједад - Еспањол (20.00)
Депортиво Ла Коруња - Ђирона (21.00)

ТАБЕЛА: Барселона 25, Валенсија 21, Реал Мадрид (-1), Атлетико (-1) 16, Бетис 16, Севиља 16, Леганес (-1) 14, Сосиједад (-1) 13, Виљареал (-1) 13, Селта (-1) 11, Билбао (-1) 11, Леванте 11, Хетафе 9, Еспањол (-1) 9, Депортиво (-1) 8, Еибар (-1) 7, Ђирона (-1) 6, Лас Палмас (-1) 6, Алавес 3, Малага 1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар