Златна јесен: Радови у врту

Јесен је период када има много посла у дворишту и када треба да припремимо и биљке и дворишта за дубоку јесен и почетак зиме, односно мировање.  

Република Српска 19.10.2017 | 10:43
Златна јесен: Радови у врту
"Сада је вријеме за залијевање и прихрањивање травњака, одстрањивање опалог лишћа и угинулих четина, а оно што никако не треба да радите у овом периоду је орезивање.

Вегетација стаје и потребне су припреме биљака за зиму. Иако су дани поприлично далеко од оних правих јесењих, то не треба да нас завара, јер природни токови су такви да ће убрзо наступити хладно вријеме.

За сада биљке , посебно травњаке треба добро залити, али и прихранити. Прихрана не важи за све", каже Вера Вуковић Бојановић, дипломирани инжењер пејзажне архитектуре и додаје да пошто је вријеме опадања лишћа потебно га је постепено склањати, као и осушене цвјетове.

Иако већина користи јесен за орезивање, стручњаци то не препоручују у овом периоду. За орезивање је предвиђен почетак прољећа и крај љета.

Они који брину о својим двориштима знају да је дубока јесен погодна и за окопавање, те је прави тренутак крај новембра, препоручују стручњаци.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сеоско дијете

19.10.2017 09:56

Паметније је живјети и радити у њивама и шумама већ губити живце због политике која се не да поправити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубица

19.10.2017 12:51

Дивно је! Хвала на упутама!

ОДГОВОРИТЕ