Медицинари и даље против владе

Љекари и други запослени у Општој болници у Зворнику и данас су се окупили на једночасовном протесту, подржавајући смијењеног директора ове здравствене установе Милорада Дрљевића.
Порука је јасна: доктори и остало особље протествују, јер нису сагласни са, како су истакли, незаконитом смјеном др Дрљевића.

Република Српска 19.10.2017 | 20:02
Медицинари и даље против владе
Ситуација у Општој болници у Зворнику ври. Пљуште пријетње, савјети, али и ријечи подршке. Доктори су разговарали са новоименованим вршиоцем дужности директора Јованом Окуком. Поручили су му да се повуче са те функције.

“Јутрос је дошао др Окука и рекао нам усмено да му је наредио министар да дође и сједне у фотељу. Наставља се потпуна пародија и и фарса”, изјавио је хирург Зоран Комљеновић.

Окука је на поруке медицинара остао глув, али доктори остају досљедни својим захтјевима.

“Да се одлука Владе укине, нема компромиса. Под два – Богданић, који је све ово закувао са представницима своје политичке структуре, мораће да дође у Зворник да разговара с нама и `под 3` - круцијална ствар, чега се плаше многи и поручују предсједнику да смо мишеви. Молимо Вас, предсједниче, подржите људе који су за Републику Српску”, конкретан је хирург Горан Бјековић.



Предсједнику Српске Милораду Додику медицинари поручују да је одлука о смјени др Дрљевића погрешна.

“Ово је, господине предсједниче, неисправна одлука, нису Вас добро информисали, народски речено - слагали су Вас. Мораћете да разговарате са људима који су часни и поштени и који се срцем боре за овај народ. Видјели сте јуче колико смо срчани, још смо срчанији, нећемо попустити”, додаје др Бјековић.

Медицинари најављују и ригорозније мјере.

“Ми ћемо подићи и цијелу Републику Српску, видјећете како ћемо наредних дана да опструишемо рад Болнице, све регуларно и легално, нико неће бити оштећен, све у складу са законом“, наставља др Бјековић.

Ово је тиранија појединца, који, како љекари наводе, у кафанским разговорима доноси одлуке које нису регуларне.

“Људи масовно нуде да аутобусима дођу да нас подрже у намјери да истрајемо, првенствено због тираније појединца који је себи дао право да у кафанским разговорима доноси незаконите одлуке, већ напротив - задовољење личне сујете појединца који трује овај народ причом да су мали мишеви подигли буну”, завршава др Бјековић.

Доктори су се јуче супротставили примопредаји између разријешеног Дрљевића и новоименованог вршиоца дужности директора Окуке. Наглашавају да дешавања у зворничкој болници иду на штету те здравствене установе, којој гравитира око 150 хиљада људи на релацији од Сарајева до Београда.