Прање милиона за ремонт фабрике

Фирма “Тамол Ассетс Цорп” са Британских Дјевичанских Острва, која од бијељинске Фабрике шећера у стечају потражује 12,5 милиона КМ, тражиће вјештачење како би прецизно били утврђени токови новца који је пласиран за обављање ремонта и покретање погона 2010. године.

Република Српска 20.10.2017 | 11:30
Прање милиона за ремонт фабрике
Информацију је за ЦАПИТАЛ потврдио адвокат ове фирме Огњен Авлијаш, након што припремно рочиште није одржано у Окружном привредном суду у Бијељини.

„Упутили смо тужбу Окружном тужилаштву у Бијељини против одговорних особа у бијељинској Шећерани који су водили први стечај и припремали фабрику за поновно покретање производње у 2010. години“, казао је Авлијаш.

Судија Божана Гужвић истакла је да је рочиште одгођено за 30. новембар, јер Авлијаш није имао ваљану пуномоћ за заступање иностране фирме у овом спору.

“Адвокат је имао специјалну пуномоћ која је служила искључиво за предузимање правних радњи у стечајном поступку над имовином стечајног дужника, Фабрике шећера из Велике Обарске“, наведено је у суду.

Иначе, бијељински Окружни привредни суд је у овом спору већ одбацио тужбу фирме “Тамол Ассетс Цорп, на шта је уложена жалба, која је и уважена. Првостепено рјешење је укинуто и предмет враћен на поновно одлучивање.

“Тамол Ассетс Цорп” поднио је у Окружном привредном суду у Бијељини још једну тужбу против Фабрике шећера у стечају ради наплате потраживања од 2,7 милиона КМ, а припремно рочиште још није заказано.

(Цапитал)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Уграђивање

20.10.2017 10:49

Фирма са Дјевичанских острва ? Хахаххаа ! А ко је власник те фирме?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Која

20.10.2017 12:26

А Тамо је стецајни управник.Лазо Дјурдјевиц. НЕЦЕ ту бити проблема за бивсе криминалне радње. СВЕ ЦЕ то Лазо поравнати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

20.10.2017 22:30

Као и да сада...

Name

Зззз

20.10.2017 12:27

Мехо, лепо да се трава покоси и лисце покупи.

ОДГОВОРИТЕ