Маринковић: Еврокуп је "челичење" за АБА!

Црно-бели мисле да су у мечу против Лијетувос Ритаса платили цех свом неискуству.

Кошарка 19.10.2017 | 16:45
Маринковић: Еврокуп је "челичење" за АБА!
Партизан је у утакмици 2. кола Еврокупа оставио далеко бољи утисак него прошле недеље против Албе у Берлину, али је у последња три-четири минута дозволио Лијетувос Ритасу да изрешета његов кош и однесе бодове у Виљнус (80:91).

Последњи пут су црно-бели водили у 37. минуту (74:73), након чега је гост направио серију од 11:0, укључујући три тројке.

"Прво полувреме и пола другог смо одиграли јако добро, борбено, тимски. Не знам шта се десило после тога. Они су искористили наш пад, из три напада су отишли на 10 разлике и више нисмо могли да се вратимо. Нама ово значи због АБА лиге, због утакмице са Игокеом у суботу, тако да се окрећемо томе", рекао је за МОНДО Вања Маринковић, непосредно после меча у свлачионици Партизана.

Он је поменуо грчког центра Маврокефалидиса и плејмејкера Берона као оличење великог искуства Лијетувос Ритаса, а посебно је похвалио крило Рокаса Гидраитиса.

"Дошли су без тројице играча, али опет се видело искуство и да знају да играју. Сви се добро крећу без лопте, читају одбрану, уиграни су. Ми смо мало боље бранили 'пик' по средини и мало боље градили кош него у Задру, посебно у првом полувремену. Али, при крају смо пали, а они су то казнили тројкама и из контри".

Маринковић је шутирао тројке 0/6, после 7/8 у суботу.

"Лоше сам отворио меч што се тога тиче. Нешто ми је изашло из коша, неке лопте сам добио при крају напада, што није оправдање, али утиче на прецизност... Кажем опет, ово је битно да се очеличимо за АБА лигу. То је много битно такмичење, а у Еврокупу ћемо да видимо колико можемо", поручио је млади бек.

Капитен Новица Величковић играо је 11 минута - све у другом полувремену - и није успео да пружи допринос на какав је навикао навијаче прошле сезоне. У финишу треће четвртине имао је и жесток пад, уз ударац потиљком у паркет...

Главни узрок пораза потражио је у неискуству екипе.

"Неискусни смо за овај ниво. Грешке које правимо су... А на другој страни Маврокефалидис, који ко зна колико година игра на високом нивоу, Берон, кога знам још из Шпаније, двојица-тројица им нису ни играла, први плејмејкер није допутовао...", каже Величковић за МОНДО.

"Овај мали Литванац је дао 28 поена. За те ствари по мени нема алибија. Али све остало је ствар њиховог искуства. Мислим да смо 36-37 минута играли добро. И онда једноставно станеш у једном моменту, Берон да две тројке са осам метара, Маврокефалидис две и - крај".

Величковић наглашава да скор 0-2 не сме да умањи жељу за победама у наставку такмичења, где следе гостовања Билбау и Лиможу.

"Ово је Европа. Јако добра прилика за младог играча да стекне искуство, да се 'намаже', да напредује, па да му после АБА лига падне лакше. Ја сам у тим годинама гледао на тај начин, да увек пробам да добијем, али шта је ту је".

АРАНИТОВИЋ: ПОБЕДИТИ ИГОКЕУ

Некадашњи јуниорски репрезентативац Александар Аранитовић наступио је на трећем мечу, након паузе од 20 месеци. Играо је четири минута и дао два поена.

"Није лако када паузирате толико дуго, али све ће доћи на своје. Значе ми минути које добијам. Постепено се уводим у такмичарски ритам, а Еврокуп је врло значајан за стицање искуства. Изгубили смо, али окрећемо се АБА лиги, циљ је да победимо Игокеу у суботу", рекао је популарни "Сани".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар