ЕЛ - Барса стиже у Београд: Овог љета је "кликнуло"!

Каталонци у четвртак долазе на меч против Црвене звезде мтс, у измењеном и бољем саставу него прошле сезоне.

Кошарка 19.10.2017 | 11:00
ЕЛ - Барса стиже у Београд: Овог љета је "кликнуло"!
После разочаравајуће сезоне 2016/17, једне од најлошијих у новијој клупској историји, Барселона је током лета окренула нови лист и из темеља променила екипу, под вођством Сита Алонса, који је такође дошао у јуну.

А, почетак новог састава обећава, за разлику од прошлог лета и јесени.

"Блауграну" је претходних месеци напустио велики број играча, а у клуб су дошли добро познати асови, као што су Адам Ханга (Басконија), Томас Ертел (Ефес), Адријен Моерман (Дарушафака), Пјер Ориола (Валенсија), Раким Сандерс (Армани), Кевин Серафан (Индијана)...

Промене су се веома добро "примиле", а то се најбоље могло видети прошле недеље, у којем је Алонсоов тим најпре разбио Панатинаикос у 1. колу Евролиге (98:71), а затим је још убедљивије савладао Обрадоиро у домаћем првенству (102:58).

Заправо, то је била друга узастопна "стотка" Каталонаца, јер је лидер АЦБ лиге (скор 4-0) у претходном колу био убедљив и против Бургоса (111:81). Клупски статистичари тим поводом су истакли на званичном сајту:

"Барселона је под Ситом Алонсом почела сезону бројећи победе - 4 у првенству и једну у Евролиги. Блауграна, која је практично нов тим, наставља да расте из дана у дан и сто поена у узастопним утакмицама није постигла од сезоне 2009/10, под вођством Ћавија Пасквала", написали су Каталонци на клупском сајту.

Док се припремају за гостовање српском прваку, који их је прошле године победио у Комбанк арени, Каталонци скупљају снагу за напоран низ утакмица, какав очекује и све евролигаше у наредном периоду, с обзиром на дупли програм следеће недеље.

Нови дуел црвено-белих и Барсе заказан је за петак у 19 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар