Спреман сам да будем кандидат

У вријеме кад Република Српска преживљава једну од највећих политичких криза у посљедњој деценији, предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица у интервјуу за БУКУ открива да је спреман да поведе “револуцију” против садашње власти и да се кандидује за предсједника.

Република Српска 21.10.2017 | 10:34
Спреман сам да будем кандидат
У великом интервју Говедарица први пут открива своја размишљања о Републици Српској без Милорада Додика у којој би он, заједно са коалиционим партнерима имао власт.

На почетку нашег разговора, питали смо лидера највеће опозиционе странке у РС, зашто тек сад, након толико година ћутње опозиција узима ствари у своје руке, блокира сједнице, користи пиштаљке…

“Зато што смо доста трпили. Сматрамо да је крајње вријеме да се политичке партије које су на власти уозбиље и раде оно што раде све институције. Да на јасан начин поштују правила игре и буду људи који су одговорни и одговорно раде свој посао за који су их грађани изабрали.

Али они даље игноришу све ваше захтјеве. То је најбоље показао Милорад Додик у уторак који је новинарима одређивао шта је вијест упињући се да докаже да је стање редовно. Колико је редовно стање ако имамо сједнице без јавности, незаконито именовање в.д. ревизора, барикаде у НС РС…?

То није запамћено ни у једном парламенту у Европи и савременим демократијама. Ово није нормално стање и не треба да затварамо очи пред проблемом. Сви они који кажу да парламент функционише то није истина, јер он ради у једној дисхармоничној ситуацији и ствар је итекако озбиљна.

Ми нећемо да трпимо парламентарно насиље које је већ дужи временски период присутно у Скупштини РС, а власт показује да не жели да уважи опозиционе политичке приједлоге. Морам да нагаласим да овом земљом требају да владају закони, а не људи који ће их заобилазити."

Али ти људи који не поштују законе и даље владју и ако ви нешто не урадите они ће наставити по своме. Шта даље можемо да очекујемо од опозиције? Тражили сте распуштање Скупштине од чега сигурно нема ништа. Који су наредни кораци? Рекли сте да идете до краја, да нема стајања. Шта то значи?

"Очигледно је да Парламент не функционише. То је реалност, осим ако затворимо очи. Ми имамо једну врсту парламентарног насиља која мора престати. У оваквој ситуацији Параламет је зрео за распуштање и до Нове године би требали да спроведемо ванредне изборе како би РС у 2018. години могла у тој новој парламентарној већини да функционише до наредних избора. Ми нећемо одустати од борбе против овог парламентарног насиља и ми ћемо да се боримо за уставност и законитост.

Морам да признам да смо ми једним дијелом успјели, пронашли смо одлуку о референдуму, али сад се јавност суочава са новим проблемом, а то је покушај Милорада Додика да за непровођење одлуке оптужи опозицију, што је ван сваке памети. Он поставља ствари на начин као да одлука треба да се донесе у наредним данима дајући нам рокове. А уствари рокове нам је давно дала Народна скупштина и они теку…"

Наредни кораци, господине Говедарица?

"Да, наши наредни кораци. Дакле, ми на форуму у кругу лидера политичких партија гдје ја, Бореновић и Чавић разговарамо са одређеним људима из наших политичких партија, наравно, имамо план. Тај план не можемо да откривамо јавности. Али јасно је да до сада све ово што смо урадили и ове двије режимске ноћи су показале да ништа не радимо ‘ад хок’ већ да радимо осмишљено у борби која РС треба да омогући владавину права.

Нажалост, ова власт се понаша као једна зарђала машина која покушава да оствари своју функцију, а свјесна је да је дошла до такве врсте изнемоглисти да је вријеме да се замјени. И у том сазнању да зарђала машина не може да ради, а да њена репарација је под знакон питања, пошто би морали да замјене одређене дијелове, односно људи који су окупирали те политичке организације и раде оно што хоће и желе не поштујући законе. Према томе, треба замјенити машину…"

А ко ће то замјенити машину? Ви?

"Па, машину треба да замјени народ. Нажалост морам да примјетим да власт користи све полуге и механизме да прикаже стање у којем људи из актуелне власти се грчевито и са доста напора боре против спољних и унутрашњих непријатеља, твредећи да је РС угрожена и да они врло успјешно поражавају све који су пријетња Српској.

Када немате одговор на постојеће стање у привреди и економији, када видите каква је демографска слика у РС, када дођете до трагичног сазнања да је у посљедњих осам година у основним школама мање 21.000 основаца, када схватите да млади И образовани људи рапидно напуштају РС јер не виде перспективу, онда закључите да морате производити унутрашње и спољне непријатеље. А једини непријатељи РС су људи који овдје већ 12 година у континуитету владају."

Када кажете 12 година се влада на овај начин, пада ми на памет констатација коју сам данас прочитао, да ће Додик наставити да влада и прави кризе док једном не поломи зубе. Има ли у РС икога ко може да се супростави Додику, ко може да му “поломи зубе”?

"Све има свој вијек трајања. И многим претходницима који су од својих друштвено-политичких система правили аутократски систем и режим једном је истекао рок трајања. Тако ће и Милораду Додику истећи рок трајања. Ја не знам да ли је он тог свјестан, али он дефинитивно са својим ретроградним поступцима и поступцима којима путем јавног сервиса индоктринира грађане РС, покушаваће да и даље остане на власти правећи од себе заштитника РС.

Али највећи непријатељ РС је управо он и они људи који су узели џојстик РТРС-а у своје руке и на тај начин врше индоктринацију народне масе. Он је прошлост, а РС требају млади, нови и образовани људи, са политикама које ће да обнове лоше стање. То сигурно није Додик и одређена групација људи са којом је заробио институције и покушава да од народа који живи у РС направи робове, који то не могу ни да примјете. Уствари, он производи савремене робове којима се представља да живе у ружичастом свијету."

Али, опет се морам вратити на то да Додик и ова власт годинама то раде . Шта сте ви радили све ове године осим што сте играли улогу која вам је додијељена у прављењу привида демократије?

"Ја лично не желим да се бавим Додиком. Мислим да друштво има један проблем који је он наметнуо. То је поистовјећивање Додика са институцијама. Он је тај који даје коментар да је довео полицију у НСРС. Он у једном тренутку преузима одговорност министара унутрашњих послова, у другом директора полиције. У трећем моменту преузима одговорност осталих министара.

Онда је предсједник Владе, па директор Електропривреде. Нажалост, то је тај аутократски приступ. Ја не желим да се бавим с њим јер сам увјерен да је он прошлост. Можда је он једини који не види да је његов пјешчани политички сат на издисају. Али, ми смо ти који су направили велику грешку и грешке треба признати. Ово што данас радимо то смо требали урадити 2014. године када је ова Влада поникла на највећој афери од постанка РС, а која се тиче куповине народних посланика."

Па, могу ли данас пиштаљке вратити то вријеме?

"Вријеме које смо изгубили је неповратно. Све оно што данас ради опозиција не може вратити седам посланика који су из опозиционих политичких редова прешли у власт. Захваљујући тој седморици ова Влада живи и ова већина се одржава. То вријеме не можемо вратити и да смо направили 2014. ово што радимо данас многе ствари би биле другачије и данас би неко покушао да одговара за аферу куповине посланика. Али, данас можемо да пружимо бар отпор оним људима који мисле да се владавина права и демократије мјере оним бројем руку које до изнемоглости не поштују законе да би остали на власти.

Надам се да сте свјесни да један одлучан потез, ако не буде имао континуитет неће избрисати године неспособног дјеловања опозиције. Народ још увијек на све ово гледа као на још једну пролазну шараду у Скупштини, на добро замишљене, али лоше организоване и одигране скупштине народа. Још увијек сте за њих “сви исти”, политичари који само причају празне приче и раде за свој џеп…

Актуелном режиму одговара квалификација да смо сви исти јер се у том моменту ствара апатија код грађана који онда не могу да виде алтернативу и људе који би боље радили посао од постојећих. Мајка не може родити два иста сина и они се разликују. Према томе, нисмо сви исти. Ја у овом моменту могу да причам о програмским циљевима које ја видим да се развијају и због тога смо овом парламенту понудили нашу резолуцију која је дефинисала један микро оквир, јер је то једна четворогодишња етапа…"

Погледао сам ту резолуцију. Четири године на четири стране. Зар то није помало неозбиљно?

"Али то су основна начела која су дефинисала стратешке правце дјеловања шта би то требала да ради власт у свом мандату. Ту смо дали циљеве и поставља се питање како ћемо да поставимо задатке. То можемо само да урадимо ако добијемо повјерење народа, а ја живим за тај дан да промјенимо све ружне слике и навике ове власти и да поставимо један модел и оквир у коме ћемо државу заштитити од самих себе.

Можемо се ми заваравати, али она власт која се толико дуго укоријенила и која влада дужи период, природно је да се она усадила у све институције да на бази те ортачке политике успијева да обезбиједи чак и да тужиоци не раде предмете у који се дотичу корупције. Ја живим за дан да РС добије сет антикорупцијских закона од којих је један испитивање имовине, легалност имовине. То желим због себе, због своје дјеце. То желим ради ваше породице.

Суштина је како ћемо ми заштити државу од самих себе да не би дошли у ситуацију да радимо све ово што ради садашња власт. Морамо да направимо превентивне мјере и да схватимо да се не исплати пљачкати и красти сопствени народ. Учинићемо све да од РС направимо земљу у којој ће царовати владавина права, земљу која ће бити социјално одговорна, која треба да отвори перспективу младим људима…"

А зашто се онда те навике тренутне власти нису искоријениле на локалном нивоу гдје влада Савез за промјене? Зашто тамо још увијек влада ортачка политика?

"Ево, узећу пар примјера. Погледајте четворогодишњи контекст у коме се нашао Зоран Латиновић, бивши начелник Градишке. Дошао је у моменту кад је Градишка била два пута задужена у односу на приходе. Он је предано радио водио рачуна о свакој марки и одговорно враћао дугове, дефинисао питање гријања и на крају платио цех одговорне политике. То значи да кад дођете у урушен систем да њега није лако поправити, већ за то треба одређено вријеме.

Није то баш тако било у Градишци. Посебно то знам јер је то град из којег долазим. Али и да јесте, шта је са осталим општинама и градовима. Требиње, Добој, Бијељина, Угљевик… Исти начин запошљавања, партијске и родбинске везе на дјелу, негативни ревизорски извјештаји…

Добро. Али ако већ хоћете… Бојим се да имамо једну генералну појаву која се зове корупција и она је раширена широм РС. То признајем. Исто тако, ми смо добро радили у неким градовима, па нас је народ казнио, јер кад дођете у ситуацију да је народ осиромашен до те мјере онда правила примитивног политичког понашања почињу да заживљавају.

Ја се бојим да је политичка корупција велика, на дан избора се купују гласови и зато смо и доживјели пораз у многим општинама. Ја сам дубоко увјерен да ће ова власт која је претворена у режим направити све да побједи на изборима и зато треба да се фокусирамо на домен изборне преваре која се спрема. Послије толико година ова власт при самој помисли да неће имати политчку заштиту од институција које су окупирали спремна је на све."

Морам да се вратим на оно што сте већ неколико пута истакли као проблем. Одлазак младих. Ви сте рекли да млади не виде перспективу овдје. Да ли то значи да је не виде ни у Вама?

"Некада су са ових простора одлазили људи у савременија друштва да зараде за своју егзистенцију и онда је креирали тако што су се враћали у ову земљу. Данас одлазе млади људи, образовани, са знањем свјетских језика и немају намјеру да се врате. Ти млади људи немају времена да чекају промјену у РС, јер је њихова егзистенција угрожена.

Не желим да кажем да опозиција није одговорна, али највише је крива власт којој одговара да та армада младих, незадовољних људи напусти РС и на тај начин они сутра не буду угрожени од њих на изборима. Наравно, опет кажем, одговорност постоји и на опозицији само што је у проценту неупоредиво мања од одговорности власти.

Ја ћу лично бити одговоран сутра ако дјеца мојих пријатеља и моја дјеца напусте ову земљу. Сматраћу да нисам био довољно храбар и нисам имао довољно снаге да заједно са пријатељима из опозиционих редова мијењам стање, ма колико оно било тешко за опозицију."

Господине Говедарица, можете ли Ви грађанима РС онда понудити бољу будућност, зауставити их од намјере да оду или бар вратити вјеру у то? Ево ја, као неко ко има 29 година не видим никакву будућност у РС. Не видим да ће овдје икад бити правде… без обзира био на власти Милорад Додик или Ви. Можете ли ме убиједити у супротно?

"То што сте Ви казали је пораз и за мене и за све оне који се баве овим послом. Само што, за разлику од њих ја признајем да је то мој пораз. Сада је питање како искомуницирати са најобичнијим човјеком и увјерити га да сте добронамјерни и искрени и да заиста желите да промјените стање.

Ево Вам прилике. Увјерите сад мене и људе који ће ово прочитати.

РС су потребни млади, образовани, стручни људи који желе да живе и да дијеле свако добро и зло заједно са својим народом. РС су потребни нови људи, нове политике, политике обнове, а како ће то грађани да препознају… Они то нису у стању да препознају, не могу да препознају како је то кад једна одговорна групација људи са одговорним политикама преузме одговорност и поведе их у будућност."

Па како та будућност са одговорним људима изгледа? Покушајте да нам дочарате?

"Тренутно живимо у амбијенту у коме млади људи морају да буду чланови политичких организација и да у њима буду примјећени да би се нашли у прилици да озбиљно рачунају да сутра могу ријешити питање запослења. То је погрешан пут. Постоје савременије демократије од наших у којима младим људима не требају чланске карте, у којима се гледа њихово знање, вреднује колико су волонтерски радили за своју земљу…

Дакле, бојим се да живимо у амбијенту у којем људи преко политичких партија доказују свој партијски идентитет, да имамо велику појаву непотизма и да би ријешили своје егзистенцијалне проблеме морате бити блиски са неким из власти.

Ми морамо људима отворити један простор у коме ће се надметати на бази свог знања и да најспособнији буду најквалификованији. Ако не исправимо негативне појаве РС ће бити у великом проблему. Да се не заваравамо, Дејтонски мировни споразум који је данас формула у којој РС има своју заштиту ће у неком наредном период бити предмет преиспитивања.

Ми данас имамо јасне показатеље гдје Дејтонски споразум не функционише, имамо пресуде Европског суда за људска права које нисмо још имплементирали. И шта РС мора да ради? РС мора да ојача своју позицију. РС не смије да се помири са чињеницом да је од Дејтона па до данас 300.000 Срба мање у РС. РС мора да има снажну позицију, да има насељен српски народ на територији РС, а не расељен. РС мора да опорави своју економију.

РС мора да има снажне институције.Морамо да будемо спремни за времена која нам предстоје. Морамо се суочити са свим негативним појавама да би дочекали наредни период пун изазова. Грчка се насал у тешкој ситуацији. Замислите кад би све оно што се тамо дешавало пресликали на БиХ, ФБиХ и РС.

Наше проблеме рјешавају међународне монетарне институције и бојим се да уколико смо условљени са спољним донацијама РС не може бити самостална у својим одлукама. Најбољи примјер је пропадање банака у РС. Посљедица тога је да се у Парламенту БиХ прави пренос надлежности …

Ако могу само да Вас прекинем овдје. Ми смо почели са питањем о будућности људи, перспективи, Вашој визији… а Ви сте отишли на пренос надлежности и којекакве ствари које људе не интересују пуно, које не враћају неку вјеру у боље сутра које ћете Ви донијети.

Јесте. У праву сте. Отишао сам. Али мислим да сам успио дијелом рећи оно што сам требао."

Ако Ви тако кажете… Хајде онда да пређемо на неку другу тему. До избора, остала је још само једна година. Хоћете ли Ви предводити промјене као предсједник највеће опозиционе странке? Хоћете ли се кандидовати за предсједника РС или члана Предсједништва?

"Ја сам својим политичким дјеловањем показао да сам спреман и да немам никакву врсту страха од актуелног режима и да заиста желим суштинске промјене. Нема никакве сумње да ће опозиционе политичке партије морати да иду заједно. И сад се поставља питање који су то персонални људи. Ми о томе нисмо разговарали, али морамо реално сагледати околности у којима живимо.

Да видимо који су то људи који могу да изнесу тај политички терет. Ја сам дошао на чело СДС-а у једном поприлично тешком тренутку, кад смо изгубили локалне изборе, али сам успио да направим једну хармоничну ситуацију. И зато сам ја спреман. Спреман сам да добијем повјерење и да изађем заједно са кандидатом који би испред опозиционих политичких партија био номинован за другу позицију.

Спреман сам да уважавам све оне који припадају старијој политичкој генерацији. Да црпим њихова искуства, али исто тако сматрам да је дошло вријеме за нове људе који имају кредибилитет, ауторитет, образовање и који немају „ораха у џеповима“, те могу да буду људи на које се РС може ослонити."

Када кажете спремни сте, хоћете да кажете да сте спремни да будете кандидат за предсједника РС?

"Апсолутно. Да, спреман јесам. Некад размишљам да ли са својим годинама би требао да се нађем у тој улози, али ако сам ја тај који може да направи резултат, прихватам сву одговорност и сав тај терет на своје леђа."

Шта мислите о јединственом наступу СЗП-а за обе парламента? Заједничким листама.

"То је добра замисао да имамо другачији изборни закон. Тренутни фаворизује мање политичке партије и уколико би дошли у ситуацију да укрупнимо све на једну листу бојим се да би остали хендикепирани и могли би сами себи да направимо медвјеђу услугу. Све је ствар математике."

За крај, надам се да сте свјесни да ће великим дијелом на изборима сљедеће године одлучивати апстиненти и да без њих се не можете надати неком великом успјеху. На који начин планирате да покренете ове људе који су након више од деценије владавине СНСД-а изгубили наду у промјене?

"Вратићу се на оно што сам казао. Комуникација. Бог је дао човјеку могућност да комуницира и да се људи споразумијевају. Морамо превазићи проблем комуникације са најобичнијим човјеком којем треба представити знања о свему што се дешава и разбијати индоктринацију која постаје све ужаснија.

Јавни сервис је посљедњих два мјесеца постао врло разгоропађен кад је у питању опозиција. Ми морамо да разбијемо ту појаву индоктринације. Да продремо до најобичнијег човјека и да пробудимо његову свијест колико је битан тај дан 2018. године када ће он одлучити о својој судбини, али и судбини своје дјеце.

То је велики посао и ја сам тога свјестан. Зато се морамо покренути, јер уколико мислимо да ћемо из наших одијела и кравата анимирати све те људе, грдно се варамо."

(Бука)

Коментари / 164

Оставите коментар
Name

грађанин

21.10.2017 08:37

Тешко Вукота, млад си за предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

без рекетирања молим

21.10.2017 08:58

А госп. Курц из Аустрије није млад?

Name

Јанко

21.10.2017 09:11

Доста нам је матораца. Само младе снаге.

Name

боро

21.10.2017 09:19

Није млад , битно је да је већ искусан и поштен . Треба нам неко ко ће коначно стати змији на врат , а он то хоће и може . Иванић није тај који ће да буде извршиоц онога што народ очекује , а то је закон о поријеклу имовине , он то неће урадити јер врана врани очи не вади .

Name

Па драги моји

21.10.2017 09:23

Ста треба људи од 60 и 70 година.немају енергију за рад вец за краду Вукота је довољно стар да гура хицете реци да је Вуциц млад ? Само млади људи који нису ингицирани снсдовском клептоманијом идеалан за оредсједника и најбоље сто срби имају доста је ликова.који су унполитицин 30 година дта ду урадили ста ? Дивели нас да масовно идемо у њемацку.

Name

ВРС

21.10.2017 09:28

Ите како нам треба млад, паметан , перспективан цовјек као Вукота!!!! Ви ботови из снсд а зивите и даље у неким илизијама да само један цовјек је Република Српска... није и неце бити ,док јос има нас који гледамо и видимо куда и како плови брод звани РС!!! Он је вец одавно кренуо погресним путем под управом МД, цовјек који це кад тад одговарати за све ово сто је урадио!!!! Ниција није сијала до зире па тако неце ни овога диктатора који мисли да ке власт вјецна а новац све моцен.... Народ кад суди то је прави суд, а новац је пролазан

Name

Боро

21.10.2017 09:29

Само Младен Иваниц као кандидат мозе направити резултат сто је доказао на прослим изборима. Нека СДС добро размисли када буде предлагао своје кадрове да не буде као са Тадицем због цијег губитка је секта добила нови зивот. Ту је и игранка са Стевандицем за градонацелника кад је Гаврановиц побиједио. Сдс као највеца опозициона странка је најодговорнији и лоси поступци од прије три година нас костају.

Name

ТАБРАНА БАВЉЕЊА ПОЛИТИКОМ И ДРЗАВНОМ УОРАВОМ

21.10.2017 09:29

Сви који су преко 3 мандата у било којој институцији треба им се забранити рад на јавним пословима нек се врате у своје професије они који цитав зивот буду у политици су генератори корпуције и криминала треба забранити да се завуку и сисају крв народу ТРЕБАЈУ НАМ МЛАДИ ЉУДИ ТРЕБАЈУ НАМ ФУБОКЕ ПРОМЈЕНЕ И ЗАБРАНА РАДА СНСДУ ЈЕР ЈЕ ТО ЗЛОЦИНАЦКА ОРГАНИЗАЦИЈА

Name

Мој граданине прве генерације а колико имас година

21.10.2017 09:31

Ово су времена младих образованих и оних који нису разбојници знаци вријеме је за Вукоту. Пуна подрска Бањалуке Вукоти и да збацимо јарам сверцера паприка.

Name

миле

21.10.2017 09:33

Одлично!

Name

Србин

21.10.2017 10:00

Република Српска прво, не у Нато друго, онда ко год хоће нека буде председник. Живела Србија

Name

Игор

21.10.2017 10:27

Мање гласова од Тадица це добити. Какав он предсједник . То мора да буде сколован цовјек да говори неколико страних језика, слифован , а ми такве тјерамо да раде за стране компаније и никад не стасају у озбиљне политицке фигуре. Не дају Додик, Павиц, Ђокиц и такви трабанти.

Name

теледарица

21.10.2017 10:33

Мани се тога бато није то за тебе, буди реалан и спусти се тамо гдје ти је мјесто.

Name

РЕ ГРАЂАНИН

21.10.2017 11:16

Кажеш "млад си Вукота за предсједника" а до године бит ће му пуне 42. Не знам да ли ти је познато да је велики Његош са непуних 18 година живота у Петрограду примио Архијерејски чин, то јест постао Владика, па убрзо после тога постаде и владарем Васојевићке Црне Горе, да би наша дична Бања Лука 2 вијека касније изабрала "Дукљанина" за градоначелника. По Вукоти видим да има Његошевског у себи. Ако ништа друго оно бар зна већи дио "Горског Вијенца и Луче Микрокозме" од актуелног предсједника РС. Да ли ће то наш народ препознати у октобру идуће године ја не знам. Остаје ми да вјерујем да хоће.

Name

Исток

21.10.2017 12:37

Висеград је за тебе.Људино само напријед!!!Такав цовјек нам треба.

Name

Приједор

21.10.2017 13:48

Напокон се морамо вратити на цело РС Вукота Говедарица је тренутно онај који то, мозе подрска из Омарске и Приједора, вјерни СДС.

Name

ре боро

21.10.2017 14:59

Искусан политичар а поштен,иде ли то скупа.

Name

Турбоскара

21.10.2017 15:33

За мене је господинМирко Саровиц идеалан а свака цаст и Вукоти.Има и мој глас.само је одговорност огромна уци у ово сто је баја унистио ни царобњак немозе поправити.А тек кад оде тек це се онда показати право стање ствари а оно је пунп пуно горе него сад као сто нам се представља.Ал од нецега се мора поцети са бајом моземо умрети васкрснути и опет умријети највеце зло Србског народа.Треба имати му..да упустити се у то а Вукота казе да је спреман па ппдрзимо га са добром екипом ко зна мозда цовјек и успије бар це покусати а овако бајин зиви пјесак је досао до носа јос само мало и престајемо дисати тонемо скроз.Успјех и Подрска Вукоти

Name

пензионер

21.10.2017 15:34

Оце ли бити пензија следецег мјесеца?

Name

Аустријанац

21.10.2017 16:31

Овај Вукота личи на Курца.

Name

Ја

21.10.2017 18:26

млад,постен,породица му зиви и ради у Р.С.гдје планира и остати. Само напријед,треба нам постен,млад и неуморан цовје. Пун енергије и искрених намјера..

Name

Дффр

22.10.2017 05:26

Млад кадар је свјетлост у тунелу стари ниста све на голи оток послати

Name

ре

22.10.2017 07:44

КОЈА СУ УСТАВНА ОВЛАШТЕЊА ПРЕДСЈЕДНИКА РС

Name

Ре Вукота,

22.10.2017 17:52

Иди ти код ђукановица мозда це те узети за савјетника .

Name

П

23.10.2017 05:39

Подршка за Говедарицу, младог, поштеног и перспективног политичара!

Name

гоја

23.10.2017 06:21

Тешко са пиштаљком,са пиштаљком може у основну школу на физичко да ради свој посао.

Name

Драган

21.10.2017 08:43

Имаћеш мој глас. Али, то је само због тога што никад нисам гласао ни за кога осим за СДС. Јбга, остала навика из времена у ком је СДС вредео, био покретач, водио... Овакви као ја су вам добар број гласача, упркос чињеници да вас гласно критикујем. И гласно, и често. А ви гледајте па то сје...те...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владан

21.10.2017 10:07

Браво Вукота! Ти требаш да будеш кандидат као председник најјаче опозиционе странке. Иваниц не нуди никакве промјене.

Name

Аспирин оридјинале

21.10.2017 14:00

Цим се Вукота кандидује главобоље СНСД-а & сателита престају. СзП када се буде бавио кандидатима мора схватити да сујете морају бити остављене по страни и да кандидати морају бити људи који могу да остваре резултат. Иваниц је побиједио Цвијановицку тако да га то ставља на сам врх листе људи који могу побиједити. Из СДС би бољи кандидат био Саровиц.

Name

Ре

22.10.2017 05:13

Вукота кандидат, Баји једна брига мање.....Дај Боже, али није он тај капацитет

Name

Туго

23.10.2017 18:27

Моја... На ста спаде СДС?

Name

подрска

21.10.2017 08:45

Велика подрска Вукоти напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

21.10.2017 10:20

Вукота спаси нас! Срећно.

Name

Др Дабиц

21.10.2017 08:47

Има ли ста од побуне здравства треба радити на томе да здравствени радници крену у генерални страјк оримјер Звирника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе хе

21.10.2017 09:34

Стевандица и Богданица на робију хе хе хе хитно организовати први здравствени устанак против дахија хе хе хе хитно предузети мјере на наорузавању мефицинара стрпљењем и храбросцу против монструма из бакинаца хе хе хе

Name

Дејан

21.10.2017 08:50

Не вјерујем да је Говедарица прави кандидат. Не мозе да заведе ред у својој странци, тако да му је компетентност веома упитна. Добра особина му је да никад и никако није сарадјивао и друзио се са посланицима владајуце структуре, с тим се мало опозиционих посланика мозе похвалити. По мом мисљењу је Иваниц много бољи кандидат, од срца бих волио да ме Вукота демантује у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

21.10.2017 09:33

Господин Говедарица, заједно са госпођом Пандуревић сте на добром путу да направите ред у СДС-у. Да се СДС чисти од издајника,петоколонаша,папака и других,је задње напуштање СДС-а једног од њих , па му име нећу ни да наведем. Сви који су отишли из СДС-а су врло брзо показали којем јату припадају. Довољно је споменути доктора у покушају,Стевандића,који је на задњем засједању Народне скупштине достојанствено носио боје СНСД-е. У СДС-у има још спавача који сањају да се поново кандидују за мјесто предсједника. Можда мисли и адвокат у покушају,за којег се прича да ни једну парницу није добио, да се по трећи ,јубиларни пут , кандидује. Е , неће моћи. Господине Говедарица предлажем да одете на пијацу и да купите метлу којом ћете ишчистити СДС од спавача, јер само без њих можете ући у трку за побједу. Ви и госпођа Пандуревић, једна врло паметна,образована и културна дама, то можете ,јер немате дугова и не продајет се за паре. Знајте , да вам побједа зависи од побједе унутар СДС и побједе над гњидама које таворе у странци и чекају миг великог вође да дејствују изнутра. Они су рушилачки елеменат СДС-а и сидро за његов потоп на дну мора.Ал, све је то већ виђено,надам се .

Name

Ре ХЕ ХЕ

21.10.2017 10:51

ДАЛИ СЕ ТАКО СМИЈЕС ЗАДЊИХ 12 ГОДИНА А ДА МИ ЈЕ ЗНАТИ ОЦЕС СКИНУТИ КЕЗ 2018 КАД ВАС ДОДИК ДЕМОЛИРА НА ИЗБОРИМА

Name

Савјетник

21.10.2017 15:16

Па да имају подрску 53 посто као сто спинују, на Вукотину бацену рукавицу би колико сутра расписали ванредне парламентарне избое, а не усудјују се.

Name

Ре: Рајна

22.10.2017 05:58

Зао ми је сто потросих неколико секунди на цитање твог коментара. Размисљање и процјена на нивоу десетогодисњакиње. Узми крпу и варјацу, трци у кухињу несто гори!

Name

Раде

22.10.2017 06:05

Па ми смо демократска странка,ако мислите на прелетаце,који су зарад лицних интереса промјенили дрес,на свима нама је да то казнимо.Пробудимо се,казнимо те сто су издали насе повјерење,а око кандидатуре,па зар се мозе поредити овај цовјек,са овим наказама,ма ко да буде испред СНСД-а.

Name

Раде

22.10.2017 06:14

Немозе нама помоци ни Ангела да додје,али у сваком слуцају боље и Вукота,него овај болесник.

Name

РАЈНА

23.10.2017 11:51

реплика за Ре: Рајна Својим коментаром си само потврдио тачност мог коментара.Ви из СНСД-е знате само да вријеђате , а не да конструктивно и писмено туђе наводе демантујете. Ја ти се срдачно захваљујем на овако простом и сочном коментару, јер твој коментар је твоја лична карта.

Name

не вриједи

21.10.2017 08:55

ЈЕДАН ГЛАС 50 км. - ко има паре први је и данас и сутра , народ је толико биједан да продаје и себе а за ситне паре --??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па драги моји мало је 50 км

21.10.2017 09:37

50 км довољно за два дана а година има 365 дана а зивот има пуно година, мозда неце бити довољно 50 км за глас монсттумима из снсда мозда це се цурак окренути они мени 50 км а себи 500 милиона км није неки тал ко мозе да се прода за 50 км и сјебе будоцност и себи и дјеци нек размисли ?????

Name

Фићо

21.10.2017 13:04

Како 50 км то је било за прошле изборе ,треба мало подићи цијену....

Name

Милораде дријси кесу

21.10.2017 13:35

Без 2 стоје нецу висе гласти за тебе.Милораде

Name

ре не вриједи

21.10.2017 15:11

КАКВИХ 50 МАРАКА ЈА И ФАМИЛИЈА СМО ГЛАСАЛИ УВЈЕК ЗА ДОДИКА А НИ ЦЛАН СТРАНКЕ НИ ПОСАО НИ ПАРЕ ТАКО ДА ТА ПРИЦА НЕ ПИЈЕ ВОДЕ.

Name

С.

21.10.2017 09:00

Говедарица је добар само су слаби људи око њега..има њих неколицина који су искрени а вецина око њега хм

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧАЈ....

21.10.2017 09:00

АКО БОГ ДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

21.10.2017 09:00

ПРОМЈЕНЕ СУ ЈАКО БИТНЕ.ТО ЈЕ СМИСАО ЖИВОТА.ЉУДИ НЕ КА БУДЕ НЕ ШТО НОВО ДВАДЕСЕТ ПЕТ ГОДИНА СЕ ВРТИМО У КРУГ НИКО НЕ ЋЕ ДА ПРИЗНА КАКО МУ ЈЕ ЗАТО ШТО СВАКО БЈЕЖИ ОД СВАКОГА ТАКАВ АМБИЈЕНТ ЈЕ СТВОРЕН МОРАМО ГА МЈЕЊАТИ .ДОВЕСТИ НОВЕ ЉУДЕ НАПРАВИТИ СЕЛЕКЦИЈУ .ИМА ВРЛО ПАМЕТНИХ ЉУДИ КОЈИ СУ НЕ ПОЗНАТИ.КОЈИ ИМАЈУ ЗНАЊЕ АЛИ ДАТИ ИМ ШАНСУ. ПУНО ОНИХ КОЈЕ ГЛЕДАМО ТРЕБА СТАВИТИ У ПОЗАДИНУ А ЉУДЕ КОЈИ ИМАЈУ ХАРИЗМУ ЗНАЊЕ МОЋ ГОВОРА У ПРВЕ РЕДОВЕ СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

или

21.10.2017 09:01

Вукота кандидуј се на врјеме,да неби било недоумица,јасно то дај до знања свима.Као предсједник најјаце опозиционе странке то свакако имас право.Стани на цело колоне,Излози план и програм,заступај постен став и борбу против криминала и унистења друства.Јасну јаку националну идеју,заститу бораца и породица њихових,Имао си срецу да ти се странка у меду времену исцистила папака и проданих дуса,да си бар нацисто неке ствари.Имас екипу око себе сада,имас подрску и сарадњу и ван граница ,а са резимом нико не преговара нити договара.Са Бореновицем одлицан однос такоде и његовим људима,Цавицем такоде. Мени се лицно много свида ова идеја да се кандидујес и побједис,доста је мислим било и Иваница и његовог форсирања,некако ми се цини да ниста много није урадио за с.з.п.у мандату ,морао је много висе и острије. ИЛИ ЈЕСИ ИЛИ НИСИ ? За поцетну храброст и јасан став, одлицно отварање си направио,највеца оцјена !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

21.10.2017 14:06

Да Иваниц није побиједио Зељку на прослим изборима опозиција данас не би постојала тако да сви Иваницу треба да се поклоне јер и Баја зна да му је он једини ривал.

Name

Хе хе хе

21.10.2017 14:23

Младо је труба без сдса.

Name

Карадоз

21.10.2017 09:02

Која је скола потребна да би се био предсједник? Данас то свако мозе ево нпр у Аустрији онај Курц има заврсену гимназију и одслузену војску.. то му је довољно да буде канцелар. Знаци могу сви, ствар је само имају ли воље, ту не преба памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукас

21.10.2017 09:10

Не излазим на изборе још од 2010 јер немам за кога гласати. Кад видим посао који Говедарица ради, имаће подршку мене и моје породице. Само млади људи могу измијенити садашњу ситуацију. Вукота, ја вам вјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хех

21.10.2017 09:45

Немој ни сад излазити молимо те. Остани код куце.

Name

Јанко

21.10.2017 09:10

Тако је предсједнице. Наша си узданица у борби против црвене багре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1000

21.10.2017 09:45

Има ту хиљаду упитника и треба бити опрезан у избору кандидата за предсједника,главни разлог сто Говедарици неце дати довољан број гласова је тај сто је из Херцеговине,тј.сто није из задапног дијела РС. Стета сто није из БЛ. Народу је то јос увјек битно,назалост!

Name

Славен

21.10.2017 09:15

Републици Српској требају људи као сто је Вукота Говедарица, млад, постен прије свега, паметан. Сматрам да це он имати подрску народу. У сваком слуцају, ја као неко ко ријетко излази цу дати своју подрску овом младом цовјеку. У РС је вријеме да се несто промјени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

21.10.2017 09:19

Вукота је млад и културан човјек а што је најважниј он је поштен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Ивић

21.10.2017 09:22

Ова власт мора да оде подршка СДС треба да буде света обавеза сваког грађанина којем је стало до Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно

21.10.2017 09:24

Ти си предсједник највеће опозиционе странке и ти треба и мораш бити кандидат!!! А не дозволити уцјене по цијену било чега , Вукота је човјек који и може побиједити ! Само мора промијенити генералног секретара и предсједника градског одбора Бањалука и мора довести пуно нових људи у Бањалуци и добија изборе , ако то не уради милион посто губи изборе и то је крај приче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре тачно

21.10.2017 10:45

Вукота ради нешто у Бањалуци , мијењај иначе од овог што причаш нема ништа , никако да схватите у Бањалуци немате квалитетног човјека а без Бањалуке никад нећете доћи на власт .

Name

Ккккк

21.10.2017 11:50

Треба узети пар јаких и добрих привредника који су из Бањалуке и који знају нешто направити а и хоће а не оне који су само демагози а главни приход у животу им Плата коју чекају као озебли сунца , требају људи који су способни да промјене нешто а има их у Бањалуци , мијењај стање у Бањалуци Вукота као што си урадио и у Градишци , губитнике треба мијењати .

Name

Ре кккк

23.10.2017 07:09

Вукота врло добро зна какво је стање у БЛ градском одбору, али ниста не подузима...

Name

Радник

21.10.2017 09:25

Наравно само да ове будале са власти склонимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воокота

21.10.2017 09:36

Не схватате. Све док је систем овакав, нема нам напријед. Хоцемо ли бити ентитет или дрзава? Хоцемо ли у НАТО или нецемо? Хоцемо ли са комсилуком или против њих као досад? Хоцемо ли наставити да се задузујемо? Вукота, теска су то питања за која треба имати м**а. Јеси ли спреман?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

21.10.2017 09:37

Бојим се да Вукота тешко може да прође на изборима за предсједника. Кратко је на челу странке и нема опипљивих резултата иза себе. Моје мишљење је да би Шаровић био бољи избор и са већим шансама да побиједи. И друга ствар, СДС је се очистио папака који су се продали за ситну лову. А шта ћемо са онима који су у врху СДС-а а намлатили су се пара а плус тога су у љубави са Додиком. Ту мислим прије свега на Бијељенског шерифа Мићу Мићића и њему сличне. Људима као Мићо није мјесто ни у странци а камо ли у њеном врху. Ето Вукота, ово ти је тема за размишљање. Иначе најрадије бих видио СДС самостално на изборима. Чавић је у афери папак Војин Митровић доказао да не треба да се више бави пилитиком. Вријеме му је за пензију. Михаљица... таман да води неку Мјесну заједницу. Зато желим да СДС иде самостално на изборе. Иначе у свамој опцији СДС ће имати моје гласове и гласове мога окружење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оптимиста

21.10.2017 10:15

Саровиц хе стар није будуцнист али је добар савјетник нема модернизације и промјена са 70 година савјетник је цастан позив јос ако је струцан и није похлепан ко Ари Лувне он мизе помоци предсједнику да нас.води ка бољем зивоту. Вукота је једина узданица а сви капацитети СДСа.морају га подрзати битка са додиком це бити теска.

Name

Пишите ћирилицом

21.10.2017 09:38

Само нам још то треба да се за фотељу посвађате са коалициом. Иванић је будући председник Републике Србске а ти Говедарица Владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишем ћирилицом

21.10.2017 10:02

Само Иванић може да побиједи КАБАДАХИЈЕ и ЛОПОВЕ. Ти Вукота сачекај биће времена, не мора увјек да испред опозиције буде кандидат СДС-а за пресједника.

Name

Зао ми је

21.10.2017 10:16

Младен нек иде ба факс ту је потребан Саровиц и Вукота су добитна комбинација ПДП је опстао као пијавица на тијелу СДСа и није нам потребан.

Name

Глупост

21.10.2017 10:17

Младен није поуздана особа.

Name

XXX

21.10.2017 13:20

Битно да се ријешимо овог режима, нико гори неће бити од већ постојећег предсједника који је јавно објелоданио своју дијагнозу. Вукота очисти још мало СДС. има људи који су на позицијама у ГО, а у својим срединама су губили изборе. Такве не требате награђивати високим функцијама у странци.

Name

баба станија

22.10.2017 09:26

Не зна се ста је горе рјесење!

Name

А

21.10.2017 09:48

Вјеруј, искрено да ти кажем , тешко ћеш ти бити предсједник Републике Српске! Сав ваш начин рада и понашања ће управо довести да неуспијете побиједити на изборима! И они људи који су вас подржавали сигурно ће одустати! Без доброг мита и велике корпорације пропали сте! Чувајте се!!! Сви полако губе повјерење у вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

САСА БЛ

21.10.2017 09:55

Гласац сам снсд-а и цлан неких скоро 10 година, од идеала у тој странци нема ниста, лазна обецања пред изборе, мазање оци...јад и цемер... само се грабе своји лицни интереси да воле колико се куну у РС не би дозволили одлив младих мозгова, не би нам робне резерве отисле на добос, не би се играли референдума и који цека 2 године у ладици Слузбеног гласника...језиво је да се директор поставља уз подрску специјалаца у пола ноци, а радници страјкују јер знају да је доведен да уруси предузеце да извуце коју марку за своје менторе..али зар се некад радник иста питао,? Боли ме јер ово гледам, и сам сам крив...осјецам кривњу...гласао сам за погресне... 80.000 младих је годисње напустило ову земљу, то је резултат ових лопова и сјецикеса...зао ми сто овај народ трпи зулум од СВОГА предсједника, који је тјерао народ на народ организовањем несрецног контрамитинга па јел то позив брат на брата....е мој јаднице... ово никад нецес цути на ртрс јер се јавни сервис свих градјана претворио у сервис снсдА....Госп, Говедарица ако имас план, знање и тим спасавај ово народа сто је остало, дизи РС са кољена имацес подрску из Крајине из Бања Луке сити смо лази и подметања додикова....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре САСА БЛ

21.10.2017 10:48

Саша ако си заиста гласач снсд-а и примјетио си такве ствари онда напиши колико отприлике чланова снсд-а нпр 10 ,30 људи мисли тако као ти.Наравно не требаш писати ничије име да не би неко имао проблема на послу али бојим се да они који су чланови снсд-а а имају посао у неком министарству не мисле тако као ти.Дакле њих и снсд веже чисти интерес обезбједити што дуже посао са редовном платом и са што мање одговорности.То што ће дјеца многих чланова снсд-а морати за три четири године да напусте ову земљу и потраже посао у некој западно европској земљи они не размишљају

Name

Семберко

21.10.2017 11:41

Саша иду избори идуће године. Вријеме је да исправиш своју грешку. Српску нису створили Додик и његови лопови него народ на челу са Радованом и СДС-ом.

Name

ре Саса БЛ

21.10.2017 12:07

Ти ко вјеровао Додиковим обецањима,па редовно гласао за њега као у српског светца.Сва његова обецања су за разумне људе обицна сарена лаза.Замисли само кад би ето и провео референдум,ни једна озбиљна дрзава у свијету укљуцујуци и Србију нас не би признала а да не говоримо какве би то немире изазвало у региону.Додик је тога свјестан, али је исти тако свјестан да у РС-у има довољно наивних попут тебе који у то вјерују па уз васе гласове мозе суверено да влада како хоце.Код народа са високо развијеном националном свијесцу,Додик би после првих обецаних сарених лаза заврсио на сметљисту историје.али ето ми смо емотиван народ који висе воли сарене лазе,него реалност.

Name

САСА БЛ

21.10.2017 12:18

Људи напустају снсд, јер су преварени. Па од референдума су направили анкету. Појединци се богате, а ми врацамо кредите које они бахато расипају. Нисам једини, има нас разоцараних политиком снсд маса. Пази снсд у називу има СОЦИЈАЛ а они су бас показали се као социјал лопови...купују министри кола од120.000 марака. Све це бити јос горе ако се пропаст не заустави 2018... ко има луксуз да у миру прави егзодус младости из ове земље, па јесу ли онолики зивоти дати за РС да се бахате елите и да дјеца српских бораца напустају земљу.. Вукота ако постанес пресједник буди предсједник СВИХ градјана, измири народ, и ријеси питање младих јер је то наса будуцност... ја сам видио а многи овако мисле, вјерујем се да це бити боље...

Name

за Семберка

21.10.2017 12:26

Заборавио си Клинтона,да је он био против РС-а,ко зна ста би било,зато је ред и њега споменути.

Name

ре ре САША БЛ

21.10.2017 15:15

Како напуштају снсд а на задњој сједници главног одбора Бања Лука Игор Радојичић каже да БањаЛука има 26.ооо чланова снсд-а.Па ако је то тачна цифра па 26.ооо пута још само три гласача нпр чланови породица,кумови,пријатељи и то је 78.ооо гласова.То је довољно за најмање 8-9 нових посланика у скупштини РС

Name

Хф

21.10.2017 10:01

Сви знају да Вукота нема капацитет као и да це изгубити.. он сам себе гура иако га мало ко и из сдс подрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

когде

21.10.2017 10:28

Ако кокосар Миле има капацитет онда је Вукота јос јаци капацитет!! Миле је ислузена вреца, прегазени лопов сасвојом булументом, тегелтијом, скрбицем , цвијановицком и сл багром!!

Name

Па драги моји

21.10.2017 13:28

Није у питању особа или капацитет у питању је сто се зели срусити бакинацку рудонха који нас је унистио. У питању је правда у питању је неподнодљибо малтретирање народа као у турско доба. И Ово је побуна против злотвора и диктатора револуција која це изњедрити лидере али неко је мора поведти у овом моменту то је Вукора Говедарица са свим манама и квлитетима ма.какви они били али зулум СНДА и Милирада Додига су гори од Турског зулума. Поцеце да нас убијају хапсе силују отимају имовину то је следеци корак злотвора.

Name

Синиша Благојевић

21.10.2017 10:03

Остави демагогију,ради било шта корисно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томиц

21.10.2017 12:09

Тако је узми ваљак и кречи

Name

Горан Косовац

21.10.2017 10:12

Подржавам све људе који су против овог лоповског режима СНСД. Вукота је фин човјек и види се на њему да је поштен и има моју подршку

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРКИ

21.10.2017 10:14

Танко је то мој Говедарица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тебе цекамо

21.10.2017 13:28

Горки мој узми орузије и бори се а не сери анонимно

Name

ре тебе цекамо

21.10.2017 16:54

ТАНКО, МНОГО ТАНКО , ХА ХА

Name

Дарко Миха

21.10.2017 10:15

СДС увијек има моју подршку јер је то странка која је створила РС .Вукота је поштен и добар човјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.10.2017 20:10

Ђе си ботино

Name

Боро

21.10.2017 10:16

Јос један Огњен Тадиц који никад не полети. И не знам о каквој кризи се говори у институцијама рс? Криза би била да парламент не ради или да нема јасне вецине а то сто су поједини умислили да су судије фудбалске утакмице па праве кловнове од себе, није никаква криза, вец циркус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

21.10.2017 13:31

Ниси у праву једино ако лицно познајес обојицу имас право на мисљење овако анонимно и паусално је заиста идотлук поред тога то су две неупоредиве особе по свим параметрима а исновни је да је пред Вукотом будуцност а Тадиц је прослост историја.

Name

Боро

21.10.2017 15:18

Није битно познајем или не. Са оваквом политиком његове странке и са пистаљком се не постаје предсједник. То сам мислио. Име је небитно.

Name

србуј

21.10.2017 10:29

Овако мени то изгледа на скуповима, поправит цемо здравство, људи суте, поправит цемо економију, људи суте, зивјела РС сви падају у транс и поцну се дерати, зивјела.... Ето такви смо заостали у 2018 години тако да нама и треба додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замрдај митре

21.10.2017 10:35

Ок, моја подршка. Али Вукота друже мој, до октобра мораш жесток хируршки рез да повучеш да би убиједио народ да си прави. Ти врло добро знаш какав и колико дубок рез...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола незнановиц.

21.10.2017 10:38

Говедарица озбиљан цовјек.Будуци прјеседник Милораду Додику и зељки Цвијановиц дати да цувају 2 препете овце они би њих продали да су побјегле Продали би свога оца за паре народ нека испаста Врјеме је да се лопови скину са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ДОДИКА?!

21.10.2017 11:03

Сви потези В. Говедарице иду у прилог СНСД-а (Додика), а посебно кандидовање за ПРЕДСЈЕДНИКА РС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

21.10.2017 14:11

Висеград је за Вукоту.Нас будуци председник.

Name

ре Дарко

21.10.2017 20:12

Ваш нека и буде. Вишеград једва има 5-6000 становника. Гласајте да вам буде начелник општине. За предсједникаРС је још танак.

Name

Бања Лука

21.10.2017 11:09

И спреми се за зесток пораз идуце године на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

21.10.2017 13:32

Милораде спреми се да изгубис

Name

Самардзија

21.10.2017 11:16

Па ни трунке самокритичности немаш. Каква би то република била са тобом на челу? Дај се мало уозбиљи.Па видиш да ти се осипа СДС.О свашта.У Градишци не можемо вјеровати да је ово истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Самарџију

21.10.2017 15:47

То је одлично што се СДС осипа. зато долазе млађи и поштенији људи. До сада нису били нигдје сад се активирају. Пола СНСД су дошли из СДС. То СДС сад иде у прилог. Треба да се ријеше папкара. СНСД је секта ПАПКАРА.

Name

Цццц

21.10.2017 11:25

Вукота и треба да се кандидујеш за преседника и да те народ устолици или пошаље на сметилиште историје а не као Босиц глумио некаквог политичара а није смио изаћи никоме на црту ни за какву функцију. Али Вукота по мени има један велики проблем. Немаш ти и такви као ти који само критикују а ништа не нуде подршку народа и то је највећи проблем. Сви ви из опозиције немате ни стопостотну подршку у својим партијама ни у коалицији а међју народом РС да и не говорим. Насилним путем су Срби смије или Милосевица и видјели су да су погрешили и мислим да другу грешку неће направити.Вукота програм и конкретни резултати доводе на власт или одводе са ње а не пистаљке и блокирање институција народ је сит вашег циркуса. Зато окрените се нечему сто це народу донијет бољитак ако већ није касно јесен 2018 је на прагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српски покрет обнове

21.10.2017 14:24

Бранис ли ти комунисту Милосевица, видим ја коме те срце вуце.

Name

несо бл

21.10.2017 11:28

И ми смо спремни да не будес предсједник Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо бл

21.10.2017 13:33

Ми смо спремни да те доцекамо као предсједника

Name

Јован БЛ

21.10.2017 20:14

Предсједник СДС-а нека и остане. За више и није

Name

Буди поштен

21.10.2017 11:40

Не вежите се за личност него за план како извуци се из гована ? Нико нема тај план !! Тако да овај хоће власт као и сви други .Нема плана како смањити администрацију а остати на власт ( добити подршку од тих истих) . Смањити унутрасњини спољну дуг? Отворити фабрике а не запустити се ? Нигдје ни једног одговора на ово питање . Мрка капа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукота

21.10.2017 11:54

Једини начин да странка добро прође је да Ти Вукота мораш бити кандидат , али схвати Баналучки СДС је катастрофа а и људи који га воде , мијењај то човјече и имаш шансу још није касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

21.10.2017 12:09

Подрска! СДС као најјаца странка треба дати кандидата за предсједника! Вукота је преузео СДС кад је било најтезе и има храброст да одмах буде кандидат за највисе функције! свака цаст! подрска из Српца! Снсд пада. То се осјети у народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

21.10.2017 13:13

О цему Ви прицате. Па сваки дан се неко исцлани из СДС-а. ГО Бања Лука катастрофа. Вукота прица једно, Мектиц друго а Саровиц треце. Уведите ред прво у странци па онда прицајте о кандидатима. Ако овако остане СДС це имати посланика као ПДП.

Name

Тито

21.10.2017 12:27

Знаци опет убједљива побједа СНСДа!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ал

21.10.2017 15:09

Ал У рцуку.

Name

Па

21.10.2017 12:40

Е мој Вукота ко ће бити предсједник РС- е зависи од Б. Луке а не од Гацка. Твој СДС у Б. Луци је 3, 4 странка. Кад то ријешиш онда се можеш кандидовати. Може тебе подржати Чава и Бореновић али народ, народ одлучује. Нисам сигуран колико си популаран у БЛ- и. Ајд срећно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшо

21.10.2017 13:11

Само храбро Вукота .

Name

бојо

21.10.2017 13:20

Како ће бити популаран у Бања Луци кад Рудоња Лакташки све новце из Херцеговине одније за Бања Луку.Само изТЕ Гацко преко 150 милиона

Name

Ре комшо

21.10.2017 13:35

Само храбро као и онај Тадић просле изборе. Удри на Бају.

Name

Гг

21.10.2017 13:37

Управу си

Name

ре

22.10.2017 07:36

Видјецете да нема консензуса у СзП око овога.100 % .

Name

ЈЕДИНО РИЈЕСЕЊЕ

21.10.2017 13:18

ВУКОТА ЈЕ НАЈБОЉЕ СТО ИМАМО СВИ КОЈИ ЗЕЛЕ ДА ОПСТАНЕМО ДА ВРСТИМО ОПЉАЦКАНО МОРАЈУ ЈАО1991 ДТАТИ УЗ СДС И ОДБРАНИТИ СЕ ОД НАЈВЕЦЕГ НЕПРИЈЕТЕЉА СРПСКОГ НАРИДА КАТОЛИКА ДОДИКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како да не

21.10.2017 14:45

Свакако је најбоље рјешење чим је оставио гусле, а приватио се пиштаљке. Кажу сјутра ће задужити и једну шерпу, у нешто се ударати мора.

Name

Јел писес из кабинета

21.10.2017 15:09

Боту смрдљиви Вукота це рукнути јунца а ти цес на биро.

Name

ре

21.10.2017 20:17

Свако ко мисли другачије је за вас бот. Да ниси ти бот можда. Вукотин бот

Name

Кал

21.10.2017 13:34

Младен Иваниц је једино рјесење из опозиције.. цовјек има и ЗНАЊЕ (најсколованији је од свих политицара у опозицији) и МОЦ... На прослим изборима је побједио за цлана предсједниства, а догодине це за предсједника рс.. Вукоту треба ставити за премијера..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

21.10.2017 13:49

Драги ти то је твоја борба за народ и искорења криминала. ја бих био нај бољи нема нико бољи од мене. да ја само будем миле ида ја поцнем узимати паре као и миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

21.10.2017 14:00

Овај ако се кандидује ооет цемо имати неког Додика мјесто Додика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гусле моје јаворове

21.10.2017 14:11

Одговара на питања попут Додика, везе с везом у односу на то шта га новинар пита, класично србовање на батерије. Не дај боже не споменути ткз "пренос" надлежности, или споменути 200 хиљада несрба у 113% ентитету. Обећај да ћеш се возити у Голфу! Да наредних 10 година влада неће купити ништа скупље од обичне Шкоде Фабие! Обећај да ће се СДС ратни злочинци одрећи половине примања за рачун школства и самохраних родитеља. Обећај да ћеш слободно вријеме користити учећи стране језике и о економији, умјесто гуслања и нарицања о некаквим измишљеним 'еројима. Да ћеш умјесто крстова и споменика ратним злочинцима подизати вртиће који имају дозволу за рад и канализацију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обецавам

21.10.2017 14:33

Ал кад Дидик испуни један услов који си набројао.

Name

Ана

21.10.2017 14:32

Спремна сам да гласам за тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2017 14:36

Хахахаха он је спреман само незнам за ста а то само мозес сањат будало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спреман

21.10.2017 15:04

Да рукне Дудука.

Name

Добој

21.10.2017 14:43

Највеци разлог засто је снсд јос увијек на власти је сто су све странке из садасње опозиције некад биле на власти и у вецој или мањој мјери се понасале као снсд. Док не поцистите испред свог прага и не поцнете бити постени примјери народу, остаце исто. Ово вријеме и ми у њему је историјска срамота за народе у РС и БиХ. С разлогом це нас звати генерацијом кукавица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈУКАНОВИЦ ВОЈИН

03.11.2017 16:51

БРАВО ЗА КОМЕНТАР,,ИСТИНЕ.

Name

Драгољуб

21.10.2017 14:45

За тебе је пистаљка цобанине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава

21.10.2017 14:57

Немој молим те!

ОДГОВОРИТЕ
Name

21.10.2017 15:25

Не вјерујем јаране,са таквим понашањем,до народа РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

21.10.2017 15:29

Само г.Иванић може побједити Додика,други из опозиције се понашају не одговорно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цурла

21.10.2017 15:46

Одмах да знас подрску највецег града у РС нецес имати тако да ти дзаба кандидатура!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре цурла

21.10.2017 16:28

Каква подршка највећег града има Бања Лука 26.000 чланова снсд-а.Једино вас то вади.На сваким изборима не изађе 43 -44% гласача.На задњим локалним изборима када су остварили најбољи резултат снсд је добио можда 28-29% гласова у Бања Луци од укупног броја бирача.

Name

цурла

21.10.2017 17:03

Је ли ти знас уопсте колико је снсд добио гласова у БЛ и да ли знас која је разлика била измедју снсд и опозиције?

Name

Истина

21.10.2017 16:21

Истина је да Иванић има највеће шансе. Јесте Сдс највећа странка у СзП али Иванић има пуно веће изгледе од Вукоте. Вукоти се једноставно нису посложиле коцкице откад је на челу Сдса. Није му се закотрљало,нема он пуну подршку ни у Сдс а камоли у народу. Иванић је обезбиједио побједу и власт на нивоу бх 2014,да није било тога тешко да би опозиција опстала до данас уопште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

21.10.2017 16:33

Гласам за паре. Број телефона познат редакцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

21.10.2017 17:07

Поштено. Тако се одавно добијају избори и не само код нас већ и у најдемократскијим државама. Пример Трамп итд.

Name

4 сигурна Гласа - 2000 КМ, ако је за СЗП мозе и јефтиније.

21.10.2017 16:36

Број телефона познат редакцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштење је услов

21.10.2017 23:01

Ово стање у РС се мора мијењати. Пропадосмо и морално и материјално. Изгубисмо душу и све више личимо на животиње. Хоћу промјене и у овом поштеном човјеку видим будућег предсједника РС.

Name

Шта нам урадише

21.10.2017 23:09

Надам се да се сигурни гласач шали, у противном тешко овом народу, девијације људског ума су превелике. Ако већ морате узмите новац, ваш је, али ономе ко вам га је отео немојте дати глас!

Name

борац ВСС

22.10.2017 05:34

Није то за тебе, иако би ти то силно зелио. Морас да схватис да напредак на овим просторима неце доци са једним цовјеком, потребан је цитав тим здравих, способних, образованих, морално вољних, напредно орјентисаних људи. Такав потенцијал нисам примјетио ни у једној од постојецих политицких партија на насим просторима. Дуго времена це проци до знацајних позитивних промјена у оваквом, нездравом, друству које је максимално посрнуло у задњих десетак година.

Name

За бој

21.10.2017 21:05

Како ми зивце извлацис. Не мозете побиједит на опстинским изборима, а да мозете на предсједницким.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кандидат

21.10.2017 21:35

То Вуле, буди кандидат, то гарантује потпуни пораз СДСа! Сад да буду изборе гарантујем да би једва цензус прешли, зато и дувају у пиштаљке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глуг је истовремено и нијем

22.10.2017 21:17

Пиштаљка је увијек била упозорење на нешто што није уреду, у овом случају на непоштовање устава, закона, пословника.Ако је влст оглувила и не чује људску ријеч онда се мора упозорити на болест чула слуха.

Name

Посматрац

22.10.2017 06:22

Јос зи странку морас да цистис од Стевандица ,Крцмара има њих јос колико хоцес много!?Ко фол у СДСу у Мркоњицу Богојевиц кадар СДСа а СНСД му даје послове и запосљава искљуциво њихов кадар смијесно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.10.2017 13:33

Ако се господин Вукота Говедарица којим слуцајем кандидира за предсједника Републике Српске и побиједи бице то захваљујуци босњацким гласовима који зиве у Републици Српској....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.10.2017 21:11

Како те није срамота, или си будала или папак. Јел ти знаш ко је Вукота и од кога је?

Name

Ре ,

22.10.2017 16:04

Упамти :само сањај ,ниста ти нецес преузимати

ОДГОВОРИТЕ
Name

рачуница

23.10.2017 08:37

Гдин говедарица ће бити кандидат. он је предсједник. он потписује листе и код њега је печат. значи, сам ће себе кандидоват. и нека. наравно неће проћи. е онда иде дом народа бих. пошто неће проћи канаидоват ће се за дом народа, опет сам себи потписат и ставит печат, и ту ће проћи. он сигурно а остали мрка капа...мудар је Вукота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тешко

23.10.2017 16:28

С обзиром на то да је стање у БЛ СДС у хаотично и да Мићо игра своју игру, немаш никакве шансе. Број гласача СНСД а је много већи. Значи, да би скинули Додика морате ићи на оне који не гласају. А, ти ћеш то тешко постићи. По мени је Иванић најбоља опција. Струка, искуство, страни језик...Он неће бити строг али довољно је да побиједи , а некад касније може неко од вас, можда. Што се тиче СДС а, за мене лично је Босић, евент.Пандуревић опција. А најгора солуција је Шаровић. Човјек је прилично дуго у политици , а заслуге су му минорне. Као ратни политичар, на пољу националне политике је безначајан. Никад не износи мишљење, питам се шта ли тај човјек мисли. У цијелој опозицији, осим горе наведених, Чавић има знање и заслужује моју пажњу. Доста ми је више којекаквих политичара који исто причају, праву проблематику , посебно на плану економије, уопште не разумију. Додик ће овај пут ићи силовито на изборе, ако добро не одлучите помешће вас ко метлом. Гласачи се јефтино продају, треба оне који не гласају подстаћи, а то овакав наступ не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

23.10.2017 17:56

Ако хоцемо да скинемо Додика то са Говедарицом сигурно нецемо успијети... немас сансе Говедарица

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈУКАНОВИЦ ВОЈИН

03.11.2017 16:49

БРАВО ЗА КОМЕНЗАР.