ЛЕ: Грмеће из 52.000 грла - распродат "Рајко"!

Не би требало да буде празне столице на "Маракани" на којој ће београдски црвено-бели покушати да остану непоражени и после 3. кола у групи из које би се, потом, назирало европско пролеће. . .

Фудбал 19.10.2017 | 14:15
ЛЕ: Грмеће из 52.000 грла - распродат "Рајко"!
Звездаши ће још једном спавати, а онда испунити "Маракану" до последњег места"!

У четвртак увече у 19 часова, када млади француски арбитар Беноа Бастиен буде дао знак за почетак дуго очекиване и адекватно најављене утакмице Црвена звезда - Арсенал, на Стадиону "Рајко Митић" не би требало да буде празне столице.

Црвено-бели саопштили су да је комплетан капацитет стадиона распродат, а то значи 52.000 продатих улазница за меч 3. кола Групе Х Лиге Европе у којем ће храбри момци Владана Милојевића покушати да остану непоражени и зауставе реномираног, али ослабљеног ривала из Лондона.

Гости ће, према најавама, имати подршку око 1.000 присталица међу којима ће бити и чланови фан клуба "Арсенал Балкан", симпатизера "тобџија" из Србије, Хрватске, БиХ, итд.

Сви они гледаће на делу дуел два млада тима - Звездин, који је млад и када игра у најјачем саставу и Арсеналов, чији менаџер Арсен Венгер неће моћи да рачуна на неколико искусних првотимаца који су повређени, али и који ће вероватно покушати да сачува неке од ведета за недељно гостовање на "Гудисон Парку" с обзиром на то да му у Премијер лиги гори под ногама.

Све то не би требало да занима београдске црвено-беле, који су добили подршку и од чланова славне генерације која је пре 39 година на незабораван начин избацила Арсенал у само једној од бројних историјских епизода у Европи, која се ове јесени после десет година вратила на адресу Љутице Богдана 1а.

"Не мислим да једна утакмица може да буде прекретница, али ова против Арсенала може да буде таква да наши фудбалери схвате да могу да играју и против најбољих екипа на свету", рекао је спортски директор црвено-белих Митар Мркела.

"Ово је једна добра прилика да се играчи представе у најбољем светлу, а резултат увек долази сам по себи. Екипа од почетка сезоне делује добро, у Звезди мораш да имаш континуитет. Једна утакмица сама по себи не значи ништа. Ово што се дешава, сва ова лепа прича и еуфорија није последица једне утакмице него више добрих", казао је спортски директор црвено-белих.



Он је навео да му резултат против Арсенала није императив, већ да се екипа представи у најбољем светлу.

"Резултат у оваквим утакмицама за мене никада није био императив. Он се поставља као императив, али ја очекујем од екипе да пружи добру игру и да се звездашкој јавности представе у најбољем могућем светлу", рекао је Мркела.

Београдски клуб је на јесен 1978. године елиминисао Арсенал у трећем колу Купа УЕФА после победе у првој утакмици на свом стадиону са 1:0 и ремија 1:1 у Лондону. Звезда је те сезоне стигла до финала.

Те две утакмице су једине између Црвене звезде и Арсенала у историји.

Тадашња екипа предвођена тренером Бранком Станковићем је прву утакмицу победила голом Цвијетина Благојевића, а потом је прошла даље захваљујући сада већ легендарном поготку Душана Савића у финишу сусрета.

Црвена звезда је играла 16 утакмица против енглеских клубова и има шест победа и по пет ремија и пораза. Арсенал је, с друге стране, поред две утакмице против Звезде, два пута је играо са њеним "вечитим" ривалом Партизаном, 2010. године у Лиги шампиона, када је оба меча добио резултатом 3:1.

Звезда је позвала све навијаче који нису дошли до улазнице да у среду и четвртак не долазе на благајне и клупске просторије како се не би створиле беспотребне гужве.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар