Ђукић категоричан: Ово нам је круцијална утакмица!

Наша генерација нема никакве везе са Фљамуртаријем! "Много боље функционишемо на страни. То нам више одговара и надам се да ће тако бити и у четвртак. Најбитније је да изађемо с добрим менталитетом да идемо на победу и да покушамо да победимо", каже Партизанов стратег.

Фудбал 18.10.2017 | 16:15
Ђукић категоричан: Ово нам је круцијална утакмица!
Језив звук лопте која се одбија о пречку и даље одзвања међу навијачима Партизана. Била је то утакмица са Фљамуртаријем пре равно 30 година, када је Албанац Сокољ Кушта постигао гол који је елиминисао црно-беле из Купа УЕФА. Али то је прошлост...

Садашњост је таква да добар део фудбалера из Хумске 1 није био ни рођен када се играо меч првог кола Купа УЕФА. И зато, према речима шефа стручног штаба Мирослава Ђукића,Партизан одлази у Тирану неоптерећен духовима историје.

"Треба да размишљамо позитивно, нисмо толико ни причали о Фљамуртарију. Нема потребе да инсистирате на непријатним стварима из прошлости. Ова генерација нема сећања на Фљамуртари. Треба да се фокусирамо на себе, да одиграмо без страха, да тражимо победу од првог минута", рекао Мирослав Ђукић новинарима на аеродрому Никола Тесла пред одлазак у Тирану, где ће Партизанова експедиција бити смештена све време током боравка у Албанији.

Према његовим речима клуб је минулих дана успео да изолује играче о свих прича које немају спортску тематику, како би Саша Илић и другови могли да се фокусирају само на терен.

"На сваком гостовању, не само у Албанији, имамо непријатељски амбијент. Ипак, треба да се искључимо из тога и да играмо фудбал. Успевају екипе које се искључе из тога. Успели смо у томе да изолујемо играче, свесни су и они тога да не треба да се помиње историја, нити ми идемо тамо да водимо политику. Не решавамо ни прошлост, ни садашњост, ни будућност, хоћемо само да играмо фудбал".

Очекивања су велика, јер би наредне две победе Партизан приближиле другој фази Лиге Европе.

"Ово нам је круцијална утакмица. Битно нам је да видимо који ћемо бити у групи. Неће бити лако да освојимо свих шест бодова, али свакако идемо на победу у Елбасану. Они су навикли да имају лопту, агресивни су, али ми ћемо ићи тамо да им отмемо лопту и да им наметнемо оно на ста они нису навикли", каже Ђукић и наставља:

"Много боље функционишемо на страни. То нам више одговара и надам се да ће тако бити и у четвртак. Најбитније је да изађемо с добрим менталитетом, да идемо на победу и да покушамо да победимо. Ово ми је први пут да долазим у Албанију. Идемо противнику код њега кући и увек са добрим менталитетом, не плашимо се".

О могућности да у Елбасану скроји трилинг Марко Јанковић - Сејдуба Сума - Зоран Тошићтренер Ђукић је остао суздржан.

"Ми желимо да све добре играче убацимо у екипу и видећемо да ли ће Тошић, Јанковић и Сума играти заједно. Значи нам искуство Тошића и Стојковића и само да размишљамо фудбалски".

Партизан до утакмице са Скендербегом неће изаћи на травњак стадиона у Елбасану, али ни ту нема проблема.

"Не ремети нас што до утакмице нећемо осетити терен".

Што се очекивања исхода другог меча групе тиче, Ђукић је био јасан:

"Било би добро да Динамо победи, јер са њима имамо негативан скор и било би добро да украјински представник побеђује наше директне конкуренте за једно од прва два места". 

На крају, поставило се питање да ли ће Партизан наздравити победу чувеним албанским коњаком "Скендербег"?

"Прво да победимо па ћемо размишљати о наздрављању. Ово је битна утакмица за нашу будућност у Лиги Европе".

Утакмица Скендербег - Партизан игра се у четвртак од 21.05. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар