Креће! Инсомнија - Кајри код Кавса, па Пол и Харден на ГСW!

После вишемесечног ишчекивања у ноћи између уторка и среде почиње нова НБА сезона.

Кошарка 18.10.2017 | 00:10
Креће! Инсомнија - Кајри код Кавса, па Пол и Харден на ГСW!
Протекло лето било је вероватно најзанимљивије у историји лиге, један за другим ређали су се "трансфери" најбољих играча на неочекиване локације.

Ентони, Џорџ, Батлер, Милсап, Тиг су напустили Исток, Пол је дошао код пријатеља Хардена, а Вејд "узвратио" Џејмсу за долазак у Мајами својевремено, па му се придружио у Кливленд, где је стигао још један МВП Роуз.

Ипак, највећа "бомба" био је трејд у којем је Кајри Ирвинг прешао из Кливленда у Бостон. Управо ће ова два тима отворити нову сезону, у Охају, где ће Ирвинг добити посебно добродошлицу.

Кавалирси спремају посебан видео посвећен Ирвингу, који је погодио тројку за победу у седмој утакмици финала 2016. године, за прву титулу у историји Кливленда у НБА.

"Ово је огромна утакмица за Кајрија. Сви желимо да одиграмо најбоље што можемо за њега, не само за тим, него за њега", рекао је Гордон Хејворд.

Овај судар биће и први знак онога што можемо очекивати током наредних седам месеци, жестоке борбе Кавалирса и Селтикса за прво место на Истоку.

Кавси су са Роузом, Вејдом, Џејмсом, Лавом, Грином, Смитом, Калдероном, Краудером, Томпсоном свакако главни фаворит, али Селтикси имају сјајан арсенал у свом поседу: Ирвинга, Смарта, Хејворда, Хорфорда, Брауна, Тејтума, Мориса. Да ли су се приближили Кавсима по квалитету?

"Не, искрено, нису", рекао је после дуже паузе бек Кавса Џеј Ар Смит, "Различити су људи у другачијим дресовима, али их не видим као велику претњу по нас".

Неколико сати касније спектакл ће се догодити и на Западу. Шампион креће у одбрану титуле против једног од главних изазивача, Хјустон Рокитса. Вориорси су мотивисани да постану први тим од Мајамија који је освојио две титуле у низу 2012. и 2013.

"Тренер Стив Кер се шали шта да каже тиму који је добио 67 или 65 утакмица у последње три године и освојио две титуле? Како да каже таквом тиму да буде бољи? Изазива нас да се концентришемо на детаље који би нас учинили бољима него прошле сезоне", каже Стеф Кари.

Осим њега, ту су и даље Кевин Дурент, Клеј Томпсон, Дрејмонд Грин, Андре Игудала, Дејвид Вест, а стигли су Ник Јанг и Омри Каспи. С друге стране, Рокитси су добили огромно појачње у виду Криса Пола. Тексашани су прошле сезоне у првом сусрету са Вориорсима славили 132:127 после два продужетка, погодивши 14 тројки.

Долазак Пола требало би да растерети Хардена у нападу и омогући Рокитсима да достојно парирају бековском тандему Вориорса Кари-Томпсон.

Пол је 38 пута играо против Вориорса, а просечно је бележио скоро 23 поена. Важан фактор овог судара биће Харденов шут. Он је током четири сусрета са "ратницима" прошле сезоне забележио три трипл-дабла, али је погодио тек 23 од 73 шута из игре, укључујући тек пет тројки из 34 покушаја. Више је изгубио лопти него што је постигао кошева (26).

НБА, премијера сезоне:

02:00 Кливленд – Бостон
04:30 Голден Стејт – Хјустон

Кад ће Срби на паркет?

Среда/четвртак:
01:00 Детроит (Марјановић) – Шарлот
03:00 Јута – Денвер (Јокић)
03:30 Сан Антонио – Минесота (Бјелица)
04:00 Сакраменто (Богдановић?) – Хјустон

Четвртак/петак:
04:30 Лејкерс – Клиперс (Тедосић)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар