ЕК: Пионир је једна од најтежих дворана у Европи за играње!

Партизан је расадник талената! Лукас Маврокефалидис говорио похвално о црно-белима.

Кошарка 18.10.2017 | 16:45
ЕК: Пионир је једна од најтежих дворана у Европи за играње!
Први меч ове сезоне у Еврокупу Партизан ће играти против Лијетувос Ритаса данас од 20 часова. Црно-бели рачунају на подршку навијача, а о томе размишља и противник. О наредном мечу своја очекивања изнео је и један од најбољих играча литванског тимаЛукас Маврокефалидис.

Он истиче да једва чека да утакмица почне, али и да зна каква атмосфера чека Ритас на гостовању Партизану. И да се не плаши. Али...

"Екстремно је тешко играти у дворани Александар Николић. То је једна од три дворане у којим је најтеже играти у Европи! Посебно је тешко када је до краја напуњена навијачима. Наравно, то је за мене најбоља атмосфера и покушавам да уживам у сваком моменту. То вам даје додатну мотивацију и повећава вам фокус. Сваки играч мора да игра у таквој атмосфери", рекао је Маврокефалидис.

Које су предности и мане Партизанове игре?

"Ове године у српском тиму има много младих играча. До тога је дошло и зато што Партизан није решио финансијске проблеме. Млади таленти су у тиму, али је тренер веома искусан. Наравно, београдски клуб има и неколико искуснијих играча. Партизан заслужује да буде назван расадником талената. Сваке сезоне, овај клуб створи неколико кошаркаша који касније одговарају квалитету јачих клубова", каже Маврокефалидис.

Ово је први меч Лијетувоса ван Литваније ове сезоне.

"Назвао бих овај меч редовним, мислим да би је тако назвале многе моје искусне колеге. Ипак, важно је да не будемо уплашени, да будемо заједно током путовања и на утакмици".

Које ће оружје искористити Лијетувос против Партизана?

"Трудићемо се да играмо на различите начине. Трудићемо се да зауставимо нападе Партизана зато што је то млад тим. Недостајаће нам два важна играча, тако да ћемо се трудити да оставимо срце на паркету. Надам се да ћемо бити спремни и да ћемо победити", закључио је Грчки центар који наступа за Ритас.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар