Дужа пауза за Миротића, Марканен "профитира"!

Крилни играч Чикаго Булса Никола Миротић паузираће неодређено време јер мора на операцију сломљених костију лица.

Кошарка 19.10.2017 | 11:30
Дужа пауза за Миротића, Марканен "профитира"!
Миротић је извукао дебљи крај у сукобу са младим Бобијем Портисом, који га је ударио у лице на тренингу и сломио две кости у лицу.

Упућени тврде да фрактуре које је доживео Миротић често знају бити опасне по живот или оставити трајну деформацију лица.

Док ће Миротић на паузу због повреде, Портис ће вероватно на дуже "хлађење" због насилничког понашања, иако амерички медији тврде да је Шпанац црногорског порекла иницирао сукоб са саиграчем.

Амерички медији преносе да су два крилна центра, која су се борила за позицију стартера у новој сезони, ушла неколико пута у јак физички контакт, да се Миротић уносио у фацу и исмевао Портиса, који није могао да то толерише па га је ударио песницом.

Овај инцидент само је додатно уздрмао већ девастиране Булсе који су кренули у реизградњу тима, а Миротић и Портис су били значајни шрафови у новом систему тренера Фреда Хојберга.

Миротић је летос продужио уговор на две године за 12,5 милиона долара, после сезоне у којој је просечно бележио 10,6 поена уз 5,5 скокова по мечу. Портис је имао просек од 6,8 поена и 4,6 ухваћених лопти, а тек се очекивао значајнији допринос 22-годишњег играча.

Булси нову сезону почињу у ноћи између четвртка и петка, а Хојберг за меч са Торонто Репторсима од раније не може да рачуна ни на повређене Зека Лавина, Квинсија Пондекстера, Камерона Пејна и Криса Дана.

Ко се "обрадовао" тучи у Булсима?

Од сукоба Миротића и Портиса највише би требало да "профитира" млади Финац Лаури Марканен. Момак од кога се у будућности очекује да буде велика звезда могао би од старта свог НБА дебија да има значајнију минутажу и улогу него што је то Хојберг првобитно планирао. У предсезони је после очајног дебија у којем је погодио тек један од девет шутева из игре, убацио 19 поена Кливленд Кавалирсима и 13 Торонто Репторсима, чиме је показао да се може рачунати на њега.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар