Леандре Тавамба баш љут, али на себе!

Камерунац сматра да је лоше одиграо утакмицу и да је тренер могао већ у првом полувремену да га замени. Тавамба истиче да је Партизан пропустио лепу прилику да победи.  Поштени момак Леандре Тавамба: А ви као не знате шта се десило? „Играо сам 70 одсто могућности, Ђукић је могао раније да ме мења“, каже камерунски нападач после Партизановог гостовања у Албанији.

Фудбал 20.10.2017 | 19:45
Леандре Тавамба баш љут, али на себе!
Фудбалери Партизана после утакмице у Елбасану, где су у трећем колу Групе Ц одиграли 0:0 против Скендербега, нису били претерано расположени.

Терен је напустио без учинка, а свлачионицу намргођен. Није проговарао. Видело се по изразу лица да је љут. Да ли на себе што није материјализовао једну добру шансу, саиграче који су у финишу пропустили још три изгледне или судију Данијела Стефанског с којим је све време размењивао попреке погледе – тешко је било одгонетнути из прве – међутим, Леандре Тавамба је новинарима на располагању у свакој прилици, било да даје гол Динаму из Кијева или остаје без муниције против Скендербега.

Свесни су били црно-бели да су у Албанији пропустили прилику да освоје три бода, која би им у другом делу такмичења донела знатно бољу позицију у односу на Јанг Бојс и албанског представника.

Смркнутог лица пред новинаре је стао и Леандре Тавамба. Ненавикнути да Камерунца видимо без осмеха, прва је реаговала Биљана Обрадовић, портпарол Партизана.

"Тале, шта ти је", питала је робусног нападача.

"А, ви као не знате шта ми је!? Стваро не знате?", узвратио је Тавамба и одговорио љутито: "Партизан није победио, ето то је".

Уследила је констатација „да ли је то разлог да будеш толико тужан“, после које је Тавамба одговорио још искреније. Овога пута у микрофон.

„Да, баш јесам. На терену нисмо урадили ништа из припреме ове утакмице. Посебно то могу да кажем за себе“, самокритичан и поштен према послу којим се бави је момак кога од летос у екипи зову и Тале Сурови.

Затим је дао оцену меча у Елбасану и у њој био врло самокритичан.

"Баш сам тужан. Овај пут на терену нисмо урадили ништа из припреме ове утакмице. На првом месту - ја. Знам да смо довољно квалитетни да на оваквом гостовању освојимо три бода, а у Београд смо понели један. Имали смо и довољно шанси, док Скендербег није шутнуо на гол. Верујем да ћемо у наредном мечу исправити ове пропусте", рекао је Тавамба.

Камерунац у Елбасану дефинитивно није имао свој дан.

"Нисам задовољан како сам играо. Имао сам велику шансу у другом полувремену, али ме је противник блокирао. Мислим да нисам имао довољно времена за бољу реакцију, јер ми је други дефанзивац долазио с леђа. Нисам био добар, али наставићу да радим да бих поправио неке ствари", био је оштар Тавамба према себи.

Ушао је добро у утакмицу, али је одједном почео да греши и да има све чешће вербалне дуеле са судијом и противничким играчима.

"Судија једини зна због чега ми је показао жути картон. После тога сам пао на 70 одсто својих могућности. Нисам смео свом сбагом у дуеле, јер је претила опасност да ме искључи. Тренер је имао разлога и раније да ме замени, можда још у првом делу. Да је то урадио, не бих се љутио јер се мој фудбал доста заснива на снази", завршио је Леандре Тавамба.

Партизан је у Албанију дошао као папирнати фаворит, тим из трећег шешира и у пројекцији презимљавања у Лиги Европе рачунао је на шест бодова из дуела са екипом која је, бар на основу коефицијента, слабија од њега. Није вредело, на крају као и на почетку – 0:0.

„Имамо довољно квалитета да освојимо три бода на оваквом гостовању, а кући смо донели само један. Не знам шта да кажем после оваквих мечева, кад погледам разлику између састава чини ми се да смо имали више шанси да победимо. Посебно што Скендербег није ни шутнуо на наш гол. А ми смо имали прилике да дамо један, два... Нисмо, надам се да ћемо у наредном сусрету освојити сва три бода“.

Рекли сте да нисте задовољни својом игром?

“Нисам. Имао сам велику шансу у другом полуремену, али на моју жалост, противник ме изблокирао. А нисам имао довољно времена боље да реагујем, јер ми је други дефанзивац долазио с леђа. И кад се то изузме, моја игра није била добра. Наставићу да радим како бих био бољи у наредним колима“.

Због прекршаја у нападу, још у 34. минуту, Тавамба је добио жути картон. По његовој оцени, престрого, мада се са трибина стекао утисак да је и сам Партизанов шпиц био превише нервозан.

„Арбитар једини зна због чега ме је опоменуо, нисам приметио да сам у тој ситуацији направио опасан фаул. После тога пао сам на 70 одсто онога што могу да пружим. Једноставно, нисам могао свом снагом у дуеле. Нисам могао ништа. Тренер је имао разлог да ме замени. Још у првом полувремену. Да је то урадио не бих се наљутио, јер се мој фудбал доста ослања на снагу и ако њу не могу да користим због ризика добијања другог картона, онда не могу ни да играм како би требало. Зато су играчи Скендербега лако могли да ми одузимају лопте. То је главни разлог због којег сам тужан“.

Други је свакако поглед на табели Групе Б Лиге Европе. Партизан и Скендербег имају по два бода, један мање од Јанг Бојса и пет од кијевског Динама, то значи да су за пролаз даље црно-белима неопходне две победе у Хумској, над Албанцима  (2. новембра) и Швајцарцима (23. новембра).

„И ово синоћ је била утакмица у којој смо морали да тријумфујемо. Имамо шансе да у наредна три кола добијемо неколико сусрета и прођемо у нокаут фазу“, не напушта нада снажног нападача Парног ваљка, Леандреа Тавамбу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар