УЕФА истражује комшије - намјешта се у Црној Гори!

Фудбалски савез Црне Горе обавестио је јавност да су две утакмице текуће сезоне "предмет извештаја релевантних органа УЕФА због сумње у регуларност".

Фудбал 18.10.2017 | 21:00
УЕФА истражује комшије - намјешта се у Црној Гори!
У извештајима УЕФА нашла се утакмица 9. кола Прве Телеком лиге између Искре и Дечића, која је завршена победом домаћина 4:1 (2:0), као и меч 10. кола друге лиге Отрант-Олyмпиц – Челик 6:1.

Како се наводи у саопштењу ФСЦГ, комплетна документација добијена од УЕФА прослеђена је на разматрање надлежним државним органима, Управи полиције Црне Горе и Врховном државном тужилаштву. 

Ово су прва два сусрета из текуће сезоне које је УЕФА означила као сумњиве.

Прошле сезоне под сумњом УЕФА нашло се много утакмица (Петровац – Рудар, Ловћен – Сутјеска, Рудар – Петровац, Јединство – Рудар, Грбаљ – Јединство, Ловћен – Зета...) и тада је поступак био исти, па су документи прослеђени надлежним институцијама које, пишу црногорски медији, нису предузеле готово ништа по том питању.

Током марта 2015. године у полицијској акцији "Тип" ухапшено је пет фудбалера који су сумњичени да су "договарањем исхода утакмица себи или другима прибавили противправну имовинску корист од око 75.000 евра".

Спорна је тада била утакмица Сутјеска – Беране, одиграна 30. августа 2014. године, коју је домаћи тим добио са 4:0, као и мечеви Беране – Могрен и Могрен – Беране. Након истраге која је трајала неколико месеци, није доказана кривица фудбалера, који су могли да наставе да се баве фудбалом.

Под директном истрагом УЕФА било је и неколико европских утакмица Челика, неки фудбалери никшићког клуба чак су и морали да путују у Нион да би дали изјаве, али ни у том случају није доказано да је нека утакмица намештена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар