Најлошији период Симеонеове ере!

Само 14 голова на 11 утакмица! Лоша ефикасност кључни разлог за лоше партије Јорганџија у овој сезони.

Фудбал 21.10.2017 | 21:00
Најлошији период Симеонеове ере!
Атлетиков основни проблем у овој сезони – голови! Шанси има, некада више, некада мање, али нема и голова. У току је дефинитивно најлошији период Симеонеове ере, с обзиром да су Јорганџије постигле само 14 голова на првих 11 утакмица у сезони, што је најмање од сезоне 2012/2013. када је легендарни Чоло први пут од почетка сезоне водио тим.

Атлетико је посебно разочарао у Лиги шампиона, где је у групи са Челсијем, Ромом и Карабагом након три одиграна кола постигао само један гол, док их је у Примери дао 13, по чему се налази на седмом месту. Протекле вечери догодио се разочаравајући реми у Бакуу са Карабагом (0:0).
„Ја верујем у ове играче и мислим да су у стању да промене ситуацију у групи. Морамо да побољшамо реализацију. Нерешени резултати се догађају. Нисмо изгубили, али нисмо постигли гол иако смо играли добро. Имали смо довољно шанси да то учинимо. Још увек имамо три утакмице да се квалификујемо и боримо се до краја“, рекао је Симеоне.

Прошле сезоне на истом броју мечева Јорганџије су постигле чак 24 гола, а у сезони 2015/16 укупно 18. Најбољи старт изабраници Чола Симеонеа имали су у сезони 2013/2014. када су постигли 26 голова, док су у сезони 2014/2015. постигли 22 гола на 11 мечева. У сезони 2012/2013. предвођени Фалкаом и Дијегом Костом Мадриђани су постигли 25 голова на уводних 11 мечева.

Мадриђани имају још довољно времана да поправе ситуацију, али морају под хитно да почну да побеђују. Ситуација би могла да постане алармантна и у Примери, где заостају шест бодова за водећом Барселоном, а већ је прилично незахвална у Лиги шампиона, где немају право на грешку у наредној утакмици са Карабагом, а онда их очекују две одлучујуће утакмице са Ромом у Мадриду и Челсијем у Лондону. У сваком случају,Симеонеов тим још увек све чврсто држи у својим рукама.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар