Видео - НБА: Нова тешка повреда!

Играч Бруклин Нетса Џереми Лин на првом мечу сезоне повредио је колено. "Готов сам", поручио је Лин лежећи под кошем у сузама.  И Лин завршио сезону у првој утакмици! После Гордона Хејворда још један играч је у првој утакмици завршио НБА сезону – Џереми Лин.

Кошарка 19.10.2017 | 20:45
Видео - НБА: Нова тешка повреда!
Претходну ноћ у НБА лиги обележила је нова повреда. У првом мечу Бруклина у новој сезони против Индијане, настрадао је Џереми Лин.

Американац је у финишу меча приликом улаза под кош Пејсерса, кроз "шуму" противничких играча незгодно доскочио. Њему су "клецнуле" ноге, након чега је одмах било јасно да није све у реду.

Лин се након тога у шоку ухватио за већ добро бандажирано колено десно ноге, окренуо се према клупи Нетса и три пута поновио: "Готов сам", након чега је постало јасно да је дошло до озбиљније повреде.

Након тога је бризнуо у плач, а потом је уз помоћ саиграча напустио терен на једној нози.

ЕСПН преноси да први налази показују да је у питању тежа повреда, која би Лина могла на дуже да одвоји од паркета, али да ће клуб званичну потврду дати тек пошто се екипа врати са гостовања и ураде се детаљни прегледи.

Бруклин ове сезоне озбиљно рачуна на Лина, намењена му је важна улога у тиму, а он је већ на првом мечу потврдио да ју је тако и схватио. До тренутка изласка из игре, на паркету је провео 25 минута и за то време уписао је 18 поена, а имао је и четири асистенције.

Нетси су изгубили од Индијане резултатом 140:131.

То је друга тешка повреда у НБА лиги у само два дана. Прве вечери нове сезоне играч Бостона Гордон Хејворд претрпео је лом ноге, након чега је хитно оперисан и пропустиће целу сезону.



Лин је прошле сезоне имао проблема са задњом ложом па је одиграо само 36 утакмица и просечно бележио 14,5 поена уз 5,1 асистенција.

Момак из Калифорније је у НБА дошао 2010. године када су га ван драфта "покупили" Голден Стејт Вориорси. У центар пажње дошао је у сезони 2011/2012, када је доминирао у дресу Њујорк Никса и постао светска сензација.

У међувремену је наступао за Хјустон Рокитсе, Лос Анђелес Лејкерсе и Шарлот Хорнетсе, пре доласка у Нетсе прошле године.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар