СНСД и СДС се не разумију

За члана Главног одбора СНСД Рајка Васића СНСД и СДС не причају истим језиком и немају исти систем вриједности. "СНСД можете да оптужите за криминал и за Додикову самовољу. Можете да нас оптужите и за бахатост локалних дивљака, за бацање пара на административне центре и за свашта друго, али је на изборима главна тема РС", казао је Васић, наводећи да код СДС и ПДП то не постоји.

Република Српска 21.10.2017 | 17:21
СНСД и СДС се не разумију
Члан Главног одбора СНСД Рајко Васић тврди да је посљедњим дешавањима у Народној скупштини РС изгубљена свака шанса за помирење између власти и опозиције у РС.

У интервјуу за Блиц Васић је проговорио и о стању у СНСД, односима у владајућој коалицији, оптужбама за криминал и корупцију које опозиција годинама шаље на рачун власти у Српској.

- Ово што ради опозиција је аматерски посао. Они су у расцјепу између жеље да буду опозиција Републици Српској и намјере да буду опозиција Додику и СНСД. Њихов главни проблем је то што немају политички програм, тврди Васић.

Зар политички програм Савеза за промјене, између осталог, није борба против криминала и корупције?

- Причама о корупцији не добијају се избори јер смо сви лопови. Ја, макар говорио о себи, ако нешто могу да урадим лакше и брже - тако ћу и урадити. Немојмо се пуно заносити око тога.", рекао је Васић.

Тврдите да борба против државног криминала није довољно инспиративна за просјечног бирача у РС, Васић одговара да је СНСД још давно истраживао, анализирао и укрштао податке.

"У изборним јединицама гдје су људи били највише против криминала и корупције - СНСД је добијао највише гласова. Једноставно, то нису ствари на којима се добијају избори", казао је Васић и додао да је на томе опозиција потрошила огромно вријеме ...

Он каже да нема никаквих шанси за приближавање СДС и СНСД јер се не разумију.

"Не причају истим језиком. Немају исти систем вриједности. СНСД можете да оптужите за криминал и за Додикову самовољу. Можете да нас оптужите и за бахатост локалних дивљака, за бацање пара на административне центре и за свашта друго, али је на изборима главна тема РС", казао је Васић, наводећи да код СДС и ПДП то не постоји.

Говорећи о односима СНСД и ДНС-а, Васић каже да је коалиција један нагодбени, пијачни споразум.

"ДНС је имао огромну корист од коалиције с СНСД. Мањи партнер увијек има користи од сарадње са оним већим. Конкретно, ДНС је захваљујући коалицији направио своју државу у Приједору", рекао је Васић.

Што се тиче сарадње са Србијом, Васић, ружно говори  о Александру Вучићу, иако Милорад Додик, чији је Васић близак сарадник,  се хвали Вучићевом подршком.

Васић каже да треба сарадјивати са Србијом, али не и са Вучићем за кога каже да није "национални лидер" и назива га "политичким болесником".

(БН/Блиц)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

КОЈО

21.10.2017 15:27

Е нек се и ти појави са својим глупим коментарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

21.10.2017 17:09

Одакле се ти појави матере ти и твоји су се препали.

Name

Израелац

21.10.2017 17:58

Бојимо се да послије Додика нема висе РС... сто знаци да ако ико мрдне на њега оде цијела Срспка у неповрат, све око себе је уцијенио , све пада са њим, јер : дрзава то је он !

Name

Име

21.10.2017 15:29

То прице на грани знају да се само Србивањем могу избори добити. Каква економија, криминал и бакрачи . То је како у Србији тако и у РС случај . Никад економиста неће бити у стању да добије изборе. Зоран Дјиндјиц је био један од ријетких па су га тајкуни и мафија-криминалци дошли главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

21.10.2017 15:34

Човјек признаје лоповлуке, свака част. Истина је да немају исти систем вриједности СДС и СНСД. СДС је створио Републику Српску, а СНСД је уништава немилосрдно. То су чињенице. Погледајте статистику задужености РС што је СДС оставио и какво је тренутно фактичко стање. Констатација да су нам праунуци задужени. О пљачки и корупцији да не причамо. Никад горе нису биле поремећене друштвене вриједности него данас. Виде грађани велику разлику. Додик није стварао РС и зато је немилосрдно уништава са кумовима и пријатељима. Мојих најближих је 15 крвљу залило темеље РС. Леже под земљом док он купује хеликоптере, блиндиране мерцедесе, виле, ресторане, рафинерије, банке, итд. Стићи ће казна свима који не цијене жртве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психијатар

21.10.2017 15:34

Доведите ми овог дедицу мацице га морам дорадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

21.10.2017 16:05

Да је богдо у старачком дому.

Name

?

21.10.2017 15:34

Колико коста овај папак!? Овај ста прица има логике и ако долази из СНСД! Треба купити каквог доброг „бика“ ако зелис да побједис на кориди! Властити узгој је велики ризик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

капетан

21.10.2017 16:23

Неразумију се са СДС -ом али зато са ХДЗ-ом и СДА феноменално и експресно растурају РС. Васицу како те није срам да се јављас.

Name

Д

21.10.2017 16:14

сувишан је коментар о овом човјеку сакрип се у мишиу рупу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О Бозе

21.10.2017 17:20

Па тај клемпо рајкан је купио отпатке по пијаци.

Name

мило

21.10.2017 17:37

Одлицна анализа .СНСД измисља непријатеље РС и дрзи овај јадни народ у страху, а у медјувремену га бјесомуцно пљацка и тјера из РС Од кога је то РС угрозена,од Муслимана или Хрвата,од Нато пакта,Турске,јос мало па цемо по васем бити угрозени и од Србије само да би ви спасили своје капитале.Русија је ту само да би ви имали гдје побјеци са својим парама кад вам додје крај.јер ви сте угрозили РС пљацком и сиромасењем народа. СНСД је зло ,које ниста друго не ради него измисља вањске и унутрасње непријатеље и унистава слогу Срба западно од Дрине

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћутање је злато

22.10.2017 05:53

"Добро јутро Колумбо" или измислио си топлу воду. Као ми (већина) то не знамо, па и врапци знају крајње домете ове "сељачке" политике наших "политичара".

Name

67

22.10.2017 07:24

ОДАКЛЕ ТЕБЕ РАЈКО.КАДА ЗАВРСИ ПЉУВАЊЕ ПО МИЛИ.ТИ СЕ ПОЈАВИ ИЗ ГРОБА КАДА МИЛЕ ЗАКОПА ШЊЕГОТУ МОРА ДА МУ ПИСЕС КЊИГЕ КАКО РС ВИНУ У НЕБЕСА.САМО ДА ЗНАС У ПРИПРЕМИ ЈЕ ИЗДАЊЕ КАКО СНСД СА ТОБОМ И ТАКВИМ, ДНС И СП САХРАНИСТЕ РС,ПОКТАДОСТЕ,РАСТЈЕРАСЕ НАРОД И СУПТИЛНО СЕЛИТЕ ЗА БЕЦ, ЛОНДОН,У БЕОГРАДУ ОДАВНО ИМАТЕ СВОЈУ ИМПЕРИЈУ СА ЛЕДА БЈЕДНОГ НАРОДА.ФУКАРО И СРАМОТО.

Name

Ево га људи

21.10.2017 21:08

Ја гњиде,ја пропасти наше.Види чобана како и он нешто има реци.

ОДГОВОРИТЕ