ЛЕ: Партизан се испромашивао у финишу - бод у Елбасану!

Фудбалери Партизана ремизирали су са Скендербегом без голова у Елбасану, у трећем колу Групе Б Лиге Европе.  Црно-бели одиграли нерешено са домаћим Скендербегом, кога ће кроз 14 дана морати да победе ако желе да "презиме" у Европи. Најбоље шансе пропуштене у самом финишу.  Пречка, статива и Скендербегов троминутни хорор! За европско пролеће мораће Партизан да научи да да гол! Без голова у Елбасану. . .

Фудбал 19.10.2017 | 23:20
ЛЕ: Партизан се испромашивао у финишу - бод у Елбасану!
Црно-бели нису блистали у Албанији, мучили су се да конкретно запрете ривалу током већег дела меча, често били и у подређеној ситуацији, стрепели у свом казненом, али су на крају имали три сјајне прилике за победу.

Два минута пре краја Сејдуба Сума је имао зицер на пет метара од гола, после комбинације Илића и Милетића на левој страни, испред њега је био само голман Скендербега који успева да одбрани шут.

Минут касније Тошић сјајно шутира из слободног ударца са око 25 метара, лопта је ишла под пречку, али опет блиста Шехи и спасава свој гол. Лопту избацује у корнер који доноси нову шансу црно-белима.

Након центаршута из угла Немања Р. Милетић сјајно скаче на другој стативи и шутира главом, али на жалост навијача српског шампиона погађа само стативу.

Партизан је пропустио шансу да искористи реми Динамоа и Јанг Бојса 2:2 у Кијеву, па је ситуација на табели остала иста – Украјинци имају седам, Швајцарци три, а Срби и Албанци по два бода.

Српски шампион и у следећем колу игра са Скендербегом, дочекује албански тим у Хумској 2. новембра.

Друго гостовање у групној фази Лиге Европе и други реми првака Србије!

Скендербег - Партизан 0:0 на "Елбасан арени", у мечу 3. кола групе Б.

То је резултат који уз реми Динама и Јанг Бојса у Кијеву, значи да се на табели није ништа променило у односу на ситуацију пре ових утакмица. Украјински тим је сачувао прво место и велику бодовну залиху, док сви остали мање-више равноправно конкуришу за другу позицију.

Партизанов адут је што ће у преостала три кола бити домаћин директним конкурентима. Ако би у Хумској 1 "пали" и Скендербег 2. новембра и Јанг Бојс три недеље касније, то би врло вероватно било довољно за пласман у 1/16 финала.

Мало за једне, мало за друге. Како су играли већим делом меча питање је да ли су и по бод заслужили, иако је домаћин гајио наду да ће на свом терену узети три, а гост да ће папирнату предност над тимом из четвртог шешира валоризовати већ у првом одмеравању снага. На крају, у судару српског првака и лидера албанског првенства по мрва за оба. Недовољно да их засити: Скендербег - Партизан 0:0, мада би београдски црно-бели морали да жале за три веома добре шансе из последњих тренутака меча.

Прво је, наиме, Сејдуба Сума излетео сам пред голмана Скендербега, али је преспоро реаговао, па је Оргес Шехи успео да укроти тај ударац. Јединица албанског тима истакла се убрзо потом и после слободног ударца за црно-беле када је шут Зорана Тошића уз помоћ пречке спровео у корнер, да би одмах након тога иНемања Р. Милетић уздрмао оквир гола. Тада само стативу. Штета, посебно због тога што се у том финишу видело да је Партизан бољи тим и да је могао и морао да мало отвореније крене на ривала.

Овако, дуел у Елбасану био је испод просека за ниво Лиге Европе, па ће такмаци у Групи Б морати поштено да запну у наставку такмичења да би дошли у позицију да планирају зиму под капом УЕФА, јер су тој фази, тренутно, ближи Динамо и Јанг Бојс, упркос ремију у Кијеву.

Партизанови фудбалери вечерас су носили црно-беле дресове, али им је игра у првом полувремену била чисто сивило. Низ погрешних додавања, неодлучности да се крене напред и потпуно одсуство креације можда могу да се подведу под лош дан, међутим, мањак борбености - а на том пољу је одскочио само Евертон Луиз, пошто је и тактички и тркачки свој део посла одрадио беспрекорно - сугерисали су да штошта не штима у тиму од кога се очекивало да покаже сав свој потенцијал.

Посебно се то односи на дуго најављиван и у очима Гробара прижељкиван трилинг испред сјајног Бразилца, Тошић - Сума - Јанковић, пошто за 45 минута нису извели ниједну иоле смислену акцију којом би угрозили Огреша Шехија. Не само што су дејствовали далеко од противничког казненог простора, него су и у ретким ситуацијама кад би у њега загазили били усамљени.

Голман Скендербега, руку на срце, имао је две интервенције после удараца да дистанцеМирослава Вулићевића и Леандреа Тавамбе у уводу меча, али за нијансу опаснији су били атаци домаћина. Ни они нису успели да угрозе Владимира Стојковића пошто је МиланМитровић у 24. минуту ауторитативно показао Сегуну Аденију да још мора да учи како би био јак у завршници, мада је штопер који је прилику добио уместо Бојана Остојића у тој акцији "закрпио" пропуст у режији колеге му Немање Р. Милетића, пет секунди раније.

Све остало било је мучење лопте између два шеснаестерца, фудбал "на палац", као на енглеским стадионима 80-их година. Све до тог лудог финиша.

После савета Мирослава Ђукића у паузи, Партизан јесте заиграо за нијансу течније, било је неколико акција које су замирисале на гол вредан победе, али није било човека спремног да се увуче у одору јунака. Посебно то није био Леандре Тавамба, пошто је у 62. минуту најбољу акцију саиграча, кад је Сума "избацио" Јанковића, а овај "заврнуо" не петерац завршио онако како центарфор не сме. Смушено.

Ништа боље, ни одлучније нису биле ни Тавамбине колеге по позицији у дресу Скендербега. Али Соа је у 52. минуту изблокирао Митровић и тако зауставио опасну контру Албанаца, проистеклу после изгубљне лопте Вулићевића, да би снажног шпица из Гамбије мало касније зауставио и Немања Р. Милетић.

Кад се томе дода обезбеђење у лику играча утакмице, Евертона Луиза, постаје јасно зашто Партизан није примио гол. Забрињавајуће је што га у мечу оваквог типа није дао. За две седмице у Београду ће морати.

Иначе...

ЛИГА ЕВРОПЕ, ГРУПА Б, ТРЕЋЕ КОЛО

СКЕНДЕРБЕГ - ПАРТИЗАН 0:0

Елбасан
Стадион: Елбасан арена
Гледалаца: 8.000
Судија: Данијел Стефански (Пољска)
Жути картони: Љиљај, Јашаница (Скендербег), Тавамба (Партизан)

СКЕНДЕРБЕГ: Шехи - Вањели, Радаш (од 33. Аљити), Јашаница, Мици - Музака, Љјиљај, Дита (од 80. Шкодра) - Таку, Адењиј, Соу. Тренер: Илир Даја.

ПАРТИЗАН: Стојковић - Вулићевић, Н. Р. Милетић, Митровић, Н. Г. Милетић - Евертон, Јевтовић - Тошић, Сума, Јанковић - Тавамба. Тренер: Мирослав Ђукић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар