Новица: Играчи морају да расту кроз Европу!

Капитен Партизана Новица Величковић истакао је за Б92 да без обзира што клуб нема амбиције у Еврокупу, играчи морају да искористе то такмичење да напредују.

Кошарка 18.10.2017 | 10:30
Новица: Играчи морају да расту кроз Европу!
Црно-бели су сезону у АБА лиги почели са два пораза, након чега су забележили две победе у низу.

"Имали смо првих неколико утакмица које смо могли да добијемо што би нам стварно отворило сезону. Много је теже кад стартујеш 0-2 па мораш да добијеш следећу. Добили смо две за редом што је добро, вратили смо се у горњи део и то је једино битно. Почетак као почетак, сваки је тежак, сваки је напоран. Екипа се упознаје, припремни период је потпуно друга ствар, нема притиска треба само да играш. Сезона кад почне то је сасвим нешто друго", рекао је Величковић за Б92.

Врло битан тријумф српски великан је остварио протеклог викенда у Задру.

"Тамо је увек тешко добити, али ми смо функционисали добро током свих 40 минута, осим можда два-три минута на крају када су се вратили. Али тада смо награђени Вањиним шутом о табле због добре борбе и велике жеље током целог меча", истакао је крилни центар Партизана.

Тријумф у Далмацији је донекле залечио ране након убедљивог пораза на старту Еврокупа, за који је тренер Мирослав Николић нагласио да није приоритет тима.

"Дигао нас је тај пораз. Није пријатно изгубити 30 разлике. Разумем тренерове речи. Поента је да нам нико неће огулити кожу због тога, али Европа је Европа. Играчи морају да расту кроз Европу, сви смо ми расли кроз европска такмичења. Онда нам је АБА долазила лакше као такмичење јер је Еврокуп много тежи. Имаш малу прилику, неколико киксева и ти си ван игре. Сигурно ће значити сваком играчу да игра максимално у том такмичењу", нагласио је Величковић.

У наставку сезоне Партизан би требало да буде знатно конкурентнији с обзиром да је коначно стигло дуго најављивано појачање у рекету – Самардо Семјуелс.

"Амбиција је увек иста, Партизан је Партизан. Странац долази да донесе квалитет. То је једино што је нама потребно. Видећемо. Не волим да играм о некоме или нечему пре него што то видим. Играо сам против њега у Милану, доста је висок, веома јак човек. Нисам га гледао од тада. Знам му каријеру, где је играо после, пратиш кошарку па видиш. Није лако укључити играча кад почне све, али само да крене", закључио је Величковић.

Партизан следећи меч игра у среду, дочекује литвански Лијетувос Ритас у "Пиониру" у другом колу Еврокупа, а потом на истим месту чека Игокеу, у петом колу АБА лиге.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар