Николић: Борили смо се, још се разигравамо!

Тренер кошаркаша Партизана Мирослав Николић рекао је да је задовољан борбом своје екипе на мечу против Лијетувос Ритаса.

Кошарка 19.10.2017 | 12:30
Николић: Борили смо се, још се разигравамо!
"Већим делом утакмице сам задовољан, како смо играли, како смо се борили, било је енергије, хтели смо да добијемо утакмицу. Ритас је екипа којој је довољно пет минута да нас нападну и направи серију 10:0...", рекао је Николић новинарима после утакмице.

Кошаркаши Партизана забележили су други пораз у Еврокупу, пошто су у Београду изгубили од Лијетувос ритаса са 91:80 (17:15, 26:24, 19:21, 18:31) у другом колу Групе Ц. 

Тренер Партизана је имао и неколико замерки после вечерашњег пораза. 

"Још плејмејкери не разигравају екипу. Било је доста простора, доста отворених шутева, а тим пробијањем... Нисмо додавали, грешили смо брзоплето. Почеле су индивидуелне акције, нешто је Милер дао, угушили смо екипу а ја на тај начин не волим да играм. Још смо у фази разигравања", рекао је Николић. 

"Ову Европу је јако тешко играти са младим, неискусним играчима. Осам играча није играло ни АБА лигу, а камо ли нешто друго. Али, ово је добро да вежбају, да гину, као Пецарски што је нешто урадио вечерас", додао је Николић. 

Он је истакао да црно-белима шкрипи у одбрани "још шкрипи".

"У првом полувремену смо одлично бранили пик ен рол, а другом смо пали пет минута и изгубили јако важну утакмицу. Они су физички спреми, мешао сам карте, дао сам шансу свима да играју. Неискуство нас много кошта", рекао је Николић.

Николић је навео да верује да Пецарски може много боље, као и да није потпуно задовољан ниједним играчем.

"Пецарски може много боље... Ни са једним играчем нисам задовољан, сви су играли на бљесак, по два-три минута, али су се борили и ја им честитам на томе... Ми имамо десет асистенција целу утакмицу, они 23, нема ту шта више да се прича. Код њих лопта иде, код мене не иде уопште", рекао је Николић и додао да би његовој екипи доста значио повредјени Чакаревић на вечерашњем мечу.

Тренер Ритаса Римас Куртинаитис рекао је да је срећан због повбеде своје екипе на тешком гостовању у Београду.

"Знамо како је тешко играти овде у Београду, и против Партизана и против Звезде. Атмосфера за играње кошарке је сјајна, али је исто тако и тешко победити. Веома сам срећан што је мој тим добио ову утакмицу. Очајно смо почели утакмицу, али смо се полако враћали у утакмицу, контролисали смо последњих пет минута. Срећан сам због победе", рекао је Куртинаитис.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар