Браћа у сачекуши претукла чувара

Затворски чувар у Фочи Нико Симовић (23) претучен је у сачекуши која му је припремљена испред цркве у овом граду, а да су га премлатили, осумњичена су браћа Благојевићи.

Република Српска 19.10.2017 | 11:37
Браћа у сачекуши претукла чувара
Стојан (33), Митар (31) и Вељко Благојевић (22) предали су се полицији, и они су осумњичени да су младића сачекали испред храма светог Саве, у понедјељак око 22 сата.

Он је, међутим, тада успио да побјегне, али су га насилници стигли на мосту преко ријеке Ћехотине, гдје су га наставили тући. Нападачи су тада побјегли, али су се касније предали полицији, у пратњи адвоката.

Разлог туче су, по незваничним сазнањима, одраније нерашчишћени рачуни. Они су се, наиме, раније свађали па су тако и у мају ове године имали размирица, што је, по свему судећи, кулминирало неку вече.

Против нападача биће подесен извјештај Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву за наошење тешких повреда.

“Осумњичени су 16. октобра, око 22 сата у Фочи, организовано сачекали Н.С. испред храма светог Саве и физички га напали, те је он успио да побјегне, али су га сустигли на мосту на ријеци Ћехотини”, саопштено је јуче из Полицијске управе Фоча.

На мосту су га, додаје се, наставили тући и по главу и по тијелу, а младић је на крају, због повреда, хоспитализован у Универзитетској болници у Фочи, гдје је задржан на даљем лијечењу, а потом и отпуштен.

“Пацијент има повреде главе и тијела и био је смјештен на Одсјек неурохирургије у Центру за хирургију. Пуштен је на кућно лијечење”, рекла је Наташа Павловић, портпарол Универзитетске болнице у Фочи.

Браћа Митар и Вељко Благојевић су иначе одраније су познати полицији, па је тако Митар 2008. године у Црној Гори осуђен на четири године затвора због премлаћивања Жељка Ивановића, директора листа подгоричких “Вијести”.

Вељко је 2014. године заједно са једним седамнаестогодишњаком ухапшен због крађе 2.000 КМ из продавнице “Н маркет” у Фочи.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар