ЛЕ: Грмеће пун "Рајко" - Звезда чека Арсенал!

Фудбалере Црвене звезде очекује један од најзвучнијих мечева у скоријој историји, пошто од 19 часова дочекују лондонски Арсенал у трећем колу Лиге Европа.

Фудбал 19.10.2017 | 16:15
ЛЕ: Грмеће пун "Рајко" - Звезда чека Арсенал!
За изабранике Владана Милојевића ово је важан меч, али не и најважнији, пошто се још није ушло у завршницу групне фазе другог по рангу европског такмичења.

Играчи Арсенала на челу са стручним штабом стгли су у Београд у среду вече, а у четвртак их очекује више од 50.000 људи на препуној Маракани.

Звезда је дуго чекала на нове изазове у Европи, а жреб их је спојио да се нађу у групи са великаном из Енглеске. 

"Коначно можемо да причамо о овом спектаклу, долази нам једна од највећих светских екипа из најјачег такмичења. Хтели смо баш Арсенал, потребне су нам такве утакмице, а Звездина историја сигурно не заостаје за Арсеналовом. Гледаћемо да им се супроставимо на најбољи начин, додатни мотив није потребан пред пуним трибинама и верујем својим играчима", рекао је Милојевић пред меча са Арсеналом. 

Црвена звезда је одлично кренула у Европи, пошто је у првом колу ремизирала са БАТЕ, док је у другом победила Келн у Немачкој.

Са друге стране Арсенала се налази на првој позицији са максималним учинком, а према речима Арсена Венгера пун стадион "Рајко Митић" неће бити проблем.

"Арсенал сваки викенд игра пред пуним стадионом па му пуна Маракана неће бити проблем", рекао је Венгер пред меча са Звездом.

Очекује нас велики спектакл, а према речима тренера Звезде, Арсен Венгер нече потценити Звезду.

"Арсенал и Венгер никога не потцењују, играју доста такмичења, већ се држе своје филозофије. Не мислим да имају комбинован састав, који год играч да изађе на терен биће део моћног тима", казао је Милојевић.

Црвена звезда и Арсенал играли су пре 39 година у Купу УЕФА и тада је Звезда после двомеча избацила славни енглески клуб. На Маракани је било 1:0, док је у Лондону резултат био нерешен 1:1, а чувени гол за црвено-беле постигао је Душан Савић.

Сада ће његов син Вујадин имати прилику да игра против истог клуба. Очекује нас спектакл на стадиону "Рајко Митић" који је заказан за 19 часова.

Групна фаза Лиге Европе, треће коло:

група Х:
19.00 Црвена Звезда – Арсенал
19.00 БАТЕ Борисов – Келн

табела:
1. Арсенал 2 2 0 0 7:3 6 
2. Црвена звезда 2 1 1 0 2:1 4 
3. БАТЕ Борисов 2 0 1 1 3:5 1
4. Келн 2 0 0 2 1:4 0

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар