Кузмићу страдало кољено, у сузама напустио терен!

Српски кошаркаш Огњен Кузмић повредио је колено на гостовању Реал Мадрида код ЦСКА.

Кошарка 20.10.2017 | 09:30
Кузмићу страдало кољено, у сузама напустио терен!
Кузмић је морао да напусти терен у другом периоду после дуела са Отелом Хантером.

Високи центар се одмах почео превијати од болова, а паркет је напустио у сузама.

Кузмић је протеклог лета појачао Реал после сјајних игара у дресу Црвене звезде. Током каријере је наступао јошза Борац из Бањалуке, Челик, Уникаху, Панатинаикос, а играо је и у НБА лиги за Голден Стејт Вориорсе. 

У међувремену је постао репрезентативац Србије и протеклог лета освојио сребрну медаљу на Евробаскету у Турској. 

С обзиром на начин повреде и бол који је био очигледан код Кузмића, могуће је да су му страдали лигаменти, због чега би могао да паузира и шест месеци. 

Реал је због те повреде још пре неколико месеци остао без свог најбољег играча Серхија Љуља.

Гледали смо ових дана потресне сцене из НБА дворана, где су Гордон Хејворд и Џереми Лин већ у првим мечевима нове сезоне доживели повреде које ће их одвојити од кошарке на дужи период, можда и до наредног лета.

Сада стрепимо да је исту судбину доживео репрезентативац Србије Огњен Кузмић, који се повредио у 14. минуту дерби утакмице 2. кола Евролиге између Реал Мадрида и ЦСКА.

Центар "краљевског" клуба нападао је са ниског поста, чувао га је Отело Хантер и том приликом је дошло до судара коленима. Прецизније, Хантер је нехотице ударио Кузмића у пределу колена.

Српски горостас истог часа је пао на паркет, доле је провео пар минута и затим уз помоћ медицинског особља сео у столицу којом је одвезен у свлачионицу.

"Велики Куз" том приликом је и заплакао, што додатно наводи на песимизам. Јер, спортиста сам најбоље зна када му се деси нешто лоше... Надајмо се да ипак није тако.

Да ситуација постане још гора по Реал и тренера Пабла Ласа, у другом полувремену је из игре "испао" и Ентони Рендолф, након ударца у раме.

Када се тим повредама дода одсуство Треја Томпкинса, који није био у комбинацији за ову утакмицу, јасно је да би унутрашња линија "краљевића" могла да буде десеткована у наредном периоду. Ласу од сениора остају на располагању само Густаво Ајон и ветеран Фелипе Рејес.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар