РЛ: Пораз Партизана у европском класику!

У дуелу два тима која заједно имају 14 титула првака Европе, славила је гостујућа Младост.

Остали спортови 21.10.2017 | 09:45
РЛ: Пораз Партизана у европском класику!
Ватерполисти Партизана поражени су на базену на Бањици од загребачке Младости са 9:5 (4:1, 1:0, 2:3, 2:1) у утакмици другог кола регионалне лиге.

То је црно-белима био први пораз у овом такмичењу, док је Младост уписала други тријумф.

Загребачка екипа је практично већ у првом полувремену решила питање победника, пошто је дошла до четири гола предности.

Лука Букић је са три гола предводио Младост, а два пута се у стрелце уписао Андрија Башић. Код Партизана два гола дао је Ђорђе Лазић, а по један су постигли Никола Лукић, Марко Јанковић и Ђорђе Вучинић.

Младост је победу најавила већ после шест минута игре, када је водила против црно-белих са убедљивих 4:0. Бриљирао је на старту утакмице Лука Букић, који је постигао прва три гола за госте.

Репрезентативац Хрватске два поготка постигао је са играчем више, а из исте ситуације на 4:0 је повисио искусни центар, Козмин Раду. Партизан је у наставку успео да приђе на -2, али више од тога није могао.

И док су играчи Младости користили своје прилике са играчем више, Партизан је промашивао.

Тек из четврте такве прилике, минут и по пре краја првог периода, Ђорђе Лазић је затресао мрежу. Одмах на старту другог периода Иван Домагој Зовић је из петерца вратио својој екипи +4 и гости су ту разлику чували до краја полувремена. Обе екипе су имале своје прилике, али је резултат остао непромењен.

Обећавали су црно-бели у трећој четвртини, брзо су стигли до два поготка, смањили на 5:3, головима Ђорђа Вучинића и Лазића. Екипа тренера Стефана Ћирића имала је потом још неколико добрих шанси, али нису успели да додатно смање заостатак. Младост је то искористила да се поново одвоји и велику предност је одржавала до краја меча.

Младост сада има шест бодова, док црно-бели имају три. Они су у првом колу савладали у гостима Приморац резултатом 10:7.

Ватерполисти Партизана у следећем колу регионалног такмичења гостују Приморју у Ријеци, а тај меч игра се 28. октобра.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар