Видео - Жиру: Хтио сам да додам, имао сам среће!

Нападач Арсенала Оливије Жиру, јунак победе над Црвеном звездом у Лиги Европе акробатским голом, каже да му се посрећило на "Рајку Митићу".  Жиру о голу: Као против Паласа, имао сам и среће; Вилшир: Сећам се Партизана! "Сећам се када сам са 18 или 19 година дошао у Београд да играм против Партизана, победили смо 3:1. За мене је то било од великог значаја", каже Вилшир.

Фудбал 20.10.2017 | 16:15
Видео - Жиру: Хтио сам да додам, имао сам среће!
Жиру је у 85. минуту донео тријумф Арсеналу после сјајне акције са Џеком Вилшером и Тиом Волкотом и тако казнио Звездине промашаје.

Француз је сличну ствар урадио као када је чувеним "шкорпионом" био стрелац против Кристал Паласа у Премијер лиги.

"У тој позицији могао сам да контролишем лопту, хтео сам да додам саиграчу, али никога нисам видео, па сам покушао, нешто слично као против Кристал Паласа у јануару. Имао сам среће јер сам погодио рашље", рекао је Жиру за сајт УЕФА. 

Жиру је задовољан јер су "тобџије" пред 50.000 ватрених навијача уписали три бода за максималан учинак после три кола Х групе. 

"Веровали смо до краја у победу, били стрпљиви и држали се нашег стила. Било је веома тешко у невероватној атмосфери, навијачи Звезде су све време бодрили своје играче и зато смо још задовољнији због три бода", додао је нападач Арсенала.



Његов саиграч Џек Вилшер, један од најбољих појединаца меча на стадиону Рајко Митић, гол Жируа описао је као посебан.

"Акција је била сјајна, добро смо Волкот и ја сарадјивали и Оливијеу је такав потез пао на памет. Он има природни инстикт иако не види гол, увек покушава нешто изненадјујуће. Срећан сам због њега", рекао је Вилшер.

Енглески репрезентативац је додао да је гостовање Црвеној звезди велико искуство за млад тим који је наступио, присетивши се и утакмице против Партизана у Лиги шампиона пре седам година.

"Млади играчи могу много да науче. Сећам се када сам са 18 или 19 година дошао у Београд да играм против Партизана, победили смо 3:1. За мене је то било од великог значаја, тако да мислим и да ће мојим младим саиграчима исто тако бити. У овом такмичењу може да се напредује много како би касније постали врхунски фудбалери", закључила је Арсеналова "десетка".

Арсенал за две недеље на лондонском Емирејтсу дочекује Црвену звезду у 4. колу Х групе Лиге Европе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар