ЛЕ: Немања Радоњић пред Арсенал...

Нека дође тај Бељерин да му бацим пешкир у лице! "Тако је нешто писало и на МОЗЗАРТ Спорту, ако не могу да га претрчим могу да га сломим дриблинзима. Волим да играм против високих као што је Мертезакер", пуца од оптимизма Звездино крило.

Фудбал 18.10.2017 | 10:15
ЛЕ: Немања Радоњић пред Арсенал...
Лоптица је у дворишту Арсена Венгера! Уколико француски стручњак у експедицију Арсенала за београдски меч против Црвене звезде уврсти Ектора Бељерина (мада су минималне шансе), могли бисмо у четвртак вече да видимо мини спектакл у оквиру великог спектакла какав је дуел великана са Маракане и лондонског Емирејтса.

О брзинским способностима шпанског бека зна се од Јапана и Аргентине, али његову противтежу требало би да представља Немања Радоњић. Надају се сви у и око српског фудбала да ће се о мотору у задњици рођеног Нишлије тек причати, јер је тек почео да блиста на великој сцени.

Како се мандат Немање Радоњића на Маракани продужава, тако се списак бекова које је -  оним неподношљивом лаким галопом - претрчао проширује. Знала је публика у Краснодару да занеми у тренутку када Звездино крило добије брисан простор, Маракана устаје по команди када добије лопту... Али у четвртак ће бити нешто друго. Озбиљан полигон и испит за Радоњићеве тренутне домете.

"Волео бих да дође Ектор Бељерин и да му бацим пешкир у лице као што је било написано на МОЗЗАРТ Спорту", присетио се извештаја са дуела између Црвене звезде и Мачве, Немања Радоњић.

Сасвим је природно што бившем члану Чукаричког прија прича о томе како је он потенцијална мина за одбрану Тобџија. До пре годину дана је био изгубљен за фудбал, данас навијачи очекују да у његовим  ногама има довољно керозина да искористи вишак простора на половини Арсенала.

"Не знам да и сам играо против бржег од Бељерина, али јесам против доста екстремно брзих играча. Све је то лепо, али да дође Дани Алвеш исто бих вам ово рекао, исто бих резоновао. Све играче гледам истим очима. Можда не могу да претрчим Бељерина, али могу дриблинзима да га ломим", смеје се Радоњић.

На менију тренера Владана Милојевића је тек анализа Арсеналове игре, али Звездинно крило је до танчина упознато са квалитетима одбремених играча лонндонског клуба.

"Мени одговарају ови високи играчи са дугим ногама. Као што је Мертезакер. Волим да играм против таквих".

Има Радоњић велико поштовање према Арсеналу, посебно првој звезди тима Алексису Санчезу чији је наступ од знаком питања.

"Ако ме већ питате, верујем да сам бржи од њега. Опет Арсенал је много велики клуб, цео живот гледам ту Премијер лигу. Сад ћу да играм против њих. Лепо је".

Осећа се велики набој међу првотимцима Црвене звезде, али...

"И јесам и нисам посебно мотивисан за Арсенал. Не плашим се, имам само позитивну трему. Треба да се понашамо као што смо се понашали пред мечеве са Красннодаром и Келном. Показали смо да можемо да играмо против великих ривала. Биће нам лакше да играмо овде. Јесу они искусни, али не верујем да знају каква је атмосфера пред 60 хиљада људи".

Адреналинску ињекцију фудбалери Црвене звезде су добили током дружења са славним претходницима. Друга су времена, али генерација Владимира Петровића Пижона им је показала да се може против богатијих.

"Драго ми  је што сам видео све те људе. Недавно сам на Јутјубу погледао дуеле између Звезде и Арсенала из 1978.године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар