Звезда без Лиге шампиона!

Ватерполисти Црвене звезде нису успели да се пласирају у Лигу шампиона и групу у којој је Партизан.  Звезда није успела, Шпанци у Лиги шампиона! Екипа Дејана Савића наставиће сезону у Купу Европе.

Остали спортови 19.10.2017 | 07:45
Звезда без Лиге шампиона!
Црвено-бели су у последњем колу квалификација елиминисани од шпанског Сабадеља који је у реваншу у свом базену славио 11:8, након 6:6 у Београду.

Звезда је добро почела реванш, три пута била у вођству, али Шпанци преокрећу до полувремена и питање победника решавају са 4:1 у трећем периоду.

Најефикаснији у тиму Звезде били су Танасковић и Стојановић са по два гола, док је Сабадељ предводио Лопес Ескрибано Хара са три поготка.

Српски тим ће сезону наставити у четвртфиналу Купа Европе, уз Марсеј, Синтез и Спартак, а осим Сабадеља у ЛШ су се пласирали још Јадран, Будимпешта и Бреша.

Од јесени 2013. и добро упамћеног баража за Лигу шампиона против Про Река, ватерполисти Црвене звезде нису били ближи учешћу у најјачем такмичењу.

Ове среде у Шпанији су играли за пласман у елиту против Сабадеља, али су изгубили, после београдског ремија (6:6).

САБАДЕЉ - ЗВЕЗДА 11:8 (2:2, 3:2, 4:1, 2:3)

Изабраници Дејана Савића тако ће наставити повратничку међународну сезону у Купу Европе, у којем ће учествати у четвртфиналу. Истовремено, Партизан ће бити једини представник Србије у Лиги шампиона.

ЗВЕЗДА: Танкосић 1, Радовић 1, Илић 1, Његован 1, Танасковић 2, Стојановић 2.

Када је у питању Куп Европе, црвено-бели ће заједно са три поражена из баража дочекати по две најуспешније екипе из групне фазе.

Група А: Мишколц (Мађарска), Верона (Италија), Штурм (Русија), ПАН (Француска)
Група Б: Ференцварош (Мађарска), Приморац (Црна Гора), Јадран (Хрватска), Матаро (Шпанија)

Резултати баража за Лигу шампиона:

Јадран Царине Херцег Нови - Марсеј 9:7 (укупним резултатом 16:13)
ОСЦ - Спартак 12:7 (укупно 26:14)
Синтез - Бреша 8:7 (укупно 17:18)
Сабадељ - Звезда 11:8 (укупно 17:14)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар