ЕЛ - Анализа: Како је пала Барса?!

Ко је морао у вис, а ко на под?! Једна снажна блокада и један шут са пода били су посебно важни у великој победи Црвене звезде.

Кошарка 21.10.2017 | 21:50
ЕЛ - Анализа: Како је пала Барса?!
Кошаркаши Црвене звезде мтс улепшали су октобар својим навијачима исто као и прошле године - победом против Барселоне.

У истом месецу 2016, црвено-бели су у Комбанк арени први пут оборили шпанског великана. Годину касније, то су урадили поново - у крцатој хали "Александар Николић".

После тесних пораза од Жалгириса и Будућности, уз промашене шутеве за победу, екипа Душана Алимпијевића одиграла је у петак чврсто, мушки, против такође темељно промењеног госта, који је до дуела у "Пиониру" победио у свих пет утакмица ове сезоне.

У буци београдске хале, српски представник је задавао ударце, одбијао нападе и у тесној завршници докусурио фаворита, погоцима сјајног Милка Бјелице - хероја и првог стрелца меча (22).

Уз велику потрошњу енергије на обе стране, играчи Звезде трчали су, бацали се и скакали највише што могу да би одбранили домаћи терен и да би се одужили навијачима за велику подршку. Меч су завршили са скоком више од противника (37:36) и са четири блокаде, међу којима је најатрактивније било "Стоп" Стефана Јанковића за Анту Томића.

Амерички ђак, који је први пут осетио врелину "Пионира", после утакмице је кроз осмех говорио о том моменту.

"Испред Делија и наших навијача, то иде само од себе. Нисам ја скочио, они су скочили за мене. Не могу ту ништа, човек је хтео да закуца преко мене, а ово је мој терен и моја кућа. Морао сам", изјавио је Јанковић.

Припремајући се за меч, Јанковић је са саиграчима добро чуо информације о снази тима из Шпаније.

"Сви причају о Барселони, Фајнал-фору и поштујем их. Ипак, одиграли смо са енергијом, важни су били старији играчи Милко, Бранко, Перо, Џејмс... Сви су играли са енергијом, а ми млађи смо то пратили".

"ДРИБЛАО САМ 5.000 ПУТА! ДА САМ ПРОМАШИО..."

Плејмејкер Тејлор Рочести био је један од оних који су највише "повукли" међу старијма. Био је други стрелац екипе и у финишу, при резултату 77:75, постигао је кош практично лежећи на паркету.

У разговору са новинарима, Американац се духовито осврнуо на тај моменат.

"Морао сам то да дам, јер сам дриблао '5.000' пута и нико није додирнуо лопту осим мене. Тако да сам могао да постанем херој или омражени лик. Боље је што сам дао, да не би викали на мене", насмејао се Рочести.

Претходних година, он је често долазио у "Пионир" као гост. У петак је био домаћи и уживао је.

"Било је сјајно. Играо сам као противник овде, гледао сам ово на ТВ-у, јер је само по себи забавно и некад не можете ни да чујете спикера... Сјајно је што смо навијачима дали прву победу, што се та њихова подршка осетила у нашој енергији и у нашој страсти. Хоћемо да наставимо да побеђујемо", изјавио је Рочести.

Колико је било тешко кад се Барселона вратила и повела у завршници?

"То је занимљиво у кошарци. Меч иде горе - доле. Знамо да су одличан тим и да морају да имају свој налет. Онда смо рекли 'Ок, имали су своје, сад је време да одговоримо'".

Шта је био кључ победе?

"Заједништво и вера у тријумф. Имали смо сјајне тренинге претходних дана, били смо фокусирани, размишљали о одбрани... Све се 'сложило' данас, зајено са публиком и њиховом подршком".

Наредних дана неће бити превише времена за тренинг. Звезда у суботу одлази на гостовање Цедевити (недеља), а право из Загреба путује у Русију, на утакмицу против Химкија (уторак), после које ће допутовати у Београд и дочекати Макаби у Комбанк арени (четвртак).

"Морамо да имамо кратко памћење. Посебно ове сезоне. Да не 'летимо' прениско, а ни превисоко, већ да размишљамо о следећем ривалу. Имамо сјајне утакмице пред нама", порука је Американца, кога су навијачи брзо заволели.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар