Како је Арнаутовић "зарадио" Мурињов сат?

Марко Арнаутовић спада у групу "лоших момака" светског фудбала, често је током каријере упадао у невоље, а променио је шест клубова између шесте и 16. године.

Фудбал 21.10.2017 | 23:45
Како је Арнаутовић "зарадио" Мурињов сат?
Својевремено је био нада миланског Интера, у време када је "неразуре" предводио Жозе Мурињо који га је описао као "сјајну особу са ставом детета".

"Преспавао сам доручак током припрема у Абу Дабију 2009. Било је то прво кашњење. Потом смо имали тимски састанак. Хотел је био огроман, моја соба је била на 75. спрато. Чекао сам лифт, притискао дугме и притискао, имао сам седам минута и мислио сам да ћу да стигнем. Али нисам успео. Катастрофа број два. Онда се десило опет пре него што смо се састали пред утакмицу и помислио сам да ће ме убити. Мало смо се свађали па сам остатак дана тренирао сам. Вратили смо се у Милан и имали смо јутарњи тренинг и ја сам дошао на време. Али није било ниједног аута тамо. У ствари смо тај дан имали тренинг поподне. Мурињо је био ту са стручним штабом, устао је и аплаудирао ми је и смејао се. Рекао ми је: "Ти си мој човек. Дошао си пет сати пре тренинга. Волим те. Ево ти мој сат". И даље имам тај сат код куће", открио је Арнаутовић сјајну анегдоту са ексцентричним Португалцем. 

Арнаутовић је имао занимљив животни пут који је почео у северном бечком предграђу Флоридсфорфу где се као дете Србина и Аустријанке дружио са Турцима, Србима, Хрватима, а често је упадао у невоље у клубовима. 

"На сваком месту су ме избацили. Било ме брига шта радим. Нисам бринуо ни о коме, нити слушао било кога, ни оца ни мајку. Знао сам да се потучем са тренерима и кажем: "Што вичеш на мене? Да ли си ми отац? Причај нормално са мном". Где год бих отишао, у Рапид или Аустрију Беч, било је проблема. Само сам желео да ми тренер каже: "Изађи на терен и победи". Моји родитељи су се трудили, али ја сам изабрао други пут, да будем на улици. Нисам био криминалац или нешто слично, али су двојица мојих пријатеља завршила у затвору. Нико није убијен, али је било туча и сличних ствари. Када си на улици, ако неко иде у твом смеру боље да скренеш поглед. Али ми смо увек гледали право у очи и трудили се да испровоцирамо људе. Како бисмо се тукли. Неки су почели да краду. Срећан сам што сам се извукао јер то није било добро време. Говорио сам пријатељима да то не раде да ће завршити у затвору. Говорио сам им да почну да раде и лепо да живе. Али нећемо преувеличавати, већину времена смо само играли фудбал у парку. Фудбал нам је био све", истакао је Арнаутовић. 

Оно што је "спасило" Арнаутовића нису били бес или нешто слично, него страх. 

"Да сам остао таква особа не бих сада био овде. Плашио сам се да никад нећу имати фудбалску каријеру ако наставим тако. Знао сам да морам да одем и радим ствари другачије, да се примирим", додао је аустријски репрезентативац. 

То друго место била је Енглеска, тачније Нотингем Форест, дошао је на пробу са 16 година. 

"Постигао сам два гола и имао две асистенције. Али тренер младог тима ми је рекао да им је потребан неко нижи и снажнији као Вејн Руни. Нисам ни знао ко је Руни. Рекао сам му да ће једног дана сањати да ме има", каже нападач Вест Хема. 

Скрасио се коначноу Твентеу код Стива Мекларена, потом био на поменутој позајмици у Интеру, затим је три године играо за Вердер, а претходне четири је наступао за Стоук. Протеклог лета је стигао као огромно појачање у Вест Хем који га је платио 27 милиона фунти. "Чекићарима" се представио црвеним картоном. 

"Очекивања од мене су била огромна и људи нису били срећни. Извинио сам се за тај црвени јер је био глуб. После сам се разболео и то не могу да променим. Није било сјајно до сада, знам то. Чујем да људи кажу да сам дошао за 27 милиона, а нисам урадио ништа. Желим да покажем да клуб није бацио паре на мене. Немојте да ми судите после четири утакмице. Судите ми на крају", истакао је Арнаутовић. 

Арнаутовић је почео само четири утакмице за Вест Хем ове сезоне, наступио је укупно пет пута, али још није постигао гол за "чекићаре", а због тога га је Славен Билић купио.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар