Какав текст о ЖКК Партизан!

Новинар Пол Нилсен који пише за ФИБА баскетбол објавио текст о Женском Кошаркашком клубу Партизан и атмосфери на првој утакмици АБА лиге против Медвешчака.

Кошарка 19.10.2017 | 22:15
Какав текст о ЖКК Партизан!
"Веома посебна љубав 'храни' поновно рађање ЖКК Партизан", наслов је чланка Пола Нилсена о женској секцији црно-белих, који је објављен на сајту ФИБА.

Новинар је био на утакмици Партизан - Медвешчак, којање одиграна 4. октобра ове године у Хали спортова, уочи које је Група ЈНА представила неке песме са новог албума, а у дворани је било неколико хиљада навијача Партизана, који су носили црно-беле до прве победе у АБА лиги (65:61).

"Љубав побеђује све, али када постоји додатна страст која тече кроз вене, онда почнете да схватате да се нешто магично дешава у ЖКК Партизан. Реч је о чувеном спортском имену из Београда, које се такмичило у женском Еврокупу 2011, 2012. и 2013. године, пре него што је запало у велико финанијске проблеме", наводи се у почетку чланка.

За нови почетак, "васкрснуће" клуба, заслужни су, пише овај новинар, супружници Миљана и Предраг "Куки" Бојовић.

"Овај моћни тандем даје све од себе како би се клуб вратио на стазе успеха. Њихова узајмна љубав, љубав према женској кошарци и љубав према Партизану је снага на коју треба рачунати, иако је, рецимо, скроман буџет, само једна од многобројних препрека на том путу", истиче Пол Нилсен.

"Веома посебна љубав храни поновно рађање ЖКК Партизан", насловио је Нилсен свој чланак, а онда наставио, "Љубав побеђује све, али када постоји додатна страст која тече кроз вене, онда почнете да схватате да се нешто магично дешава у ЖКК Партизан. Супруга и супруг подржавају васкрсење и то је заиста нешто посебно. Бивши бек евролигаша Миљана, која је прошле сезоне напустила Танго Боурж Баскет, удружила се са својим супругом Предрагом, како би се упознали са женском игром. Раде све што могу, како би клуб поново стигао на стазе славних дана.

Новинар наводи да је Миљана Бојовић лидер екипе, која би једног дана могла да уплива у тренерске воде, док њен супруг Предраг, користи лична познаства и утицај како би навијаче заинтересовао за женску кошарку. Први резултати су изванредни.

"Али, нису само њих двоје који се жртвују. Поједине кошаркашице играју за минималну плату, док има људи око клуба који раде на добровољној бази, што у маркетингу, што пружајући логистичку подршку. Свако ради на изградњи клуба, на јачању, на свеукупном бољитку", истиче се у чланку ФИБА.

Оно што је посебно фасцинирало Пола Нилена је спој уметности и спорта, односно група навијача Партизана који кроз уметност чине све да подрже клубове Спортског друштва, а у томе значајну улогу има Предраг Бојовић, иначе вокал групе Самостални референти.    

"Овај фасцинантни спој уметности, музике и кошарке, страсти у вези са свиме што се дешава око Партизана и посвећеност, помогло је клубу не само да се врати у прву лигу Србије, већ и да се такмичи у регионалној лиги. Све ово је помогло и да се направи сензационална атмосфера на којој би позавидео било који клуб на планети", истиче колумниста ФИБА.

Такву атмосферу доживео је на поменутој утакмици против Медвешчака, наводећи и да су кошаркашице хрватског клуба биле импресиониране дешавањима на трибинама, јер никада нису играле у таквим условима.

"Можда најважнији елемент целе ове приче, јесте то што би партнерство мужа и жене као срце клуба, могло да буде семе које ће родити на дуже стазе", истиче Пол Нилсен.

Познат као "Гробарски треш романтизам", а повезан и са Партизановом панк групом под називом "Група ЈНА", покрет присталица је одмах уз женски тим пошто цени љубав коју улажу у поновно рађење клуба. И Куки је познати уметник који наступа у бенду "Самостални Референти". Ова фасцинантна фузија уметности, музике и кошарке, страст за све у вези са Партизном и огромна посвец́еност, помогла је клубу да се врати не само на врхунски ниво у Србији, вец́ и да се такмичи у WАБА лиги. Такође је помогло стварању сензационалне атмосфере којој би позавидели други клубови широм света.



За крај, закључак или порука:

"Због свега што се дешава у Партизану, посебно тог коктела уметности, музике и кошарке, готово да осећам завист према онима који су укључени у нешто што воле до коске. Ако ништа друго, могу да рачунају на моју подршку и текст који ћу написати када се, надам се, једног дана клуб буде вратио у Еврокуп. Свакако да 'Мили' и 'Куки' то заслужују, заједно са свима који подржавају овај клуб и женску кошарку".



Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар