ЛЕ: Звезда - тим за Арсенал...

Да, да, да - Канга у зеленом маркеру! Црвено-бели са најјачим снагама нападају Арсенал!

Фудбал 19.10.2017 | 14:45
ЛЕ: Звезда - тим за Арсенал...
Околности су се поклопиле, тачније Гелор Канга се донекле опоравио од повреде бутног мишћића, па је тренеру Црвене звезде Владану Милојевићу остало да испоштује старо, тренерско правило. Тачније, да испоштује оне који су изнели највећи терет током квалификација за Лигу Европе и награди их стартном поставом против Арсенала.

Црвена звезда ће у јуриш на Тобџије кренути са најјачом поставом, оном коју би, врло вероватно, потписао сваки навијачи који крене пут Топчидерског брда. Показали су црвено-бели током ратовања три фронта да имају широк кадар, али деценијски спектакл почеће 11 најдоказанијих, док ће на клупи бити момци који могу да промене ритам (не рачунајући одсутног Милића).

Треперели су навијачи Црвене звезде претходних дана. Разлог је био - Гелор Канга. Све је слутило да ће бити настављена лоша традиција започета још пре окршаја са Краснодаром када се повредио Бранко Јовичић. Гостовање у Келну су морали да пропусте Вујадин Савић иМилан Родић.

Повреду бутног мишића није залечио ни током репрезентативне паузе у Паризу, процене су биле лоше. Ипак, два дана пре меча репрезентативац Габона се појавио у ходницима Маракане, деловао је прилично распложено, давао оптимистичне изјаве. Био је то јасан сигнал да Владан Милојевић неће морати да много тога мења у систему. Потврда је стигла вечерас пошто је стрелац важних голова против Спарте и Краснодара издржао последњи тренинг. Штавише, на тренингу се нашао у зеленом маркеру као и остатак играча који ће у сутрашњем окршају бити стартери. 

Да је било другачије можемо само да замислимо на каквим би мукама био Звездин кормилар. Тражње новог плејмејкера условило би и друге ротације у првој постави.

Овако са Кангом у тиму Милојевић може да се нада да ће уз френетичну борбу његов тим показати озбиљан ниво уиграности и аутоматизме у игри.... Та тандемаска игра редовних партнера Звезди је много помогла у Келну, пре тога и у Краснодару... Сигурно је да кад хоће Канга може да види свако добро кретање Гелора Канге, исто тако Крстичићи Доналд су се одлично уклопили у срцу манвера, Родић и Раднојић на левој, док су Срнић иСтојковић на десном боку.

Дакле, све је јасно: Борјан - Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић - Доналд, Крстичић - Срнић, Канга, Радоњић - Боаћи.

А на клупи као главни адут Александар Пешић, затим специјалац Гобељић, вечити капитенМилијаш и талентовани Лука Аџић.

Довољно разлога за иницијалан оптимизам и веровање да ће Звезда направити мало чудо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар