ЛЕ: Императив је побједа - Партизан гостује у Елбасану!

Екипа Партизана налази се пред веома важним мечом у Лиги Европе, пошто од 21. 05 гостују у Албанији Скендербегу.

Фудбал 19.10.2017 | 16:30
ЛЕ: Императив је побједа - Партизан гостује у Елбасану!
Црно-бели после два одиграна кола имају пораз и победу, па ће им ова утакмица бити од изузетног значаја за пролаз у даље такмичење.

Изабраници Мирослава Ђукића имају још добро шансе да се пласирају у доигравања, а све креће од овог меча у Елбасану.

Утакмица између Партизана и Скенербега означена је као меч од високог ризика, а албанска полиција предузела је све како би дуел прошао без инцидената. 

"Фудбал никад не раздваја, него зближава. Порука је да смо били добро третирани, надам се да ћемо бити спортски прихваћени, а да ће победника одлучити фер борбу. Очекује нас добар меч против агресивне и тврде екипе каква је Скендербег. Реч је о тиму који игра офанзиван фудбал. Свесни смо да ове утакмице доста одлучују, надамо се добром мечу и добром резултату", рекао је Ђукић на прес конференцији у Тирани. 

Преко 200 полицајаца одржаваће ред и мир у Елбасану, а од 17 часова и пола града ће бити затворено због ове утакмице.

Партизан је пре 30 година елиминисан од албанског Фљумартуруја, а Мирослав Ђукић казао је да је од тога прошло много времена.

"Прошло је много времена, ови момци што ће играти ту утакмицу нису ни видели, тако да она неће имати никаквог утицаја на сутрашњу", истакао је тренер црно-белих, "Добро познајемо Скендербег, видели смо много њихвих утакмица, анализирали смо их", казао је Ђукић.

Албански клуб има исти учинак као и Партизан, пораз и реми, а београдски клуб дочекаће без три важна играча. За меч неће бити спремни Гавазај, Нимага и Неспор.

Такође, играчи Скендербега имаће и "новчани мотив", пошто је председник клуба најавио да ће сваки играч добити по 100.000 евра за победу на Партизаном.

Партизан нема већих проблема са повредама и очекује се да ће Мирослав Ђукић извести најјачи састав на терен. Овај меч могао би да буде прекретница за Партизан, па тако очекујемо добар резултат црно-белих.

Групна фаза Лиге Европе, треће коло:

група Б:
21.05 Скендербег - Партизан
21.05 Динамо Кијев - Јанг Бојс

табела:
1. Дин. Киев 2 2 0 0 6:3 6 
2. Јанг Бојс 2 0 2 0 2:2 2 
3. Партизан 2 0 1 1 3:4 1 
4. Скендербег 2 0 1 1 2:4 1

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар