Одложено суђење Синиши Страживуку

Суђење Синиши Страживуку (49) из Бањалуке и још шесторици оптужених за серију пљачки тешких скоро два милиона КМ одгођено је на захтјев њихових адвоката, који су се пожалили да нису успјели прочитати спис с ранијег суђења Милану Рељићу, круцијалном свједоку Тужилаштва.

Република Српска 19.10.2017 | 15:09
Одложено суђење Синиши Страживуку
Рељић је раније осуђен на 11 година за пљачку Комерцијалне банке, а данас је у Окружном суду Бањалука требало да свједочи на суђењу Страживуку, те Јовици Караћу (42), Милошу Мрђану (42), Томиславу Кнежевићу (42), Ђорђу Ћулуму (37), Аљоши Галићу (29) и Жељку Павловићу (40).

Страживук и остали су оптужени у предмету "Трезор", и то за пљачку управо Комерцијалне банке, али и за још неколико оружаних разбојништава.

Рељић је истражиоцима "откуцао" све ухапшене у акцији "Трезор", те до детаља испричао како су пљачке изведене, а данас је о томе требало да се изјасни и у судници, на шта су адвокати имали замјерку.

"Пред овим судом вођен је поступак и против Рељића. Одбрана је, ради припреме за главни претрес, тражила Суду увид у спис са суђења Рељићу, али нам је из Суда речено да је спис достављен Тужилаштву. Адвокат Јасминка Јовишевић тражила је од тужиоца да јој се копира спис, али јој то није дозвољено", рекао је Владимир Раосављевић, адвокат оптуженог Караћа.

У томе су га подржали и адвокати осталих оптужених, који су се сложили да је једино реално рјешење да се претрес одгоди, на шта је Сњежана Кудрић, предсједница Судског вијећа, и пристала, те суђење одгодила за 16. новембар.

Тужилац Живана Бајић потврдила је да ће тражени спис са суђења Рељићу бити враћен Суду. Страживук и остали су, подсјетимо, оптужени да су били припадници злочиначког удружења које је дјеловало од 2008. до краја 2011. године на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева/Скендер Вакуфа.

У оптужници се наводи да је група највећи плијен од 1.035.230 КМ узела из Комерцијалне банке у центру Бањалуке. Терете их и за пљачку 573.000 КМ од радника "Алфа секјуритија", као и за крађу 229.854 КМ новца "Пошта Српске". На терет им је стављена и пљачка Рајфајзен банке у бањалучком насељу Дервиши, из које је украдено 33.468 КМ. Галић и Ћулум су већ у затвору због ранијих недјела, баш као и свједок Рељић.

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Никола незнановиц.

19.10.2017 13:16

То су Додикови тајкуни и Зељке Цвијановиц раде за њих! Лукас је главни водја ти лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

19.10.2017 14:03

Твој ник незнановић довољно говори...

Name

Ђани

19.10.2017 14:12

Не лупетај