ЕЛ: Макаби сјајан, Фенер једва, ПАО лако...!

Да ли је то ОНАЈ стари Макаби?! После сезоне за заборав и озбиљну реконструкцију на свим нивоима, "Понос Израела" импресивно је почео сезону 2017/18.  Басконија не зна где удара, ПАО рутински са Бамбергом! Лука Митровић без поена.  Вонамејкер и Мели се уклапају. . . Жељков Фенер после продужетка сломио одлични Армани! Шампион Европе забележио први тријумф у Евролиги.  Осакаћени Реал добио ЦСКА! Штета због Огњена. . .  Наш репрезентативац повредио колено. Повредио се и Рендолф!

Кошарка 19.10.2017 | 23:40
ЕЛ: Макаби сјајан, Фенер једва, ПАО лако...!
После сезоне за заборав, старт за охрабрење!

Кошаркаши Макабија победили су овог четвртка увече у Тел Авиву, после "брејка" у Бамбергу, екипу Басконије резултатом 74:68 (19:16, 20:14, 17:23, 18:15).

Израелском тиму је то друга победа, док је Басконија уписала други пораз.

Макаби је до победе водио Норис Кол са 24 поена, док је Дешон Томас постигао 17. У пораженом тиму најбољи је био Родриг Бобуа са 22 поена.

Кошаркаши Макабија у наредном колу дочекују Олимпијакос, док Басконија на свом терену игра против Валенсије.

Басконија је у нокдауну! Пет утакмица, четири пораза и много знакова питања пред очима челника једног од пет шпанских представника у Евролиги.

Последњи ударац изабраницима Пабла Приђонија задао је "реновирани" Макаби који, након кошмарне претходне, одлично гура у новој сезони - 74:68 (19:16, 20:14, 17:23, 18:15).

Понос Израела је стрпљиво градио предност над индиспонираним гостима и до одласка на одмор стекао капиталних девет поена суфицита. Успевали су гости да се приближе крајем трећег (56:53), односно четвртог квартала (66:64), али сваки налет вечерас перфектни Дешон Томас (17 поена) и Норис Кол (24 поена) одбили.

У редовима Басконије једини је расположен био Родриго Бебуа са 22 поена, а пратили су гаДиоп са 12 и Шенгелија са 11. 

Дебакл против Барселоне са почетка Евролиге је ружна прошлост Панатинаикоса. Зелени су у недељу лако изашли на крај са ПАОК-ом, а тријумф над солунским црно-белима надоградили првом рецком у елитном континенталном такмичењу. 

Готово перфектно шутерско вече имао је доскорашњи капитен атинског великана Ник Калатес који је са 23 поена (6/8 за два, 3/4 за три) уништио Бамберг - 93:83 (22:15, 21:20, 26:21, 24:27).

Остатак поентерског конта распоредили су Синглтон са 15 поена (10 скокова), односноВујукас и Гист са по 11. Рики Хикман и Леон Радошевић (19 поена) били су бољи од осталих у саставу немачког шампиона, док је Лука Митровић за 15 минута на паркету промашио три шута унутар линије 6,75 метара и ухватио три дефанзивна скока.

После изненађујућег пораза у Малаги на старту Евролиге, Жељко Обрадовић се вратио старим навикама - победничким! Шампион Европе је у другом колу Евролиге опет гостовао, али је овог пута донео победу из Милана пошто је тек после продужетака сломио отпор неугодног Арманија и славио

Да Армани неће бити разочарење као прошле сезоне, показао је у првом колу када се добро држао у поразу од ЦСКА у Москви, а вечерас је презнојио још једног фаворита такмичења. У првом полувремену се водила изједначена борба, екипе су се смењивале у вођствима, али нико није успевао да се одлепи на више од пет поена предности.

Фенер је додао гас у другом полувремени и серијом у финишу треће четвртине дошао до предности од 10 поена разлике. Било је 48:49 када су се разиграли Костас Слукас и ЂиђиДатоме на које Армани није успео да нађе одговор. Слукас је у тој серији убацио 10 поена, Датоме пет и Фенер је почео лакше да дише.

Међутим, прорадила је Арманијева литванска артиљерија Калнијетис, Бертанс, Гудаитис и њиховим далекометним хицима је домаћи тим истопи предност Фенербахчеа. Датоме је 20 секунди пре краја при вођство Фенера од три разлике изгубио лопту, а Мицов је тројком шест секунди пре краја изједначио. Вонамејкер је имао шут за победу али је промашио...

Ипак, у продужецима је до изражаја дошла класа Фенера и чувена жељкова одбрана. Арамани је дао само шест поена за додатних пет минута игре, тројка Нанелија и „два плус један“Вонамејкера су преломили питање победника...

Слукас је са 17 поена и девет асистенција био најбољи у тиму Фенера. По 16 су убацилиВонамејкер и Датоме, а 15 Николо Мели узи 11 скокова. Наш Марко Гудурић је за 15 минута убацио четири поена (2/3 за два, 0/1 за три) и имао је по два скока и асистенције. По 16 поена за Армани су уписали Мбаје и Бертанс, а по 15 Мицов и Тиодор.

Победа Реал Мадрида над ЦСКА. И то осакаћеног Реал Мадрида. Познато је да је Серхио Љуљ ван тима због операције колена, потом се и наш репрезентативац Огњен Кузмић повредио па је у колицима напустио терен, на крају је и Ентони Рендолф повредио раме и завршио утакмицу четири минута пре краја, али је упркос свему Реал добио Армејце с 82:69.

Димитрис Итудис ће морати добро да се замисли после овог пораза. Без Теодосића то не изгледа баш најбоље.

Са друге стране, Реал је успео до победе и када је Лука Дончић имао шут из игре један од два за два и само један од шест за три. Словенац је дао 14 поена, а два више имао је Рендолф. Можда би имао и више да се није повредио.

Ипак, снага Реала била је у тимској игри. Сви остали играчи су били једноцифрени, али зато је било много доприноса. Козер је дао пет, Рендл пет, Фернандез шест, Мачијулис шест, Рејесседам, Кампацо девет, Ајон четири, Керол пет, Тејлор пет.

Најефикаснији у ЦСКА, сада по обичају, био је Вил Клајбурн са 15 датих поена и девет скокова. Кори Хигинс је додао 11, а Кајл Хајнс је имао осам поена и осам скокова.

Ипак, далеко важније, нажалост у негативном контексту, за нас је повреда Кузмића, момка који је с репрезентацијом Србије освојио сребро на Европском првенству.

Чекамо резултате и надамо се најбољим вестима.

Резултати 2. кола Евролиге:

четвртак

Макаби - Басконија 74:68
Панатинаикос - Бамберг 93:83
Милано - Фенербахче 86:92, 80:80
Реал Мадрид - ЦСКА Москва 82:69

петак

Црвена звезда - Барселона 19.00
Химки - Жалгирис 19.00
Олимпијакос - Уникаха 20.00
Валенсија - Ефес 21.00

Табела: Реал Мадрид 2-0, Макаби 2-0, Барселона 1-0, Олимпијакос 1-0, Химки 1-0, Жалгирис 1-0, Уникаха 1-0, ЦСКА Москва 1-1, Панатинаикос 1-1, Фенербахче 1-1, Црвена звезда 0-1, Валенсија 0-1, Ефес 0-1, Милано 0-2, Басконија 0-2, Бамберг 0-2.

Парови 3. кола (24. и 25. октобар): Химки - Црвена звезда, Макаби - Олимпијакос, Барселона - Жалгирис, Реал - Милано, ЦСКА - Панатинаикос, Фенербахче - Ефес, Басконија - Валенсија, Уникаха - Бамберг.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар