Милер: Погодићу сљедећи пут!

“Ово је најбоља атмосфера у којој сам играо. Публика ме је подигла, успео сам да опет пронађем фокус захваљујући њима. Свиђа ми се какву смо подршку имали с трибина", каже најбољи Партизанов кошаркаш у досадашњем току сезоне.

Кошарка 19.10.2017 | 17:45
Милер: Погодићу сљедећи пут!
Патрик Милер је могао да буде Партизанов херој на мечу са Лијетувос Ритасом, али му је понестало снаге у самој завршници. Гости су то умели да искористе, а плејмејкер црно-белих истиче да је у једном од кључних напада могао да одигра смиреније. Навео је и да га је публика “подигла” на старту, јер је уочи меча имао лакши саобраћајни удес због којег је и каснио у халу Пионир.

“То је мало утицало на мене. Нисам успео да се загрејем на време. Екипа ми је помогла. Срећан сам што сам стигао на меч и помогао екипи да покуша да победи. Нажалост, нисмо успели”, каже Партизанов Американац који је меч завршио са 24 поена.

Милер је признао да у досадашњој каријери није играо у атмосфери каква је била у Пиониру у среду увече.

“Ово је најбоља атмосфера у којој сам играо. Публика ме је подигла, успео сам да опет пронађем фокус захваљујући њима. Свиђа ми се какву смо подршку имали са трибина.”

У једном од, испоставиће се, кључних напада, при вођству Партизана од 74:73, Милер је у раној фази покушао да реши напад шутем са полудистанце.

“Могао сам да погодим, вероватно је требало да успорим. Погледаћу снимак, али то је врста шута који сам већ погодио много пута. Вероватно сам промашио због умора. Некад погодиш, некад промашиш. Али биће боље следећи пут.”

Организатор игре црно-белих наводи и да је екипа деловала доста добро у већем делу утакмице.

“Прве три четвртине, па чак и већи део последње смо играли добру кошарку. Последња три, четири минута смо деловали уморно, нисмо убацили неколико шутева и то је променило ток утакмице. Да смо погодили бар један од њих, верујем да би на крају славили. Они су на другој страни успели када се ломило. Имали смо добар план, борили се и свакако пружили квалитетнију партију него у првом колу Еврокупа.”

Милер није хтео превише да прича о својој доброј партији, већ је одмах пребацио фокус на следећи меч са Игокеом у Јадранској лиги.

“Опоравићемо се веома брзо од овог пораза. Већ у суботу нас чека важна утакмица. Спремни смо да се боримо и будемо све бољи и бољи.”

Према његовим речима, иако је регионално такмичење циљ број један за Партизан ове сезоне, то не значи да се одричу амбиција у Еврокупу где сада већ имају два пораза.

“Знамо да нам је Јадранска лига приоритет, али то не значи да занемарујемо Еврокуп. Хоћемо да побеђујемо, да покажемо како можемо да се такмичимо. Ми смо млада екипа, али то не смемо да користимо као изговор.”

Следеће две недеље можда ће да буду и кључне када је у питању пласман Партизана у Еврокупу, јер црно-бели гостују шпанском Билбау и француском Лиможу.

“Наредне две утакмице у гостима ће бити прави испити за нас. Било би сјајно ако би успели да забележимо бар једну победу. Важно је да средом играмо добро у Еврокупу, а онда да то пренесемо и на викенд када је на програму Јадранска лига. У сваком случају, спремни смо за изазове који нас чекају у Билбау и Лиможу”, закључио је Милер.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар