Пикси: Венгеру важан само Арсенал, нешто зна и о Звезди!

Драган Стојковић Пикси, тренер кинеског Гвангжуа Р&Ф, коментарисао је гостовање Арсенала у Београду и анализирао свог некедашњег ментора Арсена Венгера.

Фудбал 19.10.2017 | 12:15
Пикси: Венгеру важан само Арсенал, нешто зна и о Звезди!
Црвена звезда и Арсенал играју у четвртак од 19 часова на стадиону "Рајко Митић" утакмицу 3. кола Лиге Европе.

„Арсен Венгер је човек који је у фудбалу 24 сата. Сарађивали смо у Нагоји непуне две године јер је у октобру 1996. отишао у Арсенал. Те две године остале су ми у изузетно лепој успомени: постао сам најбољи играч лиге, а он најбољи тренер у Јапану. Имали смо много успеха, а оно што је на мене оставило посебан утисак јесте његов рад у модерном фудбалу, методологија тренинга и свега осталог...“, рекао је Стојковић за„Спортски журнал“.

Када је Пикси завршавао тренерску школу у Србији Арсен Вегер му је био ментор.

„Венгер је мешавина француског и немачког господина. Али, јако је духовит. Колико год да изгледа строг гледано са стране, приватно је заправо јако шармантан. Он је био један од покретача промена у енглеском фудбалу. Пре њега игра на острву се базирала на дугим лоптама, на прескакању игре, физици. У почетку им је његов рад био чудан, али касније су многи почели да копирају тај стил игре.“

Стојковић се уздржао од давања савета Црвеној звезди пред утакмицу с Арсеналом

„Гостовање Арсенала је велика ствар за наш фудбал. Добро је што такав клуб долази и што ће људи моћи да виде један велики фудбалски тим. Венгер никада не размишља о противницима, ко су, одакле су, ко тамо игра, каква је традиција, где је утакмица... Нити прича о томе пре меча, али то не значи да не зна ништа о противнику, напротив. Важна му је само његова екипа. Да момци које одабере за меч одраде оно што је тражио, играју лепо и победе. Тада је поносан и задовољан“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар