Барса у "Пиониру" пише историју Евролиге!

Каталонци обарају значајан рекорд на терену Црвене звезде мтс.

Кошарка 20.10.2017 | 13:30
Барса у "Пиониру" пише историју Евролиге!
"Нова сезона Евролиге донеће много посебних момената, а један такав спреман је да се догоди у петак, у хали 'Александар Николић'", објавио је званични сајт најјачег европског такмичења у најави 2. кола.

Те вечери Црвена звезда мтс дочекаће у београдском храму кошарке екипу Барселоне, која је овог лета промењена из "темеља" и која је у нову сезону кренула сјајно.

Предстојећи дуел носиће посебан значај и за госте из Шпаније и за најзначаније такмичење, јер ће Барселона у "Пиониру" постати први тим који је одиграо 400 утакмица у Евролиги.

С обзиром на лигашки формат "свако са сваким" и фиксних 30 кола, то достигнуће у наредним месецима оствариће још неколико тимова - Олимпијакос (394), ЦСКА (393), Басконија (390), Панатинаикос (384)...

Барса је током стварања рекордног низа победила у скоро 70 одсто утакмица (275), што је други највећи број евролигашких тријумфа у овом веку, иза моћног ЦСКА (305 победа).

Каталонски клуб је у освојио две титуле шампиона Европе (2003. и 2010) и учествовао је на укупно седам Фајнал-фор турнира.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар