ЕК: “Деда” Маврокефалидис средио Партизан!

Други пораз црно-белих у Еврокупу! Партизан испустио Ритас, Берон пресудио у Пиониру! Кошаркаши Партизана поражени код куће од Лијетувос Ритаса са, 90:81, у другом колу Еврокупа.

Кошарка 18.10.2017 | 22:00
ЕК: “Деда” Маврокефалидис средио Партизан!
Победу литванском клубу донео је Џими Берон који је погодио одлучујуће шутеве у последња два минута утакмице.

Црно-бели су цео меч одиграли на виском нивоу, прво полувреме је било најбоље у досадашњем делу сезоне, али су на крају ипак попустили.

Најефикаснији код Партизана био је поново Патрик Милер који је меч завршио са 24 поена. Добар је био и Вилијамс-Госа са 11 поена и шест асистенција.

У победничком тиму Геидраитис је постигао 28, Маврокефалидис 26, док је Берон убацио 11, али су две тројке на крају меча биле одлучујуће.

Црно-бели су одлично отворили утакмицу и већ после три минута игра имали предност од 8:0. Ипак, Литванцу су успели да се врате, па је прва деоница завршена резултатом 17:15 за Партизан.

У другој четвртини виђена је права рапсодија пошто је "пало" 50 поена. На полувреме се отишло са резултатом 43:39 за црно-беле и игра вишеструког шампиона Србије излгедала је обећавајуће.

Током треће деонице тимови су се смењивали у вођству, а онда је у четвртом периоду уследио расплет. Милер је носио Партизан, али је Берон на два и по минута погодио тројку са 10 метара за 76:74. У наредном нападу и Маврокефалидис је убацио тројку и Партизан је тако сломљен.

До краја меча Ритас је погодио још неке важне шутеве, пре свега Берон, па је тако литвански клуб забележио прву победу, док је Партизан доживео и други пораз, 90:81.

Партизан је доживео и други пораз у Еврокупу, а у хали Пионир радовали су се кошаркаши Лијетувос Ритаса - 80:91. Гостима је то био првенац у другом по рангу континенталном такмичењу док ће Партизан нову шансу за то да потражи следеће недеље.

Као утеха играчима остаје чињеница да су их навијачи задовољни борбеношћу испратили песмом: "И када не будеш први ти".

Патрик Милер још једном је показао да је у овом тренутку најбољи играч Партизана. Иако је уочи меча имао лакшу саобраћајну незгоду, амерички плејмејкер одиграо је на врхунском нивоу и деловао је као тенк који пробија одбрану Лијетувоса. Али, понестало му је снаге у завршници утакмице. А није било никог другог код црно-белих који је био довољно расположен да му помогне.

На другој страни, пресудило је искуство Лукаса Маврокефалидиса и добро шутерско вечеРокаса Гидраитиса. Када је на два и по минута пре краја Лијетувос отишао на плус седам (74:81), јасно је било да ће гости однети победу из Пионира.

Оно што донекле може да радује тренера Николића и навијаче је ипак јача игра у одбрани, бољи скок, али и даље забрињава велики број брзоплетих потеза и изгубљене лопте. Ипак, то је очигледно нешто на шта навијачи Партизана морају да се навикну ове сезоне. Додуше, ситуација се можда побољша повратком у тим Марка Чакаревића и доласком центраСамарда Самјуелса.

Партизан је за овосезонске стандарде добро отвори утакмицу серијом од 8:0 уз евидентно побољшање када је у питању игра у одбрани. Наравно, јасно је да је то далеко од највишег нивоа, али то су ствари које ће се очигледно модификовати у ходу. Свакако у поређењу са утакмицом првог кола у Берлину где је Партизан примио чак 57 поена за полувреме, вечерашња игра у одбрани делује као корак у правом смеру.

На почетку утакмице млади Страхиња Гавриловић је одиграо веома добро и у одбрани и у нападу и енергијом повукао остатак екипе која је за само неколико минута стигла до осетне предности. Ипак, како то бива са Партизаном ове сезоне, врло брзо су црно-бели и просули то вођство.

Лијетувос је предвођен расположеним Рокасом Гидраитисом дошао до преокрета и показао да нема намеру да се преда без борбе. Овај 25-годишњи бек демонстрирао јекакав шут има. У првом полувремену лагано је спаковао 20 поена црно-белима, од чега су четири биле тројке и његова екипа стигла је до пет поена вишка (32:37).

Али ни он није могао сам. У финишу првог полувремена Патрик Милер успео је да разбуди Партизан, на неки начин повуче ручну и спречи да црно-бели одиграју летаргично до почетка великог одмора. Та мини шок терапија је у потпуности успела па је Партизан на полувреме отишао са пристојних плус четири (43:39).

Јасно је било и тада да ће ово бити неизвесна утакмица, јер ни једна ни друга екипа нису имале довољно снаге да раније преломе утакмицу. У трећој четвртини и Партизан и Лијетувос су играле на махове. Кад год би се Партизан одлепио на пет или шест поена предности, гости би узвратили далекометном паљбом. На крају, тако се ово вече и завршило у црно-белом Пиониру.

ПАРТИЗАН - ЛИЈЕТУВОС РИТАС 80:91
/17:15, 26:24, 19:21, 18:31/

Дворана: Александар Николић;
Гледалаца: 5.000;
Судије: Хименез (Шпанија), Романо (Израел), Родсанд (Норвешка)

ПАРТИЗАН: Милер 24, Вилијамс Гос 11 (6ас), Тадић, Аранитовић 2, Маринковић 8 (7ск), Величковић 1, Томић 2, Пецарски 9, Гавриловић 9, Андрић 5, Стевановић 5, Шалић 4.

ЛИЈЕТУВОС РИТАС: Нормантас 2, Р. Картер 2, Лукаускис, Маврокефалидис 26 (6ск), Еходас 4, Берон 11, Јомантас, М. Картер 9, Гидраитис 29, Питерсон 9.

Еврокуп, група Ц:

судије: Хименес (Шпанија), Романо (Израел), Родсанд (Норвешка)

Локомотива - Алба 75:59
Партизан - Лијетувос Ритас 81:90
20.30 Билбао - Лимож

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар