Нолетов сан: Спектакл на Маракани!

„Да велики број светских звезда дође и да направимо нешто за памћење“, поручује српски ас.

Тенис 17.10.2017 | 19:30
Нолетов сан: Спектакл на Маракани!
Најбољи српски тенисер и донедавно први рекет света Новак Ђоковић у интервјуу заВечерње новости поручује да још увек не размишља о окончању каријере, али да би волео да једног дана направи истински спектакл у спрској престоници.

Као великом Звездашу, место за одржавање једног таквог догађаја био би највећи српски стадион.

„Хвала на питању, али још не размишљам о свом опроштају. Далеко је то. Међутим, одавно размишљам о неком спортском спектаклу који бих волео да приредим у Београду, и где бих се трудио да окупим све своје пријатеље из свих крајева света. Волео бих да то буде једног летњег дана на Маракани. Да велики број светских звезда дође и да направимо нешто за памћење. Још немам времена да се тиме бавим, али биће прилике, надам се“, рекао јеЂоковић за Новости.

Током протеклих годину дана тениског пада Новака Ђоковића водила се полемика у јавности о његовим разлозима. Српски ас покушава да појасни ситуацију.

„Цела прича око мог тениса и свега што ми се дешавало је далеко комплекснија од једне речи, мада то јесте био највећи проблем. Лакат је био у епицентру свих дешавања, а од тих болова је полазило и моје повремено незадовољство. Нисам успевао да тренирам како сам хтео, нисам на терену могао да играм пуним интезитетом, сервис сам морао да прилагођавам, а то ме је све нервирало, јер нисам желео на операцију или да правим паузу, мислио сам да ће све проћи. Али није пролазило. Само је долазило до упала, а онда су се проблеми појачавали. Тенис је такав спорт да један детаљ, непријатност током меча, може да вас километрима удаљи од циља. То је као шаховска игра, псхихолошка борба, где је потребно да сте фокусирани 120 одсто на сваки сегмент. Ако вам нешто смета, као што је бол у лакту ваш фокус аутоматски пада. И онда долазите у ситуацију где ваш противник игра пуном сјнагом, а ви сте 80 одсто у мечу. Притом, морате да будете свесни тога да није било лако да побеђујем чак ни када сам био скроз здрав“, додао је Ђоковић.

Новак је овдашњу јавност навикао искључиво на победе.

„Јавност од мене очекује увек и само титуле, али ти момци прекопута мреже су изванредни, пуни набоја, мотива, снаге. Највећу снагу ми је увек давала породица, супруга Јелена, наша деца, родитељи, браћа. Прихватио сам да морам да паузирам, да се одморим, да направим одређене промене у тиму, и да поново кренем ка врху. Једва чекам да поново заиграм, недостаје ми рекет. Али не мислим да ћу за месец дана игре све пропуштено да надокнадим. Идем корак по корак. Верујем да ћу бити онај прави средином следеће године, мада се нећу жалити уколико уђем у форму и нешто раније“, поручио је Ђоковић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар