"Није лако радити с Мурињом, али нема бољег!"

"Он је бренд!", казао је Немања Матић који по други пут сарађује са "Специјалним".

Фудбал 21.10.2017 | 14:00
"Није лако радити с Мурињом, али нема бољег!"
Специјална веза Муриња и Матића.

Португалски менаџер успео је да убеди руководство "плаваца" да се "угризе за језик" и да ангажује, и то за велики новац, фудбалера кога су се лако одрекли, па је Немања по други пут стигао на "Бриџ" у јануару 2014. године и већ у наредној сезони био кључни играч у освајању титуле.

Поновио је тај успех и код Антонија Контеа, али када је стигао Мурињов позив да се овог лета пресели на "Олд Трафорд", а то неочекивано лако прихватио Челси, ни сам Немања се није двоумио.

Обукао је дрес "црвених ђавола" и веома брзо постао најважнија фигура на средини терена, те је тиме брзо демантовао стручњаке са Острва који нису видели логику у потезу Манчестер јунајтеда који је за 29-годишњег српског фудбалера потрошио округло 40 милиона фунти...

Жозе је желео човека који добро познаје његов систем, рад и који ће бити његова продужена рука на терену. То је и добио.

"Мурињо је бренд и сигурно најбољи тренер са којим сам радио", искрено и без устезања казао је српски фудбалер за острвске медије и додао: "Некада није лако радити са њим пошто увек тражи још више од вас".

Објаснио је на шта тачно мисли...

"Код њега и када одиграте најбољи меч каријере он разматра шта бисте могли боље у наредном сусрету".

Матић је још једном потврдио да је управо Мурињо "фактор" који је утицао да промени средину. Открио је и да је приватно другачији од онога како се представља у јавности, као хладан и тежак човек, што је у ствари само "представа" за медије.

Матић је навео и да је ово врхунац његове каријере, а поменуо је и Немању Видића, који је оставио дубок траг на "Олд Трафорду". Освајао је многе трофеје и био капитен клуба....

"У Манчестеру се о њему прича са много поштовања. Оставио је неизбрисив траг у Јунајтеду, а ја ћу покушати да поновим те успехе иако знам да ће бити тешко. Ако заслужим и пола поштовања какво он има од навијача - бићу пресрећан!", рекао је Матић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар