Претукли дјечака на одмору

Дјечаци су од ђака тражили да скине патике и да им да новац. Они су побјегли када је случајно наишао један мушкарац и одбранио ученика.

Србија 19.10.2017 | 23:32
Претукли дјечака на одмору
Двојица малољетника стара око 15 година претукла су С. Б. (14), ученика осмог разреда ОШ "Иван Гундулић" на Новом Београду.

Дјечаци су од ђака тражили да скине патике и да им да новац. Они су побјегли када је случајно наишао један мушкарац и одбранио ученика. Инцидент се догодио око 10 часова ван школског дворишта када је С. Б. пошао да купи ужину.

Ученика су одбранили А. С., која је у колицима возила своје дијете, и мушкарац средњих година. Полиција трага за нападачима, а према незваничним сазнањима, реч је о малољетницима из Земуна.

- Дјеца су била на великом одмору. Тај ученик је био с друговима. Пришла су му двојица насилника и од њега уз псовке тражила да им да новац и скине патике. Оборили су га на земљу и ударали рукама и ногама. Нисам могла да гледам колико је било страшно - прича А. С.

Она додаје да је убрзо пришао и мушкарац од око 40 година и одбранио малишана од насилника.



- Он је пришао и одгурнуо једног од насилника. Тек су тада побјегли. На плочнику је остао да лежи престрављени и претучени дјечак. Имао је повреде на врату и по лицу - објашњава наша саговорница.

Иван Ћирић, директор школе, објаснио је да се инцидент догодио ван школског дворишта.

- Предлагали смо да за вријеме великог и малог одмора ђаци не смеју да излазе ван дворишта, али се, нажалост, родитељи нису сложили с тим. У дворишту имамо и пекару у којој деца могу да купе ужину, али су родитељи хтели да њихова деца имају слободу и да једу гдје она желе - прича Ћирић и додаје:

- Отац повријеђеног ученика није желио да зовемо Хитну помоћ јер повреде нису биле тешке и са дјететом је отишао у полицију да да изјаву. Патике су малишану биле на ногама и он насилницима није дао новац. Сумњам да су нападачи из Земуна - објаснио је он.

(Телеграф)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Родитељи!!!

20.10.2017 05:52

Незнам да ли сада родитељи размисљају као наставници који су предлагали да уценици за вријеме одмора неби смјели излазити из двориста. јутрос идем на посао, а станујем у близини средњосколског центра: ви не мозете да се укљуците у улицу од бијесних аутомобила којима се возе уценици. Криза??? Не, није криза-ово су родитељи својој дјеци обезбедили све услове да могу дивљати. СВЕ ЈЕ ДО РОДИТЕЉА. Поострити санкције против насилника, а ако су малољетни, против њихових родитеља. Мајке, оцеви јуре у политику (јуре за парама) и тако улици остваљају своју дјецу да их она едукује-паре су приоритет, а не дјеца. Назалост!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

20.10.2017 07:11

Ово је могуце само у Србији!аНеки дан гледам на уласку из Мадјарске у Србију цовјек словенаких таблиа удари цовјеку ауто у колони на питање цовјека ста ради фрајер се враца у комби узима боксери удари цовјека разбије му усну!Цовјексзане да пријависрпској полиији полицајка је била само се насмијала и реклазао ми је немогу вам помоци!То немозе и не види али 6€види или цоколадицу!Фуј

ОДГОВОРИТЕ