Кер: Нисам спреман да продужим уговор са Голден Стејтом!

Сталне главобоље и вртоглавице терају тренера Вориорса да бар на неко време напусти позив трофејног НБА стратега.

Кошарка 21.10.2017 | 16:30
Кер: Нисам спреман да продужим уговор са Голден Стејтом!
Први тренер Голден Стејта, Стив Кер донео је одлуку да због здравствених проблема одустане од новог продужетка сарадње са клубом. Инече, вреди се сетити да је Стив Кер од 2014. године на месту тренера екипе с којом је већ у првој НБА сезони успео да освоји шампионску титулу. Он је тек други стратег у историји, уколико се сетимо Пета Рајлија коме је то пошло за руком.

Шта о својој одлуци каже икона Вориорса?

„Продужетак уговора? Нисам спреман да јасно прогнозирам шта ће бити у будућности, као што сам то до сада чинио“, рекао је Стив Кер за НБЦ Спортс, а оннда изразио жаљење, али и наду да ће се можда, једнога дана вратити НБА обручима и паркету који га је прославио.

„Волим да радим као тренер, и желим да наставим с тим послом. Искрено, не могу вам рећи када ће то моћи да се деси“, рекао је Стив Кер који је 2015. оперисан, а сада као последицу медицинскинске интервенције трпи стане главобоље и вртоглавицу због које је приморан да бар на неко време заустави точак своје тренерске каријере.

Иначе, Стив Кер је пет пута у играчкој каријери био шампион НБА лиге, три пута са Чикагом, и два пута са Сан Антониом. Познат је био и по прецизном шуту, нарочито по поготцима за три поена, што је и доказао на НБА Ол - стар викенду 1997. године. Са репрезентацијом САД он је 1986. године освојио медаљу на Светском првенству.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар