Ђукић: Неефикасност код куће је психолошки проблем!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић свестан је да екипа има слабе резултате код куће и да је неефикасна, али жели да се то што пре промени пред кључне мечеве у ЛЕ.

Фудбал 22.10.2017 | 09:45
Ђукић: Неефикасност код куће је психолошки проблем!
Прва прилика за то је Бачка у недељу.

"Бачка је још један тежак противник, а после европске утакмице је још теже, због умора. Али, ово не стаје, морамо даље и морамо да побеђујемо и да играмо добро и да наставимо трку за титулу", рекао је Ђукић новинарима у спортском центру у Земуну. 

Партизан је у четвртак одиграо 0:0 у гостима са Скендербегом у Албанији, а тренер признаје да има умора, али намерава да ротацијама у екипи изађе са тим на крај. 

"Надамо се у доброј игри и добром резултату. Немамо право на грешку, морамо да побеђујемо. Анализирали смо Бачку, вероватно ће играти у систему са пет играча у одбрани. Они су екипа која се брани са пет, али напада са великим бројем играча. Заиста тежак меч, али нема друге него ићи на победу", рекао је Ђукић. 

У Елбасану је било 0:0, а Партизан је пре тога победио Радник у Сурдулици 2:0 уз оба гола постигнута са пенала, док је пре тога против Чукаричког такође било 0:0. Брине ли тренера неефикасност? 

"Увек је забрињавајуће када не постижете гол. Није лако, поготово у Европи је тешко побеђивати, давати голове. Скендербег је чврста екипа, агресивна, добро ради ту фазу дефанзивну, није лако. Морамо, међутим, да захтевамо да тражимо, да имамо посед да нападамо. 

Није лако пронаћи решења, потребна је инспирација, много ствари да дође на своје место да бисте функционисали у офанзиви. Сигурно нас очекује противник који је добар у дефанзиви и излази на контранападе. Поготово код куће имамо проблем са ефикасношћу", рекао је Ђукић. 

Не само са ефикасношћу, Партизан код куће има слабије резултате него на страни ове сезоне. Зашто је то тако и када ће се то променити? 

"То је више мислим психолошки проблем. Оптерећење играња код куће нас спутава да играмо мирније, једноставније, да мирније тражимо противнички гол. Поготово код куће се блокирамо, јер желимо да што пре дођемо до противничког гола, тако да ефикасност и игра код куће нису толико добри као на страни. 

На страни нисмо изгубили, играмо добро и побеђујемо, а код куће морамо да побеђујемо бројке. Наше преживљавање у Европи нам зависи од игара код куће, кроз утакмице са Скендербегом и Јанг бојсом. То морамо да добијемо ако желимо да прођемо", рекао је Ђукић. 

Тренер није заборавио ни да позове навијаче у помоћ. 

"Веома је битна подршка наше публике. Мадам се да ће бити у добром броју и да ће нам помоћи да пребродимо ову препреку", рекао је Ђукић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар